Gemeente eigenaar van terrein Schaepman’s lakfabrieken

Zwolle – Vanaf vrijdag is de gemeente Zwolle eigenaar van het terrein van de inmiddels grotendeels gesloopte Schaepman’s lakfabrieken. De gemeente zal de grond saneren en bouwrijp maken. Daarna wordt de grond verkocht aan gebiedsontwikkelaar AM. Zij realiseert vervolgens de woningbouwplannen (stadswoningen en appartementen) voor Kraanbolwerk.

terrein_schaepman.jpg

De overdracht vond plaats overeenkomstig de afspraken die hierover tussen Schaepman en de gemeente Zwolle zijn gemaakt op 1 december 2012. Ondertekenaars van de akte waren namens Schaepman, dhr. B.J.D. ten Doeschate, en namens de gemeente Zwolle wethouder dhr. H.J. Dannenberg. De firma Schaepman is rond 1830 opgericht en werd in 1875 omgedoopt in de Firma Ed. Schaepman. Toentertijd werd de firma geleid door E.F.F. Schaepman en zijn neef E.A.G. Schaepman.

27-03-2012__vordering_sloop_schaeman_lakfabriek_06_.jpg

In 1905 nam B.J. ten Doeschate, grootvader van de huidige directeur, het bedrijf over van de Schaepmanfamilie. In 1924 werd de onderneming van het begin van de Thorbeckegracht, waar verfproductie te (brand)gevaarlijk werd, verhuisd naar de Friesewal, vanwaar men zich langzamerhand naar de Thorbeckegracht terugkocht. Het grootste deel van het Noordereiland was toen nog industrieterrein.

De Ten Doeschates bestieren Schaepman dus al ruim een eeuw. Het bedrijf is intussen verplaatst naar Kampen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Gemeente eigenaar van terrein Schaepman’s lakfabrieken”

  1. De overdracht vond plaats overeenkomstig de afspraken die hierover tussen Schaepman en de gemeente Zwolle zijn gemaakt op 1 december 2012.

    Vooruitlopend op de afspraken die over pakweg 7 maanden worden gemaakt? 8)

  2. Zo had de gemeente nog wel geld om de grond te kopen in deze crisis tijd.Zullen de burgers straks wel weer op moeten hoesten.En de woningen daar kan de gewone hardwerkende burger straks toch niet betalen want zullen wel stevige prijzen worden.

  3. Pieters, dit is een tamelijk winstgevend project. Ook goed voor jou, gezien je beredenering…. Waarom altijd hier over praktisch alles zo machtig negatief? Hou daar eens mee op!

  4. pfff…de gewone hardwerkende burger…waarom krijg ik van zulke opmerkingen toch steeds jeukende handen?
    Wat een achterlijke uitspraak, bah!
    Je stelt jezelf wel heel laag in als je zo redeneert zeg…

  5. @mariane, Waar baseer je dat op dat het winstgevend is, Ik kan het me namelijk niet voorstellen. Grond is sterk vervuild en het mag maar een beperkte hoogte hebben.

Reacties zijn gesloten.