Het weer: wisselvallig

Zwolle – Hoe lastig het is om deze dagen een eenduidige weervoorspelling te geven blijkt wel uit de diverse afwijkende weerscenario’s die zijn opgesteld voor aankomend weekend. Donderdag- op vrijdagnacht zijn er opklaringen en het blijft droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 7 graden. De zuid tot zuidwestenwind is overwegend matig, rond kracht 4. Vrijdagochtend is geregeld de zon te zien, in de loop van de dag komt er geleidelijk meer bewolking maar het blijft zeer waarschijnlijk droog. De temperatuur loopt op naar 16 graden. De zuid tot zuidwestenwind is matig, 3 of 4 Bft en neemt in de middag af.

20120427_weerfoto_goertjesweg_.jpg
Goertjesweg

Zaterdag is er veel bewolking en de zon laat zich nauwelijks zien. Van tijd tot tijd valt er regen, die een buiig karakter kan hebben en dus nogal kan wisselen van intensiteit. De computerberekeningen geven aan dat aardig wat neerslag kan vallen en dat heeft gevolgen voor de temperatuur. De middagtemperatuur ligt rond de 10 graden bij buiig weer maar kan daarbuiten oplopen naar een graad of 15. Dan de zondag en koninginnedag. Wat gaat het worden? Het blijft nog onzeker hoe het precies uitpakt, maar het meest voor de hand liggende scenario is dat het met een graad of 17 op zondag en 19 graden op maandag niet koud is. De kans op een bui blijft toch redelijk groot waarbij de hoeveelheden neerslag helaas nog onzeker zijn. 

20120427_weergrafiek.png

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Het weer: wisselvallig”

  1. @dick: klopt. de modellen kunnen het nog niet eens worden 😉
    een voorspelling is daarom ook lastig. Merk dat de meeste weerbureaus hier mee worstelen.

  2. Dat hadden we gisteren al gemerkt… Zelf hadden we de conclusie getrokken dat het ergens tussen de 5 en 25 graden wordt (kan iets hoger of lager uitvallen) en droog en/of neerslag (in welke vorm dan ook). We zullen wel zien :).

Reacties zijn gesloten.