Hierden maatje te groot voor SVI

Zwolle – In de 2de bekerwedstrijd speelde SVI op eigen sportpark tegen v.v. Hierden. De gasten trokken na een 0-0 ruststand aan het langste eind en vertrokken met 1-3 huiswaarts.

Op een benauwd sportpark ‘de Siggels’ was SVI voornemens om de goede wedstrijd tegen Nieuwleusen een vervolg te geven. Echter in v.v. Hierden trof het een tegenstander die vorig seizoen promotie naar de 1ste Klasse misliep en dus de nodige kwaliteiten had. Dat was in de eerste helft gedeeltelijk zichtbaar. Hierden bepaalde het spel, had veel balbezit maar wist SVI-doelman Bas Reuvekamp niet in de problemen te brengen. SVI was onrustig en grossierde in balverlies. De 0-0 ruststand was het maximaal haalbare voor de Ittersummers.

Na rust enkele omzettingen. SVI speelde aanvallender en wist begin van de 2de helft wat gevaar te stichten voor de Hierdense goalie. Consequentie was dat SVI achterin wat meer ruimte weg gaf. Hierden wist daarvan goed te profiteren en scoorde de 0-1. Niettemin was het SVI dat een kwartier daarna een antwoord had. Kevin de Vries zette de verdediging van Hierden onder druk en wist maximaal te profiteren. De 1-1 was geen afspiegeling van het spelbeeld, maar niet minder welkom. Kort daarna kwam Hierden op voorsprong toen een vrije trap op randje 16 in een keer werd binnengeschoten. De wijze waarop dit gebeurde levert binnen de groep wel wat stof tot napraten op. Ook het slotakkoord was voor Hierden toen een aanvaller van Hierden binnen het strafschopgebied tot val werd gebracht. Bas Reuvekamp had geen antwoord op de goed binnengeschoten pengel. Eindstand 1-3.

Aanstaande zaterdag speelt SVI de laatste wedstrijd van de bekerpoule tegen stadsgenoot Dieze West. Aanvang van deze wedstrijd is 17.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)