Zwolle onderzoekt alternatieven boodschappendienst

Zwolle – Steeds meer mensen maken gebruik van de boodschappendienst, maar de kosten van het project zijn relatief hoog. Daarom wil de gemeente komende maanden met partners in de stad bekijken of de boodschappendienst op een andere manier kan worden georganiseerd. Uitgangspunt daarbij is dat mensen die op de boodschappendienst zijn aangewezen, daar gebruik van kunnen (blijven) maken.

De boodschappendienst wordt momenteel uitgevoerd door WijZ, die hiervoor tot 1 juli 2012 € 14.500,- subsidie ontvangt. Afgelopen jaar zijn bijna negentig mensen geholpen door de boodschappendienst. Per maand zijn er gemiddeld vijf nieuwe aanmeldingen. Door de boodschappendienst wordt de zelfredzaamheid van deze mensen vergroot en hoeven zij geen beroep te doen op de Wmo-voorziening hulp bij het huishouden.

Gezien de relatief hoge kosten wil de gemeente onderzoeken of het project kan aansluiten bij bestaande initiatieven. Ook wordt bekeken of het project mogelijkheden biedt voor uitkeringsgerechtigden en mensen met beperkingen. Hierdoor kunnen zij meer participeren in hun wijk. Bij deze verkenning wordt de Wmo-adviesraad betrokken. Dit voorjaar wordt een voorstel voorgelegd aan het college van B&W.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Zwolle onderzoekt alternatieven boodschappendienst”

  1. Tonnen aan euro’s met bakken het gemeentehuis uit schuiven en dan moeilijk doen over ??14.500 ………tssssssss *zucht*…. gemeente Zwolle moet natuurlijk geld besparen om de dure fouten te bekostigen…. om het niet gemaakte kunstwerk in Stadshagen te betalen, de extra kosten voor de Broerenkerk op te hoesten en het wachtgeld van Berkhout vet door te betalen …..Zwollenaren en dan vooral de zwakkeren zijn weer eens de dupe!…….Schande!

  2. Kan die werkloze ex-wethouder niet voor dit werk worden ingeschakeld? Doet-ie tenminste iets nuttigs voor al dat gratis geld.

  3. ?? 14.500 voor 90 deelnemers ik denk 1* per week boodschappen doen = ??3.10 per keer. met het boodschappen doen, heen en weer rijden, boodschappenlijstje ophalen, doornemen en afrekenen, is dat geen geld. (uiteraard wel eisen aan de deelnemers stellen)

  4. @ bjb: je hebt volgens mij door 52 gedeeld, terwijl dit de subsidie voor een half jaar is (26 weken). Het is per persoon dus 6,20 per keer.

    Hoeveel waarde je daar verder aan hangt is een ander verhaal. Kan veel zijn als je het vergelijkt met het bedrag aan boodschappen (neem aan het het vooral een halfje wit, pindakaas en een pak dubbeldrank is), maar hoeveel wordt elke gebruiker van het Wmo-vervoer of zwembad gesubsidieerd…

  5. Misschien een idee voor de gezamenlijke supermarkten in Zwolle om dit samen op te lossen.

    Zij hebben immers baat bij de burger die boodschappen haalt.
    Het gaat om 28000 euro p/j we hebben in Zwolle ongeveer 40 supermarkten.
    Dit betekend zo’n 700 euro per supermarkt per jaar, nog geen 2 euro per dag per supermarkt.
    Voor de mensen die het hier betreft betekend het veel meer dan boodschappen alleen, ze hebben hierdoor ook wekelijks contact met een vrijwilliger waardoor de zelfredzaamheid en ook de sociale contacten van deze mensen op peil blijft.

    Ik zou zeggen AH, Boni, C1000, Edah, Jumbo, Lidl, Aldi laat je horen!!!

    Zwollenaar

Reacties zijn gesloten.