Egbert Dikken verzamelaar van kerstartikelen

|   Laatste wijziging

Zwolle – Al vele jaren leeft bij Zwollenaar Egbert Dikken de wens om zijn befaamde kerstcollectie permanent te exposeren. Na de tentoonstelling van 2004 in het Stedelijk Museum Zwolle wist hij het zeker. Vele duizenden hebben na die tijd gereageerd, omdat ze niet eens wisten dat er destijds een tentoonstelling was. Anderen vroegen of een dergelijke expositie elk jaar in Zwolle is. Ook kreeg Dikken reacties van ‘waarom niet een vaste plek voor zo iets moois?’ Dikken ziet een museum wel zitten, maar het kwam er jammer genoeg nooit van. Op bijvoorbeeld een subsidie hoefde Dikken niet te rekenen.

14-12-2011_egbert_dikken_kerstverzamelaar_1.jpg

In zijn woning weet Egbert Dikken van zijn fraaie verzameling te genieten. Zeker in deze tijd van het jaar! De boom naast Dikken hangt vol met kerstballen die gemaakt zijn in Nijmegen. Dikken zoekt nog steeds naar mensen die hem meer kunnen vertellen over de kerstversieringproductie die gemaakt is in Nederland. De verzamelaar is verder op zoek naar mensen die gewerkt hebben in de Nederlandse kerstversieringindustrie. De kerstballen zijn gemaakt door de Eerste Nijmeegse Glasblazerij in de 40’er jaren van de vorige eeuw. Kent u iemand of bent u zelf in deze industrie werkzaam geweest, neem even contact op met dhr. Dikken via www.oudekerstversiering.nl.

14-12-2011_egbert_dikken_kerstverzamelaar_6.jpg

14-12-2011_egbert_dikken_kerstverzamelaar_3.jpg

14-12-2011_egbert_dikken_kerstverzamelaar_2.jpg

14-12-2011_egbert_dikken_kerstverzamelaar_4.jpg

14-12-2011_egbert_dikken_kerstverzamelaar_5.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Egbert Dikken verzamelaar van kerstartikelen”

  1. ja, inderdaad gaaf. maar we hadden ook een mooie verzameling oude motoren,machines cultureel erfgoed in zwolle.daarom deze verzameling niet richting gemeente doen, want dan is het weg uit zwolle.:'(

  2. Harry bedankt voor plaatsing. En de mensen die hier op gereageerd hebben:
    Vanaf 1995 ben ik al bezig om een locatie te verkrijgen. Gesprekken met wethouders en burgemeester hebben totaal niets opgeleverd. Stadsmakelaar niets. 2x aan het lijntje gehouden door horecaondernemers die veel beloofden maar niets er van terecht brachten. Beheerder van de Sassenpoort die haar afspraken niet nakomt. Bla, bla, bla. Ook andere gemeenten zien blijkbaar niets in deze collectie waarvan de tentoonstelling in 2004 in het Zwolse museum 4300 bezoekers trok!!! Natuurlijk wil ik best wat investeren maar om een pand te kopen van 6 a 7 ton begin ik niet aan. Afgelopen jaar bijna 20000 unieke bezoekers op mijn site en deze wordt bezocht door personen uit 48 verschillende landen. Nee, dan het zeuren van gemeenten dat er meer toeristen naar een stad of dorp moeten komen! Graag willen ze dagrecreatie. Tja, ook in de zomer zullen toeristen mijn collectie willen bekijken maar blijkbaar snappen bestuurders dat niet. Nee, ze kunnen beter miljoenen uitgeven aan projecten als een oog op de Fundatie! U begrijpt dat ik zo langzamerhand de handdoek in de ring ga gooien en dat de collectie verkocht gaat worden. Ik maak nog een laatste boek met de nieuwste ontdekkingen op het gebied waar oude kerstversiering het eerste gemaakt werd en dan is het afgelopen.

  3. Goh, ik vind de Sassenpoort een uitstekende locatie voor deze sfeervolle collectie. Kan het idee niet nogmaals ingebracht worden via de wethouder cultuur, mw Vedelaar?
    Te mooi om niet nog een poging te wagen.

  4. Beste Egbert,

    Jouw fraaie collectie valt onder de noemer nostalgie, en dat scoort in deze stad niet, nostalgie is zelfs een ouwbollig woord voor iedereen die Zwolle “op de kaart” wil zetten.
    Ik weet het als bestuurslid van de de Stichting Levende Stadgeschiedenis Zwolle uit eigen ervaring. Ook wij hebben aangeboden om in de Sassenpoort (geen gemeente eigendom trouwens) een informatiecentrum voor lokale historie en stadsverdedigingswerken te vestigen.
    Ik denk dat je meer succes hebt als je je collectie aanbied aan een stad als Deventer, Elburg of Kampen, die schuwen nostalgie niet.
    Zij trokken met hun “nostalgische” Kerstevenementen afgelopen week dan ook weer honderdduizenden bezoekers.

  5. De rijksgebouwendienst, Marianne. Het Rijksarchief, nu HCO, zat er lange tijd. Er is een stichting die het exploiteert, las ik op de site van Sassenpoort.

Reacties zijn gesloten.