ROVA ondersteunt schoonmaakactie Eileuvers

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdag 28 januari a.s. houdt CV de Eileuvers de schoonmaakactie ‘Schoon Sassendonk’. Op drie locaties in de stad gaan circa 550 vrijwilligers op pad om zwerfvuil op te ruimen. ROVA ondersteunt deze actie door mensen en materieel ter beschikking te stellen. Zo levert ROVA de hesjes, knijpertjes en vuilniszakken voor de schoonmakers. De afvoer van het ingezamelde zwerfvuil wordt vanzelfsprekend ook door ROVA verzorgd. 

De actie start om 09.00 uur op het plein voor het Provinciehuis aan de Luttenbergweg. Vandaaruit vertrekken de vrijwilligers naar de vier schoonmaaklocaties (voor en achter het NS station, de binnenstad en park de Wezenlanden). Om 12.00 uur verzamelt iedereen zich voor Odeon aan de Blijkmarkt. Daar wordt bekend gemaakt hoeveel zwerfvuil er is ingezameld. Per kilo zwerfvuil geeft CV de Eileuvers een bedrag. De opbrengst wordt geschonken aan een goed doel, dat ter plekke bekend wordt gemaakt! Direct na de schoonmaakactie krijgen alle deelnemers een lekker bord snert en een broodje aangeboden in Odeon en wordt de opbrengst van de actie bekend gemaakt.

Kom je ook helpen?

Jeugdprinses Els is voor deze schoonmaakactie uitgedaagd om met 111 vrijwilligers te komen helpen. Help haar en Prins Poets door je op te geven! Kom helpen op zaterdag op zaterdag 28 januari en geef je op met naam en email (ivm toewijzen van mensen per locatie) via www.prinspoets.nl.

Zwolle schoon, heel en veilig

De gemeente Zwolle en ROVA leveren een bijdrage aan een schone en duurzame leefomgeving voor de inwoners. De afvalzorg wordt daarin verder verbonden met het verduurzamen van de energievoorziening, het terugdringen van CO2 uitstoot en het beheren van de openbare ruimte. Onder het motto dat de stad ‘schoon, heel en veilig’ moet zijn, zijn de medewerkers van ROVA dag en nacht in touw.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)