Ruim 6 ton voor verkeersprojecten in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Gedeputeerde Staten van Overijssel stellen voor 2012 ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor gemeentelijke projecten in West-Overijssel op het gebied van verkeersveiligheid, educatie en het verbeteren van de doorstroming van het verkeer. Zwolle krijgt bijna 5 ton voor infrastructuur en bijna 1,5 ton voor gedragsbeïnvloeding  in het verkeer.

De uitvoering van deze projecten draagt bij aan het provinciale doel voor een betere bereikbaarheid en het verlagen van het aantal verkeersdoden en –gewonden. De ingediende gemeentelijke projecten richten zich vooral op het verbeteren van de verkeersveiligheid voor fietsers en de doorstroming op de gemeentelijke wegen. In totaal ontvangen de gemeenten hiervoor 2,5 miljoen euro.

Gedragsbeïnvloeding

Naast maatregelen voor het aanpassen van de infrastructuur ontvangen de gemeenten in West-Overijssel in totaal ruim 850.000 euro voor projecten gericht op educatie en voorlichting. Deze projecten worden in opdracht van de provincie door het Regionaal Orgaan voor Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) gecoördineerd en in samenwerking met onder andere de gemeenten, de politie, de scholen, de ANWB en Veilig Verkeer Nederland uitgevoerd. Hierbij gaat het onder andere om cursussen voor jonge en oudere automobilisten, verkeerseducatie in het basis- en voorgezet onderwijs en (brom)fietscursussen. Centraal worden door het ROVO ook een aantal projecten gecoordineerd. Bij deze overkoepelende verkeersveiligheidsprojecten voor heel Overijssel gaat het onder andere om de Leerstraf voor bromfietsers en Motorrijvaardigheidstrainingen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Ruim 6 ton voor verkeersprojecten in Zwolle”

  1. Hebben ze eindelijk geld voor de herinrichting van de Hermelenweg.
    Nu maar afwachten wanneer ze het concept uit de lade ter hand
    nemen. Het is tenslotte al helemaal uitgewerkt door een ambtenaar.
    Of zullen we wachten totdat er weer ongelukken gebeuren ?

  2. @HV ; “door een ambtenaar geschreven” is eigenlijk geen status; ’t zal wel ergens in een la liggen, onder ’t bekende motto ” ’t heeft onze aandacht…”
    Volgens mij is de hele pot al verdeeld.

Reacties zijn gesloten.