Rupsje – Nooit Genoeg

Foto van auteur

 

Als er tijdens de gemeentelijke begrotingsbehandelingen wat extra geld te verdelen valt – dan is het vaak zo dat de aller ‘brutaalste’ er met de poen vandoor gaan. Óók dit jaar stond er weer iemand werkelijk onbeschoft opdringerig te bedelen voor wat meer subsidiepegels. En dan te weten – dat die zélfde vogel ook al bij de geldruif van de Provincie met succes zijn leed had geklaagd. Met een zak vol extra miljoenen duiten – keerde ad interim Peter Berns van museum ‘De Fundatie’ dan ook triomfantelijk huiswaarts. Dat smaakte naar meer – en dus klopte Berns óók nog maar eens met het zélfde verhaal bij de Gemeente aan. Want zoals die slaapkoppen bij de Provinciale-Staten in zijn zielige verhaal  zijn getrapt – zo moet het toch ook een koud kunstje zijn om die niet minder wakkere raadsleden van de gemeente plat te krijgen. Dat er dan voor andere – vaak veel noodzakelijker dingen in de stad geen geld meer is – zal die hondsbrutale Berns een zorg zijn. Hij stapt immers over een tijdje weer op – en laat dan met al dat extra subsidiegeld van Provincie en Gemeente – een nooit goed exploiteerbaar ‘kunstmuseum’ achter zich.

En dan zegt PvdA-er  Kristen van de Provincie Overijssel doodleuk – dat ze dat pas over drie jaar sterk gaan evalueren. Waarom komen al die penningmeesters – die elk jaar weer bij onze gemeente  botvangen  daar niet eens tegen in opstand? Ik begrijp dat niet. Maar dat zal ongetwijfeld wel aan mij liggen.

Polleke     

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Rupsje – Nooit Genoeg”

  1. Nee hoor Polleke, dat ligt niet aan jou. Toen ik dit bericht op de radio hoorde viel mijn onderkaak op mijn knieeen. Rupje nooitgenoeg, goed gevonden! Als je meekrijgt dat er in de gehandicaptenzorg nog geen geld over is voor goede huisvesting (mensen in corsetten/beugels met 35 graden buiten in woningen met platte daken bv) doet dit echt pijn.

  2. @Linda
    Ja – en wat te zeggen van die beruchte pyamadagen. En dat er hier in een Zwols verzorgenshuis op het stukje vlees bij het eten moest worden bezuinigd. En wat te zeggen van al die extra doden onder de bejaarden – vanwege het ontbreken van een goede airconditioning. De temperatuur in die tehuizen liep vaak zelfs tot boven de 30 graden op en daardoor lagen die oudjes – die vaak toch al te weinig drinken – gewoon compleet uit te drogen. En dat noemden ze dan h?©?©l gewoon – VERSTERVEN. Ik durf het gerust moord te noemen. Maar denkt de staf van die verzorgings en verpleegtehuizen kennelijk h?©?©l anders over.

Reacties zijn gesloten.