WVF nipt onderuit in bekerduel bij Rohda Raalte: 2-1

Zwolle – Het tweede bekerduel werd op deze dinsdagavond gespeeld in Raalte. Helaas door de vele regen die dag moest dit duel op een bijveld/kunstgras worden gespeeld. De opstelling van WVF leek vanavond “vaste” vormen te krijgen, onder andere met het verdedigingscentrum Fokko Ebbens en Marthijn van de Steege.

De tegenstander had na de eerste 4-0 overwinning bij Tubantia gedacht het klusje vanavond makkelijk te kunnen klaren maar dat viel toch tegen. Ofschoon het veldspel nog niet geheel vlekkeloos was voetbalden onze jongens vanavond wel met bezieling. Weliswaar lieten de gastheren de bal beter rond gaan, echte kansen leverde dit lange tijd niet op. WVF had ook moeite om de voorwaartsen te bereiken. Timon Beimers en Björn Rellum liepen zich het vuur uit de schoenen. De gastheren caimden een penalty na eendrachtig ingrijpen van Fokko en Wibo van Dijk. Na enkele corners achter elkaar goed te hebben verwerkt toucheerde Wibo de bal maar half. De bal werd opnieuw voorgebracht en van dichtbij ingetikt. (Doelpuntenmaker nr 11) Kort voor rust had een kopbal van Timon uit een prima voorzet van Anne Nijland een beter lot verdiend. Daarna ging helaas een kans verloren door besluiteloosheid van dezelfde Timon. Wibo van Dijk pakte nog geel na een overtreding bij de zijlijn.

Na rust leek WVF de eerste 10 minuten druk te kunnen zetten en kwamen er kleine kansjes. Rohda onderkende het gevaar en schakelde ook een tandje bij. Met name de aanvoerder van hen strooide met geweldige passes over het gehele veld. Jeroen van Brummen werd onderuitgehaald waar bij scheidsrechter Wassink opnieuw geel trok. Trainer Kooistra wisselde Richard Bouwmeester voor Dirk Boersma en kort daarna Dion Reijnen en Timon Beimers voor Saba Gwedelidze en Iury da Silva. Iury speelde direct met veel inzet en stoorde de opbouw van de Raaltenaren waar hij kon. Uit een vrije trap in de 35e minuut wist Saba met een prachtige curve vanaf circa 25 meter de bal in het doel te schieten: 1-1. Een verrassing hing even in de lucht maar ook WVF moest weer achteruit. Tot groot verdriet van Marthijn van de Steege kwam er in blessuretijd een aanval door het midden door en de kans werd direct benut door Sander Kok 2-1. Wel zuur maar over het geheel gezien niet onverdiend te noemen voor Rohda.

Aanstaande zaterdag opnieuw beker in Hengelo tegen Tubantia: Aanvang 17.00 uur

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)