PEC Zwolle pakt punt in Utrecht

|   Laatste wijziging

Utrecht / Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond de uitwedstrijd bij FC Utrecht gelijkgespeeld. De uitslag werd een verdienstelijke 1-1. Zwolle kon Utrecht al snel goed bijbenen. Het spel was daarbij aan beide kanten zeer matig. Er waren weinig kansen. Vlak voor de rust speelde keeper Ter Wielen zijn verdediger Van den Berg niet nauwkeurig aan waardoor deze de bal niet afdoende kon verwerken. Een zwakke terugspeelbal was het vervolg. Utrechter Duplan maakte gebruik van het misverstand en scoorde de 1-0.

Na de thee maakte de nieuwe aanvaller Youness Mokhtar zijn debuut voor PEC Zwolle. Hij kwam voor Reniers in het veld. Het veldspel werd in de tweede helft wat beter. Mokhtar liet zien kwaliteit te hebben, door balvast te zijn en acties te tonen. Het hielp Zwolle vooruit! Utrecht kreeg een paar kleine kansen, maar Zwolle kwam in de 83e minuut op gelijke hoogte nadat Lachman een corner van Achenteh binnen de lijnen kopte. De ingevallen Saymak vuurde kort daarna nog een gevaarlijk afstandschot op de keeper van Utrecht af. Van der Gun kon vlak voor tijd Utrecht nog op voorsprong brengen, maar de aanvaller faalde. De 1-1 bleef op het scorebord staan, en dat betekende voor het fel strijdende PEC Zwolle, dat zeker niet de mindere was van FC Utrecht, een verdiend punt mee terug in de bus naar Zwolle. Na 3 wedstrijden in de Eredivisie heeft Zwolle nu twee punten.

Corners blijken dit seizoen een geheim wapen van PEC Zwolle. Waar in Kerkrade Joost Broerse een ingestudeerde variant promoveert tot treffer, is het in Utrecht de beurt aan Darryl Lachman. Het levert PEC Zwolle een punt op in en tegen FC Utrecht (1-1). ,,Dit is de derde wedstrijd op rij waarin meer had gezeten", stelt Rochdi Achenteh toch enigszins kritisch na het tweede punt van deze competitie.

In Utrecht moest Giovanni Gravenbeek vlak voor de wedstrijd afhaken vanwege hamstringklachten. Hij werd in de basiself vervangen door Ronnie Reniers. Het was Utrecht dat een aardige mogelijkheid kreeg in het begin van de wedstrijd, een omhaal van Mark van de Maarel ging ruim naast. PEC kwam niet verder dan schotjes van Joost Broerse en Achenteh. Daar bleef het in een tamme eerste helft bij, tot vlak voor rust. Het rondspelen achterin betekende een opeenstapeling van foutjes. De bal belandde uiteindelijk tussen Joey van den Berg en Leon ter Wielen, waardoor laatstgenoemde de bal half aanwerkte tegen Edouard Duplan. Die kon vervolgens scoren in het lege doel. ,,Zo’n bal moet eigenlijk in vak B ergens terechtkomen", vertelde Achenteh. ,,Dit mag niet gebeuren, knullig. Dit kan voor een wedstrijd bepalend zijn", vond trainer Art Langeler.

Na rust moest PEC Zwolle dan ook op zoek naar de gelijkmaker. Mede door de inbreng van nieuweling Youness Mokhtar, deze week overgekomen van PSV, werd Zwolle wat dreigender. Hij schoot een bal voorlangs, maar echt heel gevaarlijk werd de ploeg van Langeler niet. Tot de corner van Achenteh. ,,Bart was moe, dus ik mocht het een keer nemen. We trainen er al een hele tijd op, dus lekker dat het nu al de tweede keer is in drie wedstrijden." Lachman profiteerde ervan. Er had misschien nog wel meer ingezeten, maar kansjes voor Mokhtar en invaller Mustafa Saymak werden niet benut. ,,Voetballend zijn we absoluut niet de mindere. We moeten alleen eraan wennen dat dit niet de Jupiler League is, waarin je heel veel kansen krijgt", stelde Achenteh.

Volgende week zaterdag komt PEC Zwolle weer in actie. In eigen huis wordt er om 19.45 uur afgetrapt tegen NEC Nijmegen.

 

In Utrecht brengt kopbal Darryl Lachman Zwolle een verdiend punt (1-1). Het betekent het tweede Zwolse punt deze competitie.
peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over “PEC Zwolle pakt punt in Utrecht”

  1. Netjes hoor daar een punt meenemen. Kan alleen maar beter worden als Slot en Boer weer mee kunnen spelen en er misschien nog een spits bijgehaald wordt.
    Volgende week strijd en passie en nac op de knieën!

  2. mooi op schema 3 wedstrijden 2 punten gelukkig pakken we er nog 18 tegen feyenoord,psv en ajax:P hoe kun je nou blij wezen met 1 punt tegen zo,n ongelofelijk zwak utrecht dat belooft nog wat voor rest van het seizoen8)

  3. @brullie
    vind ik ook hoor. we spelen alleen de laatste 25 minuten om een goaltje te maken. en laten we dan telkens al achterstaan.

    65 minuten een rondo doen, 1-0 achter staan en dan pas gaan voetballen… zo winnen we nooit een wedstrijd. zelfs niet tegen de matige tegenstanders die we nu gehad hebben.

    je blijft wel lang in de wedstrijd, maar zonder er een te winnen>:(

  4. Sommigen lijken zich nog steeds niet te beseffen dat PEC in het eerste jaar eredivisie moet vechten om lijfsbehoud. In principe zijn alle tegenstanders van hoger niveau dan wij. Als je dan een punt pakt in de Galgenwaard dan is dat een prima prestatie. Het glas is half vol!

  5. Ik denk dat we nog veel plezier aan die Mokhtar gaan beleven! En idd, puntje mee uit Utrecht is ook mooi! wel bijzonder om na ong tien jaar weer terug in Utrecht te zijn geweest met onze club.. Wie was daar toen bij met “Vreven laat je tie+en zien”? en dat hij dit ook meespeelde? Vond dat er toen meer sfeer in utrecht hing dan gisteren, behalve in het uitvak natuurlijk.hahaha

  6. Nu ze voor de tweede keer een punt pakken dankzij een goal van een verdediger vraag ik me af: is de aanval van PEC echt zo onmachtig?

  7. @Zwolleeder

    Voorste 4 zijn rijp voor een wissel. Gelukkig hebben we (binnenkort) weer meer mogelijkheden.

    Trainer moet natuurlijk ook (eerder) durven wisselen.

    Komt wel goed volgens mij 😀

  8. Nog even en dan heeft ook het PEC Zwolle team door dat ze meer kwaliteiten bijeen hebben dan de meesten denken. Op dat moment kunnen ze nog wel eens voor zeer aangename verrassingen gaan zorgen.
    En ja, het goede zien is net zo makkelijk als het negatieve, het is aan jezelf waar je graag voor kiest. Die keuze laat de buitenwereld zien hoe jij in elkaar steekt.

    Alle vertrouwen zoals een trouwe, trotse supporter het zou moeten hebben!! Forza Zwolle!!!

  9. Zo vet die fakkels als de spelers opkomen, hoop dat Zwolle dit ook weer wat meer gaat doen. Zorgt altijd wel voor een speciale en fanatieke sfeer. Tot zaterdag!

  10. Bericht door Zwollenaarisback, op 26 augustus 2012 om 13:07
    Nog even en dan heeft ook het PEC Zwolle team door dat ze meer
    kwaliteiten bijeen hebben dan de meesten denken. Op dat moment
    kunnen ze nog wel eens voor zeer aangename verrassingen gaan zorgen.

    Het is natuurlijk heel leuk als Zwolle aanvallender gaat spelen. Maar Zwolle moet nu niet gaan denken dat ze echt goed zijn. Want dan ga je wekelijks met minstens 3 goals verschil verliezen.

  11. Weer een puntje is erg leuk.
    Zeker uit in Utrecht is het niet verkeerd.

    Maar ik heb toch echt met kromme tenen naar de eerste helft zitten kijken hoor. 😮
    Was misschien ook wel te danken aan het fantasieloze gemoer van Utrecht…

    En tja, nog een goal uit een corner.
    Gelukkig maar, ik hoop dat ze erop blijven trainen.

Reacties zijn gesloten.