KCO start wedstrijd beste culturele app

Foto van auteur

Zwolle – Om jonge ontwerpers de kans te bieden zichzelf verder te ontwikkelen start Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) vanaf 1 maart met ArtApp. ArtApp is een wedstrijd voor de beste culturele app van Overijssel. Tot 15 april hebben jongeren de tijd om hun idee via www.art-app.nl naar KCO te sturen.

Uit de inzendingen selecteert een professionele jury de beste twintig ideeën , welke vanaf mei in een  digitale expositie getoond worden.  De winnaars krijgen een coachingstraject en een iPhone. Ook maken zij kans op realisatie van hun idee. KCO is dit project gestart omdat er in Overijssel weinig mogelijkheden zijn voor jonge mensen om zichzelf te ontwikkelen in design van de nieuwe media. Daarnaast is er weinig  aandacht voor e-culture in het onderwijs. Jong talent heeft niet echt een plek om zich te kunnen ontwikkelen en om ander talent te ontmoeten. En dat terwijl dit onderwerp leeft als nooit te voren onder jongeren.

Het coachen van jongeren van idee tot app-ontwerp is vanzelfsprekend onderdeel van ArtApp. Naast de wedstrijd doet een aantal middelbare scholen in Overijssel mee aan een educatief programma over het creatieve proces van app-ontwerpen. Er zijn geen eisen, behalve dan dat het idee over kunst of cultuur in Overijssel moet gaan.

Uploaden kan vanaf 1 maart en tot 15 april via www.art-app.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)