Wake ter nagedachtenis van Schipholbrand

Foto van auteur

Op donderdag 26 oktober organiseert het Zwols Platform voor Humaan Asielbeleid een wake ter nagedachtenis van de slachtoffers van de brand in detentiecentrum Schiphol één jaar geleden. Van 19.30-20.30 uur zal op de Grote Markt stil worden gestaan bij deze ramp. Tevens is de wake een oproep om een einde te maken aan het opsluiten van vluchtelingen.

In de nacht van 26 op 27 oktober 2005 brak er brand uit in het detentiecentrum Schiphol, waarbij elf mensen omkwamen. Deze mensen waren ooit gevlucht uit hun land van herkomst op zoek naar een betere en veiliger plek om te leven. Samen met vele anderen werden zij opgesloten omdat ze geen papieren hadden. De ‘Schipholramp’ laat zien waar het onmenselijke asielbeleid van de huidige regering toe kan leiden.

 Veiligheidsvoorschriften worden aan de laars gelapt om zo snel en goedkoop mogelijk uitgeprocedeerde asielzoekers te kunnen opsluiten en uitzetten. Door hen illegaal te maken mogen deze mensen worden opgejaagd, worden opgesloten in politiecellen en gevangenisboten en wordt hen het recht onthouden op medische zorg, onderwijs en rechtsbijstand.
De universele rechten van de mens lijken dan niet meer te gelden.
Het Platform voor Humaan Asielbeleid roept iedereen op deel te nemen aan de wake op 26 oktober. Om de slachtoffers van het onmenselijke asielbeleid te herdenken. En om daarna samen te zorgen dat de gevangenissen voor vluchtelingen worden afgebroken.
kijk ook op www.zwolsplatformvoorhumaanasielbeleid.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)