Zwolle – Het IJsbeeldenfestival, dat opnieuw de grote trekker is voor ‘Winter in Zwolle’, vindt in december en januari wederom plaats in Zwolle. Om precies te zijn: de wondere ijs- en sneeuwwereld is te bezichtigen van zaterdag 8 december 2012 tot en met zondag 27 januari 2013. De ijssculpturen trokken het afgelopen seizoen maar liefst 140.000 bezoekers naar het festivalterrein op het Rodetorenplein.
Vanaf 25 november zijn veertig professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland bezig met het maken van prachtige en imponerende ijs- en sneeuwbeelden. Hiervoor maken zij gebruik van 250.000 kilogram ijs en 250.000 kilogram sneeuw. Het thema luidt: de Sprookjes van Grimm. Zwolle is in 2012 immers omgetoverd tot Grimmstad. Veel bekende sprookjes, verzameld door de gebroeders Grimm, zullen voorbijkomen.
Geweldig:D dat zijn toch 140.000 potentiële klanten voor de binnenstad.
Waarom wordt dat nu weer verteld? Dit was in december al bekend!
mooi aan de ene kant dat ze terug komen.maar of er dit jaar ook weer 140.000mensen komen vraag ik me af.de tijd zit niet mee.en ik vindt zelf dat je daar ook een keer op uitgekeken bent.tevaak achter elkaar bedoel ik,denk zelf dat 1 keer in 2 a 3 jaar meer succes met zich mee brengt.
Nou maar hopen dat de winkels met tweede kerstdag open zijn.
Komen er misschien nog meer potentiele klanten.
Ruim 2 maanden een industriehal op het Rodetorenplein. Dat moet aankomende vanaf de Katerdijk een prachtige en beeldbepalende indruk geven op onze binnenstad!
Bericht door rb, op 17 juli 2012 om 20:22
Nou maar hopen dat de winkels met tweede kerstdag open zijn.
Komen er misschien nog meer potentiele klanten.
Mogen de mensen die in de winkels staan ook kerstfeest vieren? Die willen ook graag vrij zijn
Aukje,laten we zeggen dat het goed is voor de werkgelegenheid,
en natuurlijk gun ik die mensen ook hun vrije dag !!!
@Andre Kijk
Helaas hebben ze de prachtige groene oase van Nieuw Hofvliet volledig kaal geslagen voor een nutteloze brug, maar geen nood,
ik heb begreppen dat de aandacht voor de een prachtige en beeldbepalende entree verschoven is naar de Stationsweg, waar men van vond dat daar over de gracht geen brug mocht komende vanwege de aantasting van het stadsgezicht.