Week lang aandacht voor ondernemerschap jongeren

Foto van auteur

Zwolle – Tijdens de Global Entrepreneurship Week organiseert Landstede samen met de Gemeente Zwolle, de Kamer van Koophandel Oost Nederland en ABN Amro de GEW Zwolle. Het doel van deze week is om ondernemerschap en ondernemend gedrag te stimuleren onder jongeren in Zwolle en omgeving.

Landstede.jpg

De GEW Zwolle vindt plaats van maandag 14 november t/m vrijdag 18 november 2011 op de nieuwe locatie van Landstede aan het Dokterspad in Zwolle. Gedurende de week worden er verschillende activiteiten aangeboden.Het weekprogramma bestaat uit vier onderdelen; een ondernemerspitch, gratis workshops en trainingen, een ondernemersplein en de kampioenschappen van het European Business Competence*Licence. Al deze onderdelen zijn gericht op ondernemen en ondernemend gedrag.

Veel mensen zijn wel bekend met het programma ‘Dragon’s Den’. Tijdens de GEW Zwolle organiseert Landstede een variant op dat programma. Zwolse studenten, jonge startende ondernemers en anderen die op weg zijn naar een succesvolle onderneming hebben de kans om een ondernemingsplan in te sturen. Uit alle inzendingen worden tien finalisten gekozen die gedurende de week een programma aangeboden krijgen van workshops en trainingen om ze voor te bereiden op de finale. Deze finale vindt plaats op vrijdag 18 november. Een deskundige jury beoordeelt dan de presentaties van de plannen en verkiest uiteindelijk de winnaar in twee categorieën.

Op donderdag 17 november 2011 worden verschillende interessante workshops en trainingen aangeboden. Niet alleen deelnemers van de ondernemerspitch zijn uitgenodigd, maar iedereen die geïnteresseerd is in ondernemen en ondernemend gedrag is van harte welkom. Met een gevarieerd aanbod van meerdere onderwerpen binnen of rondom ondernemend gedrag, valt er voor iedereen wat te halen.

Op donderdag 17 november biedt het ondernemersplein de mogelijkheid om te shoppen en/of te netwerken. Meer dan 20 instellingen informeren bezoekers over hoe je een eigen onderneming start en/of hoe je ondernemend gedrag stimuleert. Op de website www.landstede.nl/ondernemend is een volledig overzicht van alle deelnemers te vinden.