FC Zwolle wint in Veendam

|   Laatste wijziging

Veendam – In een mistig Veendam heeft FC Zwolle vrijdagavond goede zaken gedaan door het duel tegen BV Veendam met 0-1 te winnen. Het was de zesde overwinning op rij. Door het succes blijft Zwolle met drie punten afstand op FC Eindhoven koploper in de Eerste Divisie.

14-07-2011_persdag_fc_zwolle_18.jpg

Zwolle had alweer 9 jaar niet meer gewonnen in Veendam. Lange tijd leek het erop dat de 0-0 op het scorebord zou blijven staan. De beide teams waren aan elkaar gewaagd en er waren kansen op een overwinning aan beide zijden. In de eerste helft raakte een schot van Veendammer Opoku de paal. Een geplaatste bal van Slot raakte in de tweede helft de lat. Het was aanvaller Joey van den Berg die in de 81e minuut de 0-1 scoorde. Van den Berg kreeg nog wel een gele kaart, die voor spits in de uitwedstrijd tegen GA Eagles een schorsing oplevert. Anco Jansen, de Zwollenaar die voor Veendam speelt, kreeg in de slotfase de rode kaart na een overtreding. Concurrent FC Eindhoven won vrijdagavond ook. Het zegevierde met 2-0 van Volendam. De voorsprong van Zwolle op de Brabanders blijft 3 punten. De nummer drie in de Jupiler League Willem II verloor thuis met 1-2 van Almere City. SC Cambuur is na winst bij Telstar (2-5) nu de nieuwe nummer drie.

stand_fcz.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “FC Zwolle wint in Veendam”

  1. Aan het begin van het verslag op televisie werd aangehaald dat Zwolle voor het laatst in 2002 uit bij Veendam heeft gewonnen. En in dat jaar weden ze kampioen. Zou het nu toch gaan gebeuren.8)

  2. Laten we nog niet te vroeg juichen het eind van de competitie is nog ver er kan nog van alles veranderen .Ze hebben er vaker goed voor gestaan met een enorme voorsprong in punten toen ging het ook na de winterstop mis.Dus gewoon goed blijven spelen en waakzaam zijn dan komen ze er wel

  3. Wat opvalt is natuurlijk de bank,men zegt altijd dat je met een goede bank kampioen kunt worden .Dit jaar maakt het vaak niet uit wie er mee doet er staat altijd een behoorlijk team .Hopen dat we geen nare blessures krijgen zoals met Ketting is gebeurd ,maar zolang het goed gaat hoor je niemand over hem.

  4. Waardeloze wedstrijd, kwam erg weinig uit Zwolle. Zijn daar echt met geluk weggekomen.

    Met voetbal als dit gaan we nog heel wat punten inleveren.

    Groet

  5. Door ook deze wedstrijden wel te winne, wat voorgaande jaren meestal niet lukte, heb ik er wel enig vertrouwen in nu…

    Winterstop goed doorkomen en……doorgaan.

  6. niet te vroeg juichen, punten inleveren?haha, wat een voetbalspecialisten weer!!

    Lekker genieten als supporter als je een butwedstrijd speelt en met 3 pnt naar huis gaat. Als het volgende week zo gata teken ik er al helemaal voor! Volgend weekend de eagles; bring it on!

Reacties zijn gesloten.