Tapdanser Peter Kuit naar jazzavond ‘All that jazz’

Foto van auteur

Zwoille – Op de eerste jazzavond van een nieuw seizoen ‘All that jazz’ is Peter Kuit te gast. Peter Kuit is één van ’s werelds beste tapdansers: hij werkte onder meer samen met Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis en schitterde op grote festivals als North Sea Jazz en Drum Rhythm Festival. Peter Kuit tapt op jazz en house en brengt elke zaal tot extase. 

Als jongetje van 14 jaar zocht Peter naar een instrument dat hij altijd bij zich kon hebben. Het werden zijn voeten. “Het was fantastisch, want ik kon er verschillende geluiden mee produceren. Overal, ook als ik op de tram stond te wachten. Gemiddeld oefende ik acht uur per dag. Ik barstte van de energie.” Na veel omzwervingen vond Peter in Amerika zijn leermeesters. Ze waren erg onder de indruk van zijn fanatisme. Ruim dertig jaar later is Peter Kuit uitgegroeid tot een van ’s werelds beste tapdansers. Tapdanser Peter Kuit heeft een heel eigen techniek en lesmethode ontwikkeld. Hij werkte onder meer samen met Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis, schitterde op festivals als North Sea Jazz, De Parade en Drum Rhythm Festival en toerde met zijn optredens over de hele wereld: van Canada tot Zwitserland en van de Sovjet Unie tot Libanon.

All that jazz

‘All that jazz’ is een uniek concept waarbij Zwolse studenten van conservatorium ArtEZ de kans krijgen maandelijks een gerenommeerde gastsolist in de Statenzaal te begeleiden. De akoestiek van deze zaal leent zich bij uitstek voor concerten, waarbij versterking niet of nauwelijks nodig is. Bibliotheek Zwolle stelt het programma samen in samenwerking met Jacco van Santen. Jacco van Santen is een begenadigd saxofonist, die zelf regelmatig jazzgrootheden begeleidt.

‘All that jazz’ met Peter Kuit start vrijdag 9 september om 20.30 uur in de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle (Diezerstraat 80) en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Entree: 6,00 (voorverkoop) en 7,00 (aan de zaal). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)