Actiegroep wil verbod op circus met wilde dieren

Foto van auteur

Zwolle moet een verbod op circussen met wilde dieren krijgen. Dat wil de Coalitie Wilde Dieren de Tent Uit.

In een brief aan het gemeentebestuur van Zwolle vraagt de actiegroep om een verbod omdat een circus met wilde dieren maandag naar Zwolle komt. Het gaat om circus Arena. Het welzijn van wilde dieren zoals zeeleeuwen en olifanten wordt volgens de actiegroep structureel aangetast in het circus. Eerder al verbood de gemeente Winschoten circussen met wilde dieren.
Bron: RTV Oost

Wilde Dieren de Tent Uit is een coalitie van Stichting AAP, de Sophia Vereniging tot bescherming van dieren, het International Fund for Animal Welfare (IFAW), Stichting Vier Voeters en afdelingen van de Dierenbescherming. Deze coalitie zet zich in voor een diervriendelijk circus zonder wilde dieren. De petitie op www.wildedierendetentuit.nl  waarin burgers hun gemeentebestuur en de overheid verzoeken om circussen met wilde dieren te weren, is inmiddels de 25.000 ondertekenaars gepasseerd.

Bron: Wilde Dieren de Tent Uit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Actiegroep wil verbod op circus met wilde dieren”

  1. H?? – wat jammer nou. Wilde juist voor het Zwols publiek mijn 4 marmotjes hun kunstjes laten doen. Gaat straks mooi niet door dus.

  2. Dieren in circussen kan inderdaad niet meer. Maar verbieden? Ik vind dat het publiek zelf kritisch op dit gebied moet zijn. Zal langer duren, maar is wel eerlijker naar de circussen toe.

  3. Nou volgens mij worden de dieren in het circus heel goed verzorgd hoor, en ach, ze hebben nooit een ander leven gehad, dus wat missen ze??

  4. @acrobaatje
    Een goede CAO en ouderdagspensioen voor dieren ontbreekt er nog aan. Voor de rest zijn ze bijna n?©t zo goed af – als hun lotgenootjes in dierentuin. Misschien zelfs nog wel beter. Want die alsmaar reizende circus beestjes – zien nog eens wat van de wereld.

Reacties zijn gesloten.