Onnodig verlies PEC Zwolle Vrouwen tegen Telstar

|   Laatste wijziging

Zwolle – De eerste wedstrijd in de nieuwe BeNe league Orange zit erop. Voor PEC Zwolle Vrouwen een teleurstellend resultaat. Verzorgd voetbal heeft niet kunnen leiden tot de 3 punten. De 500 toeschouwers in het IJsseldeltastadion hebben zich vrijdagavond prima vermaakt en zagen een aantrekkelijke wedstrijd.

De PEC Zwolle Vrouwen startte de wedstrijd met een geïmproviseerde voorhoede door schorsingen van spits Lisanne Vermeulen en linksbuiten Judith Frijlink. Ondanks dat zij na behoren vervangen werden door Lydia Borg respectievelijk Jirre den Biesen was  het gemis van het duo merkbaar. In de 15e minuut was het raak. Balverlies in het centrum van de verdediging betekende een vrije doorgang voor de linksbuiten van Telstar, Lavinia Poku. Verwoestend haalde zij uit, onhoudbaar voor keepster Nadja Olthuis verdween de bal diagonaal in het Zwolse doel. In de 23e minuut werd Mariska Kogelman binnen de 16 meter onderuit getrokken. Sylvia Smit schoot de toegekende strafshop resoluut in: 1 – 1. Het midden veld van PEC ZwolleVrouwen domineerde. Telstar brak een aantal malen gevaarlijk door maar dat leidde niet tot resultaat. In de 39e was er een prachtige aanval van PEC ZwolleVrouwen, de bal kwam via Jolijn Heuvels, Sylvia Smit en Jirre den Biesen bij Marianne van Brummelen. Zij schoot de bal nipt naast.In de 43e minuut belandde de bal vanuit een corner van Jirre den Biesen tegen de binnenkant van de paal. De rebound werd gemist. In de blessuretijd van de 1e helft kreeg Marianne van Brummelen nog een goede mogelijkheid om te scoren.

Ruststand 1 – 1 met een beter spelend PEC ZwolleVrouwen.

Direct na rust weer een goede mogelijkheid voor PEC Zwollevrouwen om op voorsprong te komen. In de 50E minuut kreeg Telstar in de persoon van de Vos ook een goede kans. Na goed voorbereidend werk van Jolijn Heuvels schoot Marianne van Brummelen in de 55E minuut voorlangs het doel van Telstar. Direct daarna ging een vlammend afstandschot van Jolijn Heuvels. De bal ging rakelings over het doel van Telstar.Zoals het zo vaak gaat in het voetbal valt dan tegen de verhouding in de goal aan de andere kant. Slecht inpassen van PEC ZwolleVrouwen leidde tot een aanval op rechts van Telstar. De voorzet vanaf de achterlijn ging over keepster Nadja Olthuis tegen de binnenkant van de paal. Lavinia Poku stond klaar om de bal vervolgens in het doel te frommelen.

In de 65e minuut werd Lydia Borg gewisseld voor Jennieke van der Pol en in de 76E wisselde hoofdcoach Bert Zuurman de aangeslagen Marianne van Brummelen voor Valerie Seinen. De wissels mochten niet meer baten en Telstar stapte als gelukkiger winnaar van het veld.De overigens goed leidende scheidsrechter de heer de Lang gaf gele kaarten aan Maria Laura Aga en Jolijn Heuvels van PEC ZwolleVrouwen en aan Sharon Kok, Priscilla Vos en Amber van de Heijde van Telstar. Wissels bij Telstar; Karin Legemate, Amber van der Heijde en Rosa Min voor Dominique Vugts, Lavinia Poku en Dominique Bruinenberg. a.s. vrijdag wordt er in Heerenveen gespeeld tegen de plaatselijke sc Heerenveen. Op 7 september wacht de thuiswedstrijd tegen PSV / FCE.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Onnodig verlies PEC Zwolle Vrouwen tegen Telstar”

Reacties zijn gesloten.