Start bouw 57 duurzame huurwoningen Breecamp-Oost

Zwolle – Op 6 juli a.s. gaat in Zwolle de bouw van start van het nieuwbouwproject Hoogh Havezathe. Het project wordt gerealiseerd in Breecamp-Oost, de eerste duurzame buurt in de wijk Stadshagen. De officiële handeling zal worden verricht door de heer E. Dannenberg, wethouder Wonen van de gemeente Zwolle, de heer B. Nikkels, directeur van Nikkels bouwbedrijf bv en de heer E. Siersema, directeur Projectontwikkeling van Bouwinvest REIM B.V.

sfeerimpressie_woningen_bouwinvest_havezate_breecamp-oost_.jpg
© Theo van Leur. Amersfoort

Het project wordt gerealiseerd door Bouwinvest Development B.V. en zal in belegging worden genomen door het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund N.V. Het project omvat 57 eengezinswoningen in de vrije sector huur. Aannemer is Nikkels bouwbedrijf bv uit Twello. De oplevering vindt gefaseerd plaats, vanaf eind 2012. De architectuur van de woningen is bijzonder, met statige gevels en een hoog afwerkingniveau. Architect is Henk de Velde van De Velde Architecten uit Kampen.

Locatie
Breecamp-Oost is één van de uitbreidingslocaties van de wijk Stadshagen. Het is een aantrekkelijke buurt met ruime kavels, veel voorzieningen en een gevarieerd aanbod aan woningen. De 57 te realiseren huurwoningen zijn centraal gelegen in Breecamp-Oost en liggen op een verhoging in het landschap. Net zoals dat vroeger het geval was bij de havezate: een voornaam landhuis dat vaak hogerop lag in de polder. Hieraan ontleent het project dan ook zijn naam.

Duurzame woningbouw
Het project voldoet aan alle duurzaamheidseisen van de gemeente Zwolle, die op dit terrein,
net als Bouwinvest, een hoog ambitieniveau heeft. De woningen worden aangesloten op de biomassacentrale van BeGreen, die op dit moment in Breecamp-Oost gebouwd wordt en in september gereed is. Daarnaast zijn ze voorzien van vloerverwarming en van CO2-gestuurde mechanische ventilatie. Het glas is extra geïsoleerd. De energieprestatiecoëfficient (EPC) komt hierdoor uit op 0,27. Dit is ruim 50% lager dan de eis, te weten de EPC-grenswaarde van 0,6. Hoe lager de EPC, hoe zuiniger het gebouw. Door energiebesparing en toepassing van duurzame energie wordt de verbranding van fossiele brandstoffen beperkt. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de vermindering van de Nederlandse uitstoot van CO2.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)