Tom van Beurden is beste Bartender van Nederland

Zwolle – Woensdagmiddag is Tom van Beurden van café Hesp uit Amsterdam uitgeroepen tot Pilsner Urquell Master Bartender Nederland 2011. Hij werd in Librije’s Zusje in Zwolle gekozen uit een groep van 17 finalisten uit heel Nederland.

22-08-2011_int._master_bartender_winnaar_tom_van_beurden_amsterdam_4.jpg

De winnaar werd geselecteerd aan de hand van een schriftelijk examen, blindproeverij, diepte-interviews met kenners uit de industrie en door het tonen van zijn taptechnieken. De jury, bestaande uit bierkenners Hans Glandorf, Sander van Werkhoven, senior brouwmeester van Pilsner Urquell Vaclav Berka en Bas Besselink van Grolsch, moest antwoord geven op de vraag welke deelnemer de meeste kennis, kunde en passie bezit voor het vak én Pilsner Urquell. Al deze kwaliteiten bleken het beste vertegenwoordigt in Tom. Hij mag de Nederlandse eer verdedigen tijdens de internationale finale op 5 oktober in Praag. De finale bleef tot het laatste moment spannend. De dag begon met 17 finalisten, die allemaal aan een uitgebreide examinatie onderworpen werden. De drie beste kandidaten werden vervolgens geselecteerd voor een laatste allesbeslissende finaleronde op het podium. Hier haalden zij opnieuw al hun skills uit de kast om de vakjury te overtuigen. Uiteindelijk vond de jury in Tom van Beurden alle kwaliteiten waaraan een Master Bartender moet voldoen.

22-08-2011_int._master_bartender_winnaar_tom_van_beurden_amsterdam_5.jpg

22-08-2011_int._master_bartender_de_jury_2.jpg

22-08-2011_int._master_bartender_de_drie_finalisten_3.jpg 

Dit blijkt uit de volgende passage uit het juryrapport van de winnaar: “Tom scoorde uitstekend op alle onderdelen van de wedstrijd. Tijdens het interview met de jury liet hij een duidelijke passie voor het vak zien. Tom is een echte bierliefhebber met veel kennis over bier en Pilsner Urquell. Dit blijkt uit het feit dat hij zelfs een eigen bierclub is gestart bij zijn café. Tom is gemotiveerd, praat makkelijk en weet zich goed te presenteren. Door deel te nemen aan de Master Bartender hoopt Tom een nog betere ambassadeur te worden van Pilsner Urquell. De jury is van mening dat hij dit al is!”

Op naar de International Master Bartender 2011

De eervolle titel Master Bartender Nederland staat garant voor een ticket naar de International Master Bartender 2011, één van de grootste competities op biergebied. Tijdens de internationale finale nemen 17 finalisten, gekozen uit 4000 deelnemers uit verschillende landen, het tegen elkaar op en dingen mee naar de ultieme hoofdprijs van 10.000 euro en een stage van twee maanden bij een top horeca etablissement in het buitenland.

De finale wordt voor de zesde keer georganiseerd, ditmaal op 5 oktober in Praag. Een bijzondere datum voor Pilsner Urquell, omdat op deze dag in 1842 de brouwmeesters van Pilsen ’s werelds allereerste Pilsner zijn gaan brouwen. Om dit te vieren krijgen alle internationale finalisten de kans om samen met Senior Meesterbrouwer Vaclav Berka op de geboortedag zelf Pilsner Urquell te brouwen. Dit bier wordt afgevuld en daadwerkelijk bezorgd bij de horeca etablissementen van de verschillende nationale winnaars.

Doel Master Bartender

Onder de noemer ‘Pure Passie, Puur Pilsner’, draait het tijdens de Master Bartender finale om de vraag welke deelnemer de meeste kennis, kunde en passie bezit voor de kwaliteitsbehandeling van bier in het algemeen en het merk Pilsner Urquell in het bijzonder. Doelstellingen van de wedstrijd zijn het stimuleren van gastheerschap, de optimale behandeling en het perfect tappen en presenteren van het kwaliteitsbier onder bartenders. Het is immers uiteindelijk aan de bartender om zijn of haar gasten een perfect getapte en gepresenteerde Pilsner Urquell te serveren.

22-08-2011_int._master_bartender_de_hofdprijs_6.jpg

 22-08-2011_int._master_bartender_de_deelnemers_1.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)