KNVB Voetbaldagen bij v.v. SVI gestart

Zwolle – Maandagochtend zijn bij voetbalvereniging SVI de KNVB-Voetbaldagen gestart. Honderd kinderen gaan zich drie dagen lang bezighouden met allerlei voetbalvormen onder leiding van KNVB-trainers. De samenwerking tussen v.v. SVI en de KNVB bestaat al vele jaren. In de zomervakantie kunnen kinderen tussen de 9 en 13 jaar meedoen aan de Voetbaldagen op Sportpark ‘de Siggels’ in Zwolle Zuid.Onder leiding van gediplomeerde trainers werken de deelnemers aan hun techniek.Ook staan er allerlei voetbalspellen en wedstrijdvarianten op het programma. Kortom: een leerzame en leuke manier om je voetbalkunsten te verbeteren.

22-08-2011start_knvb_voetbaldagen_sportpark_svi_3.jpg

Bij de start kreeg elke speler en fraai oranje/zwart tenue uitgereikt waardoor je op het trainingsveld van het Nederlands elftal waande. Na de gebruikelijke instructie en de fotosessies konden de kinderen gelijk aan de bak. De maandag is gericht op het aanvallende aspect van het voetbal. Diverse spelvormen waren bedacht om de spelers de fijne kneepjes van het aanvallende voetbal te leren. In de ochtend is het vooral trainen en in de middag zijn er wedstrijdvarianten waar vele fraaie prijzen te winnen zijn.

22-08-2011start_knvb_voetbaldagen_sportpark_svi_2.jpg

22-08-2011start_knvb_voetbaldagen_sportpark_svi_1.jpg

De kinderen worden ingedeeld in teams met aansprekende namen als Barcelona, Bayern Munchen, Arsenal, Inter Milan e.d.

Aan het eind van het toernooi worden de teamprijzen verdeeld, waarbij het niet alleen gaat om de voetbalresultaten maar waar je ook punten kunt verdienen voor het netjes houden van de kleedkamer, het afruimen bij de lunch enz.

svi_2.jpg

Aan de voetbaldagen bij SVI doen kinderen mee van diverse voetbalverenigingen. De KNVB regelt het dagprogramma en de begeleiding. De gehele verzorging van kleedkamers, lunch en drinken is in handen van een legertje SVI-vrijwilligers. Vanzelfsprekend zijn ouders en andere belangstellenden van harte welkom om een kijkje te nemen bij de toekomst van het Nederlandse voetbal in al haar facetten.

svi_1.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “KNVB Voetbaldagen bij v.v. SVI gestart”

Reacties zijn gesloten.