FC Zwolle onderuit in Helmond

|   Laatste wijziging

Helmond / Zwolle – Helmond Sport bracht maandagavond FC Zwolle de eerste competitienederlaag van het seizoen toe. Een snelle rode kaart voor Rochdi Achenteh speelde de Brabanders in de kaart.

Helmond Sport profiteerde optimaal van de vroege uitsluiting van Achenteh. De Zwolle-speler reageerde te fel op een fluitsignaal van scheidsrechter Rutger Bekebrede. Na de gele kaart zocht Achenteh fysiek de confrontatie met de leidsman, wat hem een tweede gele prent opleverde. Twee doelpunten voor rust waren voldoende voor de Helmonders om de winst zeker te stellen. In een veel te hard eerste half uur slaagde Helmond Sport er in de numerieke meerderheid in treffers uit te drukken. Charles Kazlauskas opende de score door de uitkomende Zwolle-doelman Diederik Boer met een lobje te kloppen. Spits Erik Quekel nam koppend de tweede goal voor zijn rekening.

Hoewel de thuisclub in de tweede helft nauwelijks in problemen kwam, bracht invaller Mustafa Saymak de spanning vier minuten voor tijd nog even terug. Kort daarna bepaalde een andere invaller, Kelvin Bossman, de eindstand op 3-1. De zege van Helmond Sport was goed nieuws voor provinciegenoot Eindhoven. De verrassende koploper behield de voorsprong van drie punten op Zwolle, SC Cambuur en Willem II. Helmond Sport sluit met negen punten uit vijf duels aan in de subtop.

Bron: vi.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “FC Zwolle onderuit in Helmond”

  1. @Natascha
    Achenteh werd afgefloten voor een vermeende overtreding.
    Hier reageerde hij met veel misbaar op door de bal keihard tegen de grond te gooien. Dit leverde hem een gele kaart op.
    Daarna protesteerd hij veel te heftig tegen deze gele kaart door dreigend tegen de scheidrechter aan te gaan staan en dit leverde hem zijn 2e op. Ik vond ook dat hij geen overtreding maakte maar door op deze manier te reageren dupeer je je ploeg behoorlijk.
    Typisch geval van dom dus.

  2. Na de eerste gele kaart liep hij tegen de scheids aan en duwde hem een beetje achteruit. Dat is erg fout! Maachi trok hem laaiend van woede bij de scheids weg, maar toen was het al te laat.

  3. Gisterenavond verlies je van jezelf. Ik erger mij dood aan het gebrek aan discipline en professionaliteit bij spelers als Achenteh, maar ook Van den Berg en Boer. Een profvoetballer onwaardig gedrag van deze heren, daarmee doe je het elftal de das om en laat je de (meegereisde) supporters in de steek.

  4. Ik vind dat Diederik er een beetje frusti bij loopt, liep ook al op een medespeler te meppen op een training. Gisteren een domme actie waarbij hij zomaar zijn 2e gele kaart had kunnen krijgen. In de winterstop direct verkopen.

  5. Bedankt Ge, behoorlijk dom dus idd zoals ik het lees!

    @Edwin, door de verkoop van de Steek hoopten wij een grote verschuiving op de keepersmarkt en de verkoop van Boer, helaas mocht het niet zo zijn.

  6. Ze zochten spelers met een winnaars mentaliteit;hebben elkaar waarschijnlijk verkeerd begrepen en verstaan vechters mentaliteit.

    Heel triest allemaal.

  7. Waardeloos voetbal, wat geen zak aan is om te kijken. Waardeloze spelers die geen zak aan zijn om naar te kijken. Waardeloos stadion, wat geen zak aan is om heen te gaan.
    Kortom waardeloos geheel.:(

Reacties zijn gesloten.