GRASweek start met BBQ en ontbijt

Zwolle – In Zwolle is maandagavond de jaarlijkse GRASweek van start gegaan met een grote BBQ. De maaltijd werd in het bijzijn van wethouders en gemeenteraadsleden gehouden op het festivalterrein Park de Wezenlanden. Goed 700 eerstejaars HBO-studenten hebben zich dit jaar aangemeld voor de introductieweek.

23-08-2011_eerste_dag_grasweek_park_wezenlanden_3.jpg

Dinsdagmorgen was er op het GRASveld een gezamenlijk ontbijt. Dindagmiddag zouden er door verschillende sportverenigingen op Sportpark De Pelikaan clinics gegeven worden, maar deze activiteit viel letterlijk in het water. Bij Manege Haerst kon er wel geroken worden aan de paardensport, maar op de sportvelden waren relatief weinig eerstejaars te bekennen. Een aantal sportverenigingen waren voor niets gekomen. Goed 200 studenten trotseerden de regen! Een slechtweer programma was er niet. De eerstejaars HBO studenten kunnen van 22 t/m 26 augustus een week lang genieten van het introductiespektakel. Eerstejaars MBO studenten kunnen meedoen aan de GRASdag op donderdag 25 augustus en zo voor de eerste keer ooit proeven aan de GRASweek.

23-08-2011_eerste_dag_grasweek_park_wezenlanden_2.jpg

23-08-2011_eerste_dag_grasweek_park_wezenlanden_5.jpg

23-08-2011_eerste_dag_grasweek_park_wezenlanden_1.jpg

De GRASweek heeft van maandag tot en met vrijdag een groot aantal evenementen op het programma staan. Zo staan de jaarlijkse kroegentocht, barbecue en het eten bij Zwolse restaurants weer op de planning. Hoogtepunt van de GRASweek is dit jaar ook weer het GRASconcert, wat voor iedere Zwollenaar gratis toegankelijk is op het park de wezenlanden. Met o.a.: Bertolf, The Handsome Poets, Baskerville, Zoiezo en Stefany June.

23-08-2011_eerste_dag_grasweek_park_wezenlanden_4.jpg

Bijzonder is dit jaar de samenwerking tussen het goede doel OneMen en de GRASweek. Eerstejaars zijn opgeroepen om petflessen mee te nemen naar de GRASweek en er zal een petflesseninzamelingsactie op touw worden gezet in de binnenstad en omstreken van Zwolle. De actiedag is op donderdag 25 augustus.

De GRASweek (Gezamenlijk Ruiken Aan Studeren) is dè algemene introductieweek van Zwolle. Iedereen die in Zwolle gaat studeren aan het HBO mag hieraan meedoen. Tijdens de GRASweek maak je kennis met Zwolle als studentenstad. Zelfs als je de stad al kent of niet van plan bent om op kamers te gaan, is het erg leuk om toch aan de GRASweek mee te doen. Behalve alle ins en outs over Zwolle maak je ook kennis met je studiegenoten en het studentenleven. Daarnaast is het studentenleven heel anders dan het scholierenleven van Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

16 gedachten over “GRASweek start met BBQ en ontbijt”

  1. MijnZ is er niet wijzer van geworden sinds het inbreken bij Gebouw X van Windesheim. Zonder toestemming zoeken ze, weer op Windesheim, in de vroege ochtend studenten van de Grasweek op:
    Zie: Video

    Amateurisme ten top!

  2. Ik heb me vanmiddag kapot verveeld, want er was inderdaad geen ander programma dan het sporten bij de Pelikaan. In regen en onweer ga je daar natuurlijk niet naar toe. Ze moeten dan in een klimhal iets gaan doen of bij het Ecodrome met die honderden studenten. Nu is het wel slappe hap met de organisatie.

  3. Vanmiddag was het wel een teleurstelling ja, maar ja tegen regen begin je niet veel. Wel had de organisatie iets anders kunnen bedenken want ze zagen die buien wel uren vantevoren aankomen. Tja, een laatste oproep om in de feesttent IETS te gaan doen werkt dan ook niet echt. Vanavond wordt het ook niet echt spectaculair met de SV.

  4. Wat is dit voor idioots. Lekker sneu hoor met je camera mensen wakker maken. Ook onprofessioneel inzoomen op de decolleté van die blonde dame.

    Als je een indruk wil geven over het gebeuren grasweek e.d. prima. Maar laat die kids lekker slapen joh!

  5. Er gaat het gerucht dat alleenstaanden en niet- alleenstaanden een speciaal bandje hebben. Ik wil het bijna niet geloven, maar klopt dat?

  6. Die gasten van MijnZ zijn knap slecht bezig. Het is toch dat zwaar gesubsidieerde onderdeel voor jongeren van de Stentor? Ik ben benieuwd wie ze de wacht aan gaat zeggen. Dit kan niet >:(

  7. Ter informatie:
    Ongeveer 250 studenten hebben vandaag gewoon deelgenomen aan beachvolleybal, tennis, hockey, rugby, klootschieten, paardrijden en voetbal. Inderdaad is niet iedereen komen opdagen en waren helaas het Ultimate Frisbee (bluefingersultimate.nl), LaCrosse en en Cricket voor niets gekomen.
    De eerder genoemde sporten zijn in uiteindelijk heerlijk weer met een prima zonnetje erbij gewoon beoefend, jammer van de mensen die niet zijn gekomen, klopt! Hulde voor de mensen die WEL zijn gekomen en er gewoon een mooie dag van hebben gemaakt…!
    Volgend jaar beter! 🙂

  8. Je kan het ook overdrijven Marcus. Toen de clinics om twee uur zouden beginnen regende het erg hard en was het één drassige bende. Dat zonnetje kwam pas veel later. Leuk dat je de aanwezige sprieten huldigt 😉

  9. Donderdag misschien maar eens kijken. Helaas Handsome Poets op het tofste feestje van het jaar afgelopen weekend gemist. Herkansing, als ze niet te laat spelen, vrijdag weer vroeg noest aan de arbeid 🙂

  10. Eerder naar mijn kamer gegaan vandaag. Er was een soort kinderdisco in de tent op het park. Wat een stumperds daar van de lokale radio ZOO. Een zogezegd zootje en (onder ons) niet voor de doelgroep HBO bestemd. Het was een grote flater!! Maar morgen het Grasconcert. Kom ook!!!!

  11. Bericht door KvDijk, op 23 augustus 2011 om 19:22
    Er gaat het gerucht dat alleenstaanden en niet- alleenstaanden een speciaal bandje hebben. Ik wil het bijna niet geloven, maar klopt dat?

    Nee joh, voor zover ik weet was dat onderdeel van een feestje dat studentenroeivereniging Boreas maandagavond in het Vliegende Paard gaf. Probeerden iedereen een bandje met hun verenigingslogo aan te smeren, groen voor single, rood voor bezet…. lekker altijd maar iedereen in hokjes stoppen

  12. Inderdaad over die bandjes klopt dat, Kalle.

    Overigens bedank ik mijnz.nl voor het mij charmant filmen en op internet plempen terwijl ik halfnaakt in mijn bed zit.

Reacties zijn gesloten.