CareClowns krijgt onderdeel in Zwolle

Zwolle – Op woensdag 21 september, Wereld Alzheimer Dag, krijgt Stichting CliniClowns Nederland een zusje. Zij, Stichting CareClowns Nederland, gaat zich inzetten voor ouderen met dementie in zorginstellingen. Onder het motto ‘lachen is leven’ brengen CareClowns een moment van geluk in het doorgaans eenzame bestaan van dementerenden. Op de dag van de lancering wordt in het Zonnehuis te Zwolle de Overijsselse tak van CareClowns geopend. CliniClown, stadionspeaker en entertainer Peter Vader wordt voor CareClowns regiomanager.

Een op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Op dit moment zijn er 235.000 ouderen met dementie. Door de vergrijzing zal dit aantal stijgen tot ruim 500.000 in 2050. Ongeveer 30% van de mensen met dementie leeft in een verpleeg- of verzorgingstehuis1). De eenzaamheid bij deze mensen is hoog. Niet alleen omdat ze soms lastig te bereiken zijn, maar ook omdat vele bewoners weinig of geen bezoek ontvangen en het zorgpersoneel onder hoge tijdsdruk staat. CareClowns brengen deze ‘vergeten’ groep Nederlanders een moment van geluk.

Hans Geels, directeur Stichting CliniClowns Nederland en Stichting CareClowns: ‘Stichting CliniClowns is heel blij met deze gezinsuitbreiding. De kennis, ervaring en het effect van ons werk, zijn heel goed af te stemmen op ouderen met dementie. Net als CliniClowns maken CareClowns onbevangen contact met de mens achter de zieke en gaan ze mee in hun belevingswereld. CliniClowns richten zich op kinderen, CareClowns op ouderen met dementie. Zij verlichten niet alleen de eenzaamheid in het moment, maar hebben ook op langere termijn een positief effect op het welzijn van ouderen met dementie.’

Stichting CareClowns Nederland stelt zich ten doel alle dementerende ouderen in zorginstellingen een bezoek te kunnen brengen. Op dit moment wordt een bezoek nog betaald door de zorginstellingen zelf. Stichting CareClowns wil echter liever geen aanspraak maken op de beperkte en onder druk staande budgetten in de zorg. Zij is dus hard op zoek naar sponsors en donateurs. Zowel Stichting CareClowns als Stichting CliniClowns vallen onder de vlag van eenzelfde directeur en Raad van Toezicht, maar werken volledig onafhankelijk van elkaar. De geldstromen zijn derhalve strikt gescheiden.

De giften en gelden van donateurs, sponsors en sympathisanten van Stichting CliniClowns Nederland zijn dus uitsluitend bestemd voor zieke en gehandicapte kinderen. Donateurs en sponsors van Stichting CareClowns geven uitsluitend aan ouderen met dementie. Meer informatie: www.cliniclowns.nl en www.careclowns.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “CareClowns krijgt onderdeel in Zwolle”

Reacties zijn gesloten.