Man rijdt stadswacht aan

Foto van auteur

Een 29-jarige Zwollenaar is maandagmorgen op de Roggestraat aangehouden nadat hij opzettelijk een stadswacht had aangereden. Die hield samen met een collega-stadswacht toezicht in deze straat toen zij de man op zijn mountainbike zagen naderen. Hem werd een stopteken gegeven en verzocht af te stappen. Hij reageerde daarop door meer snelheid te maken en botste in volle vaart tegen een van de toezichthouders. Die liep schaafwonden en een blauwe plek op aan zijn benen.

Na de botsing wilde de fietser er vandoor gaan, maar werd door de ander stadswacht vastgehouden. Hij probeerde één van hen een kopstoot te geven, schold hen uit en beledigde hen. Kort daarna konden ter assistentie geroepen politiemensen de man aanhouden. Daarbij verzette hij zich heftig maar kon uiteindelijk in de boeien worden geslagen. Hierbij beledigde hij ook de politiemensen. Tegen de man is aangifte gedaan en proces-verbaal opgemaakt. Aan het eind van de middag werd hij in vrijheid gesteld. Eventuele schade aan kleding en dokterskosten wordt op hem verhaald.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Man rijdt stadswacht aan”

  1. Dat soort volk heeft toch geen cent te makken, dus dat kosten verhalen kunnen ze wel vergeten. En hij staat ook al weer op straat, dus niets aan het handje voor deze kneus. Porces-verbaal gaat in de computer voor de statistieken en zonder boete kan hij vervolgens morgen weer zijn gang gaan. Als je zonder licht rijdt kom je er slechter van af lees ik in een ander bericht.

Reacties zijn gesloten.