Succesvolle aanpak van graffiti in binnenstad

Foto van auteur

Het anti-graffitiproject van winkeliersvereniging City Centrum en de gemeente Zwolle is succesvol. Het bedrijf Graffiti Clean is wekelijks in de Zwolse binnenstad actief om vervuilde panden schoon te maken.

In totaal zijn zo´n 200 panden aangesloten bij het project. Op 1 mei 2006 ging het officieel van start, in de strijd tegen graffitioverlast in de Zwolse binnenstad. Inmiddels kunnen particulieren en bedrijven zelfstandig met Graffiti Clean contact opnemen om een contract af te sluiten.

Voor 119 euro wordt het pand gedurende drie jaren schoongehouden, nadat een anti-graffiticoating is aangebracht. Bij de schoonmaak van monumenten worden speciale afspraken gemaakt, omdat de historische gebouwen soms op een speciale wijze behandeld moeten worden. Gebouwen in de Zwolse binnenstad worden vaak voorzien van een ongevraagde verflaag. Het mooie, historische hart van onze stad heeft dergelijke bekladdingen niet nodig. Vervuiling werkt ook verloedering en onveiligheid in de hand. Veel mensen ergeren zich aan dit vandalisme.

1 gedachte over “Succesvolle aanpak van graffiti in binnenstad”

Reacties zijn gesloten.