Start bouw brandweerkazerne Zwolle Noord

Zwolle – Maandag startte de gemeente Zwolle met de bouw van de nieuwe brandweerkazerne aan de Dennenstraat. De bouw neemt ongeveer een jaar in beslag. De voorbereidende werkzaamheden begonnen maandagmorgen met het plaatsen van bouwhekken. In week 6 wordt de bouwplaats ingericht door onder andere de bouwketen te plaatsen.

 

bouw_brandweerkazerne_wk1_4.jpg

De kazerne, die de uitstraling heeft van een villa, zal het noorden van Zwolle nog sneller bedienen. Deze post zal ook een 24-urige bezetting hebben. De locaties aan de Harm Smeengekade en de vrijwilligers post in Berkum worden gesloten. Inrichting Het was de bedoeling ook aan de middelweg een transparant gebouw neer te zetten, net als aan de Marsweg. In overleg met de buurt is toch gekozen voor een gebouw dat meer aansluit bij de woonwijk. Het ontwerp van de kazerne is gemaakt door het architectenbureau Herzberger. Dit bureau heeft ook de kazerne aan de Marsweg ontworpen.

bouw_brandweerkazerne_wk1_1.jpg

bouw_brandweerkazerne_wk1_2.jpg

bouw_brandweerkazerne_wk1_5.jpg

Een van de bijzonderheden van het gebouw is het openlucht- sportveld op het dak. Het sportveld is via een trap aan de buitenkant te bereiken. Er zouden ook andere mensen gebruik van kunnen maken, natuurlijk in overleg met de brandweer.

bouw_brandweerkazerne_wk1_3.jpg

brandweerkazerne_zwolle_noord.jpg
Visualisatie: Gemeente Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)