Samenvoeging Wezo Groen, Rova en afdeling Uitvoering

Foto van auteur

Zwolle – ‘Onderzoek de mogelijkheid om de Groenafdeling van Wezo en de afdeling Uitvoering van de gemeente Zwolle samen onder te brengen bij de ROVA.’ Die opdracht geeft het Zwolse college van B&W aan een speciaal daarvoor ingerichte stuurgroep.

De stuurgroep bestaat uit de directies van de gemeente Zwolle, Rova en Wezo. Rond de jaarwisseling moet duidelijk zijn of de samenvoeging haalbaar is.

De samenvoeging van Wezo Groen, Rova en afdeling Uitvoering levert mogelijk een aantal voordelen op. Zo biedt het langdurige werkgelegenheid voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Ook draagt de samenwerking bij aan duurzaamheid, omdat de productie en verwerking van groenafval bij één partij komen te liggen. Bovendien worden de kosten voor het groen/grijs onderhoud op korte en lange termijn structureel lager voor de gemeente Zwolle. De opdrachtverstrekking past bij de wens van de gemeente Zwolle om te komen tot een compacte overheid

Al in 2009 deden Wezo Groen en de gemeente Zwolle onderzoek om te kijken of nauwe samenwerking voordelen oplevert. Echter, door gewijzigde wetgeving van de Wet Sociale Werkvoorziening en de veranderende financiële situatie van Wezo, is begin dit jaar geconcludeerd dat het ingezette traject wordt gestopt. Het onderzoek wordt nu verbreed naar ROVA die in dezelfde openbare ruimte in opdracht van gemeenten actief is. De medewerkers en ondernemingsraden worden goed op de hoogte gehouden over het onderzoek.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Samenvoeging Wezo Groen, Rova en afdeling Uitvoering”

 1. “De samenvoeging van Wezo Groen, Rova en afdeling Uitvoering levert mogelijk een aantal voordelen op.”

  Dat mogen we toch hopen…..

  Bij een beetje samenvoeging gaan altijd arbeidsplaatsen verloren….

 2. de beste werkgever???? , eigen personeel te koop zetten naar de ROVA.
  Volgens mij kun je wel anders bezuinigen , ik zelf dacht dat de top te zwaar is , begin daar.
  De mensen die het echte werk doen op de werkvloer worden toch altijd weer de dupe!!!
  :'(

Reacties zijn gesloten.