Zwolse Marathon Kunst & Cultuurloop

Foto van auteur

Zwolle – Zondag kon men een groep van twintig lopers en twee fietsers door Zwolle zien rennen en af en toe even stilhouden bij een kunstwerk of cultuurhistorisch bouwwerk. Het betrof de Zwolse Marathon Kunst & Cultuurloop, gecoördineerd door Annemieke van den Belt, loopliefhebber en -twitteraar, samen met Han van den Berg, initiatiefnemer en medeorganisator van de marathon op 30 september 2012.

zcml.jpg
Met veel enthousiasme werd er gelopen, en verteld en geluisterd naar over wat er zoal aan cultureel schoon en kunstwerken langs een deel van het parcours in Zwolle te genieten valt. Annemieke: "Ik vind het altijd erg leuk om mensen eens met wat andere ogen naar dingen te laten kijken. In je eigen stad loop je zo vaak langs mooie dingen maar zie je ze niet meer omdat je eraan gewend bent dat ze er zijn. Door er langs te rennen en meteen iets over te horen vertellen gaan mensen hoop ik eens met een iets andere bril door hun eigen stad rennen, fietsen, etcetera. Tegelijk probeer ik hiermee mensen te enthousiasmeren voor de Zwolse marathon en het leuke parcours waar men langs zal lopen.’

Annemieke had zelfs een folder ontworpen en uitgedeeld met daarin een korte uitleg per onderdeel. Onder andere ‘Wharfinger’, Oliemolen De Passiebloem, beeld ‘De Krullevaar’ in Stadshagen en De Sassenpoort werden onderweg bezocht en toegelicht, waarna steeds weer in een rustig tempo werd doorgelopen. Zowel lopers als organisatie waren erg enthousiast over het verloop van de zeventien kilometer lange loop, en men kijkt uit uit naar de eerstvolgende gezamenlijke loopverkenning.
Meer informatie over de Zwolse Marathon op http://www.marathonzwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Zwolse Marathon Kunst & Cultuurloop”

Reacties zijn gesloten.