Zwolle Culinair

Foto van auteur

Zwolle heeft inmiddels veel te bieden op culinair gebied. Tijdens Zwolle Culinair kan iedereen dit zelf proeven. Dit evenement biedt culinaire liefhebbers, met onder andere restaurant De Librije, een smakelijk avontuur.

In het weekend van 27, 28 en 29 oktober staat de Broerenkerk in Zwolle weer klaar om alle fijnproevers uit Nederland te verwelkomen. De mooie 15e-eeuwse kerk is dit weekend het decor van het evenement Zwolle Culinair. Dertien restaurateurs uit Zwolle en omstreken presenteren zich in mini-restaurants, waar men zowel de smaak als de sfeer van de restaurants kan proeven. Gratis entree en zonder reservering binnenlopen bij één van de toprestaurants en één gerecht later je weg vervolgen naar het volgende smaakparadijs, dat is Zwolle Culinair.

Zwolle Culinair is een ware reis met onderweg een keur aan wereldse gerechten. Er zijn gerechten uit de Mexicaanse, Franse, Indiase en Italiaanse keuken, maar ook de Nederlandse keuken is goed vertegenwoordigd. Zonder te reserveren kunnen bezoekers plaats nemen in ware mini-restaurantjes, om zo de heerlijke gerechten en de geweldige sfeer te proeven. Voldaan en uitgegeten, of tussen het bezoeken van de diverse restaurantjes door, kan men terecht op het Ontmoetingsplein. Dit is dé plek om onder het genot van een heerlijk kopje koffie even bij te kletsen of te netwerken.

Traditiegetrouw zijn De Agnietenberg, De Librije, De Atlas, De Koperen Hoogte, Os en Peper, Taste of India, Restaurant-W, De Zon en Toscana aanwezig om hun kookkunsten te vertonen. Dit jaar kunnen bezoekers echter ook een kijkje in de keuken nemen bij De Koperen Kees, ’t Pestengasthuys, Vito’s en Pampus.

Zwolle Culinair is op vrijdag van 19.00 uur tot 23.00 uur en op zaterdag en zondag van 14.00-23.00 uur geopend. Dit is het evenement voor fijnproevers, zakenlieden die willen netwerken op het Ontmoetingsplein, mensen die trek hebben gekregen van het winkelen en voor iedereen die wil weten wat Zwolle op culinair gebied allemaal te bieden heeft. De toegang tot Zwolle Culinair is gratis. Het afrekenen van de gerechtjes gebeurt middels de welbekende Zwolse blauwvingers, die voor €1,75 verkrijgbaar zijn. Tegen inlevering van één blauwvinger kunnen bezoekers al genieten van een voorafje, een hoofdgerecht proeven kan al vanaf twee blauwvingers. Meer informatie over dit culinaire evenement is te vinden op www.zwolleculinair.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Zwolle Culinair”

  1. Zo’n culinairfestijn is natuurlijk spekkie naar het bekkie voor die bruchte “EETPIRAAT” – die hotels vaak met een schuld van honderden euro’s laat zitten – door plotseling in het niets op te lossen.

Reacties zijn gesloten.