Studentenkoor Zwolle geeft debuutconcert

Zwolle – Studentenkoor Zwolle (Stukoz) gaat komende maand haar eerste concerten geven. Stukoz is in januari van dit jaar van start gegaan en bestaat uit een groeiend gezelschap van studenten die samen gepassioneerd muziek maken. Op 28 april en 04 mei debuteert Stukoz met de uitvoering van het Requiem van Gabriel Fauré.

Onder leiding van dirigent Herman Weelink en met zang coaching van Heleen Koele is vanaf de eerste repetitie tot en met vandaag hard gewerkt door het koor. Ondertussen is Stukoz uitgegroeid tot een gedreven, enthousiaste en gezellige vereniging. Waar eerst voorzichtige noten klonken staat nu een zelfverzekerd en trots koor.

Het uitvoeren van een requiem als debuut lijkt misschien wat vreemd, maar niets is minder waar. Gabriel Fauré beschrijft in zijn Requiem de dood niet als een verschrikking, maar als een “streven naar blijdschap”. Voorafgaand aan dit Requiem zingt het koor het ‘Kyrië for Norway’. Een verklanking geschreven naar aanleiding van de aanslagen in Noorwegen. Componist Tom Dicke zal zelf bij de uitvoering aanwezig zijn.

Het concert op zaterdag 28 april wordt gehouden in de basiliek van de H. Kruisverheffing te Raalte en begint om 20.00. Op vrijdag 4 mei vindt het concert plaats in de Plantagekerk in Zwolle, aansluitend aan de dodenherdenking bij het centrale oorlogsmonument tegenover de kerk.

Het koor wordt tijdens beide concerten begeleid door orkest Musica Michaelis. De concerten zijn voor iedereen vrij toegankelijk, wel is er een collecte na afloop.

Verdere informatie is te vinden op www.stukoz.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)