Berkum verslaat DZC ’68 in laatste oefenduel

Foto van auteur

Zwolle – VV Berkum heeft op dinsdagavond de laatste wedstrijd in de oefencampagne voor het nieuwe seizoen met 3-1 gewonnen van DZC ’68. Tegen de eersteklasser uit Doetinchem werden de nodige kansen gemist, maar Berkum-spits Rik Jan de Groot trok de aandacht door twee keer fraai te scoren. 

 

Berkum.gif

 

Dat er veel mogelijkheden niet werden benut lag mogelijk ook aan het ontbreken van vaak bepalende spelers bij de Zwolse hoofdklasser. Zo was Kassim Bizimana, Berkums topscorer van het afgelopen seizoen, de hele wedstrijd afwezig en ging spits Chris van der Meulen na een uur spelen naar de kant. Ook in de andere linies werd er veel gewisseld door coach Roeland ten Berge.


Nadat Berkum enkele kansjes had laten liggen kreeg Rik Jan de Groot in de 20e minuut na een lange pass vrij baan van de DZC-verdediging. Hij omspeelde de keeper vakkundig en zorgde vervolgens beheerst voor een 1-0 voorsprong. Bij die stand bleef het voorlopig omdat de thuisclub niet door wist te drukken en Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis de schaarse tegenstoten onschadelijk maakte.

In de tweede helft werd een aantal wisselspelers in het veld gebracht bij Berkum en dat had een wat groter overwicht tot gevolg, al bleef de thuisclub kansen om zeep helpen. Positief was wel dat Kees Dorgelo in het tweede bedrijf weer uiterst effectief was in de Berkum-defensie.Na iets meer dan een uur spelen werd de bal hoog ingespeeld op Rik Jan de Groot die prima koppend de voorsprong voor Berkum naar 2-0 uitbouwde. Een kwartiertje later kon DZC wat terugdoen, al was daar wel een penalty voor nodig: 2-1. Vier minuten voor het einde zette Piet de Jong vanaf rechts voor en kopte Frank Hoolsema de bal binnen, zodat Berkum deze sportief verlopen laatste oefenwedstrijd met een verdiende 3-1 overwinning afsloot.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)