Rood nekt PEC Zwolle

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwole heeft zaterdagavond pijnlijk verloren. Mede door twee rode kaarten verlooor Zwolle thuis van NEC Nijmegen. De uitslag werd 0-4. Er waren dan ook weinig lichtpuntjes voor Zwolle, of het moet het debuut in de tweede helft zijn geweest van de nieuwe aanwinst Denni Avdic, maar bij een 0-2 achterstand en toen 10 Zwollenaren op het veld kon hij weinig goeds meer doen.

01-09-2012_pec_zwolle-nec_02.jpg

Twee strafschoppen, twee rode kaarten en vier tegendoelpunten. PEC Zwolle beleeft in eigen huis tegen NEC Nijmegen een vervelende avond. In een eerste helft waarin PEC Zwolle minimaal gelijkwaardig is aan NEC blijken – net als in voorgaande wedstrijden- persoonlijke fouten van doorslaggevend belang voor het uiteindelijke 0-4 verlies. ,,Ik word pas boos als er geen verbetering komt, maar daar wordt het onderhand wel tijd voor”, zegt trainer Art Langeler. In de basisopstelling was er geen plaats voor nieuweling Denni Avdic, hij begon op de bank. Youness Mokhtar stond wel in de basis en was in de beginfase betrokken bij een prima aanval vanaf de linkerkant. De inzet van Rochdi Achenteh ging voorlangs. De thuisploeg was voor 9678 toeschouwers de bovenliggende partij, maar kwam na iets meer dan een kwartier spelen toch op achterstand. Joey van den Berg kreeg de bal tegen zijn hand aan in zijn eigen strafschopgebied, scheidsrechter Makkelie floot daarom voor een strafschop. Ryan Koolwijk benutte die koelbloedig en deed dit een kwartiertje later opnieuw.

01-09-2012_pec_zwolle-nec_01.jpg

01-09-2012_pec_zwolle-nec_03.jpg

01-09-2012_pec_zwolle-nec_06.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Leon ter Wielen kwam in aanraking met NEC’er Rieks. ,,Hij raakte me op mijn hoofd. Ik trok mijn hand nog terug voor mijn gevoel, maar er was wel contact”, herinnerde Ter Wielen zich. ,,Het was een opeenstapeling van fouten”, vond Langeler. Vlak daarvoor was Furdjel Narsingh nog dichtbij de gelijkmaker geweest, maar tot twee keer toe kon hij niet binnenschieten. ,,Dan was het een andere wedstrijd geweest”, aldus de met rood weggestuurde goalie.

In de tweede helft hoopte PEC Zwolle er desondanks nog een wedstrijd van te maken. Er werd druk naar voren gezet, nieuweling Avdic kwam in het veld en hij was ook dichtbij een kans. Hij kwam alleen net tekort om te kunnen scoren. NEC was al eerder dichtbij de 0-3 geweest en kon na de tweede gele kaart voor Van den Berg rustig uitlopen naar 0-4. ,,Toen was de wedstrijd wel gespeeld”, besefte Langeler.

Over twee weken komt PEC Zwolle weer in actie. Om 20.45 uur wordt er in Rotterdam tegen Feyenoord gespeeld.

01-09-2012_pec_zwolle-nec_04.jpg

01-09-2012_pec_zwolle-nec_05.jpg

01-09-2012_pec_zwolle-nec_07.jpg

01-09-2012_pec_zwolle-nec_08.jpg

01-09-2012_pec_zwolle-nec_09.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

55 gedachten over “Rood nekt PEC Zwolle”

  1. Erg jammer en zo verschrikkelijk onnodig. vd Berg…ach laat ook maar..
    Over 2 weken maar eens kijken hoe het in Rotterdam gaat! Forza Zwolle!!

  2. @ zwollenaarisback en jand!

    En joey laat ook maar?

    Joey moet zich kapot schamen!
    Dat hij zich zo laat gaan als een driftkikker!
    Hij is teamcaptain van onze plaatselijke fc!
    Sorry hoor maar je speelt niet meer in de biercompetitie maar op het hoogste niveau! Dan mag je als supporter toch wel een beetje discipline eisen van hem!
    Dank zij hem hebben we 1 penalty tegen en een een speler minder in de wedstrijd!

  3. Waar ik al bang voor wws gebeurde deze avond, dramatisch verlies. Vooral de rol van verdediger V.d. Berg die 3 maanden geleden nog SPITS was is bedenkelijk. Ook voor de keuze van Langeler in deze. BAH >:(

  4. Langeler kun je niks verwijten! Als je 2 nul achterstaat met 10 man op t veld, wat doe je dan? Je diepe spits eraf halen om iets meer op eigen helft te verdedigen met kans op de counter! Zn optreden was niet denderend maar die zweed danny zie ik nog wel de broodnodige goaltjes er in prikken! Wat betreft het feit dat langeler er voor heeft gekozen joey uit de spits te halen en in de verdediging neer te zeten, snap ik volledig! Het is een snelle jongen die snel kan om schakelen! Dat heeft Zwolle nodig achter in! En ik vind gewoon dat Joey het prima doet achterin! Ik baal er alleen van dat hij zn agressieve kant niet onder controle kan houden! DAt was vorig jaar als spits op sommige momenten al niet anders! Door zijn wangedrag heeft hij het hele team zwaar benadeeld!

  5. Noord gehele wedstrijd twee a drie maal gehoord met een lullig Zwolluuh of ga staan als je voor Zwolluuh bent. Nec bijna gehele wedstrijd er bovenuit gehoord. Zwolle supporters zijn er nog lang niet en met die oerwoud geluiden maken ze zich echt belachelijk.

  6. @ zwolle

    Zo mag het misschien geklonken hebben op de tribune waar jij zat maar dat was tijdens de uitzending wel anders hoor! En als je het lullig hebt gevonden, waarom zing jij dan niet mee??????

  7. De NEC supporters waren inderdaad beter te horen in mijn woonkamer. De Zwolle supporters pas weer naar de wedstrijd te horen op straat. Hoop dat ze het verlies goed opvatten zonder ellende te bezorgen. Zal blij zijn als alle geblesseerde spelers, Slot, boer en Olijve weer kunnen spelen misschien kunnen zij iets veranderen.

  8. Jammer was geen goede wedstrijd van beide kanten.De eerste 10 minuten waren nog redelijk voor Zwolle.maar na de rode kaart was het gedaan.Als neutrale toeschouwer was Sno van Nec een van de betere spelers.En voor de rest was het 3 maal niets.

  9. @zwollenaar!
    Niet lullig bedoelt, maar heb je dan je oordoppen ingehad?
    Ik hoorde alleen maar t gezang vanaf de noord tribune! En niet vanuit t uitvak!

  10. Eens Chubby, ik zat niet ver van het NEC-vak en hoorde maar af en toe zingen. War is dat feestje en nog wat onduidelijke liederen. De Noordtruibune werd pas stil na de rode kaart voor Vd Berg.

  11. Hallo,

    Wat heeft het voor zin om een discussie te voeren over het wel of niet horen van het gezang van de ME tribune?
    Wij zongen, NEC zong, zoals het hoort. Wat me alleen bijzonder irriteerde waren de oerwoud geluiden en het gezeik op de scheids. We hebben door onze eigen fouten verloren. En helaas weer domme kaarten gepakt. vd Berg had direct kunnen krijgen bij de hands bal, daar werden we nog gespaard. Hand met zeer veel opzet naar de bal.

    Maar goed, snel vergeten deze wedstrijd, de punten komen nog wel!

  12. jammer ik had 3 punten verwacht voor onze toppers maar helaas.
    punten komen nog wel want ik neem aan dat de trainer met rest staf ook wakker geschud zijn dat dit niet kan.
    en dan de beelden op tv wat hebben we een sfeerloos sradion wie heeft dit ooit bedacht en wie heeft dit ooit goed gekeurd.
    over 2 weken maar stunten in de kuip.

  13. @ pec038

    Ik ben het met je eens wat betreft het wangedrag vanaf noord! Maar waar ik mij altijd zo gigantisch aan stoor is het feit dat mensen de sfeermakers van vak noord altijd afzeiken! Zei zij degene die het hele stadion altijd proberen te zwepen om mee te doen en dat gebeurd dus nooit behalve met de inzet van `ga staan als je voor je Zwolle bent` Dat vak is de de thuishaven van de fanatieke aanhang die hun stem ter gehore brengen voor de sfeer! Heb ik nog nooit gehoord vanaf de andere tribunes! Snap je mijn punt???

  14. De Eagels zijn er ook weer hoor. smilies/sad.gif

    Ja en die moeten gewoon keihard hen meerdere erkennen!
    Het is een mus? nee, het is een duif?? Nee het is en egel die is platgereden op de a28!

  15. Heb noord toch duidelijk gehoord op Eredivisielive. Alleen is het jammer als noord begint te zingen dat rest van het stadion nooit eens mee doet. Als dat zal veranderen krijg je een stuk meer sfeer in het stadion. Ook de gangen rond het stadion een verfje geven en het ziet er al een stuk beter uit!

  16. @chubby,

    Snap je punt wel hoor. Sta zelf ook op noord.
    Maar moet zeggen dat ik vanavond niet echt in een zang stemming was. Dat wil niet zeggen dat we niet zongen, maar gewoon minder als anders! Zulke wedstrijden heb je wel eens h??

    Daarom zei ik ook, waarom de discussie van supporters (mensen op dit blog) onderling, over of je noord wel of niet hoort…. Heeft geen nut.

  17. Negatief: recidivist en mafkees Van der Berg plus oerwoudgeluiden van zwakzinnigen.

    Positief: resterende 9 spelers die bleven strijden en de ultra’s die bleven aanmoedigen.

    Noar Veurn!

  18. wat betreft de sfeer in het stadion, er zou toch aan de berkumkant weer een tribune komen? weet iemand of dat nog doorgaat,dan krijg je vooral op tv een veel mooier beeld van het stadion. wedstrijd op eredivisie live gezien,onnodig verloren na die domme handsbal en latere actie van v.d. berg. hoop dat over twee weken boer,slot en olijve er weer bij zijn! succes pec.

  19. @ RD

    Ik snap de opmerking over de scheids niet. Die beste man heeft een goede wedstrijd gefloten. Kaarten waren allemaal terecht.

  20. Spel is best OK, strijd ook !! Maar domme akties wederom van vd Berg, tsja met 9 man is het water naar de zee dragen, en het ene gat met het andere dichten, dus niet meer te belopen, had maar zo 1-7 kunnen worden hoor !! Spelen met dicipline is een must op dit nivo !! Met 11 tegen 11 had het heel anders kunnen lopen ! Resume: Na 4 wedstrijden veel punten verloren door individuele fouten !! Nee ik noem geen namen..:)

  21. @rudy, die komt er nog wel, de Stentor heeft deze tribune “gekocht”, om iets te doen voor hun leden. Maar de tribune die er ston was niet geschikt voor permanent gebruik.

  22. @ron inderdaad daar ligt de afgelopen wedstrijden meest de oorzaak. Nu ook weer een slap balletje breed. Ter wielen is te laat.
    Tot aan de rode kaart ging het heel ok. Zelf een dubbele kans op de 1-0. Dan kan zo’n wedstrijd heel anders lopen.
    Hoop dat boer snel terug komt want daar ligt in mijn ogen de zwakste schakel.

  23. je moet niet de kieper de schuld geven en als de boer
    in golaol stond dan was mischien het zelfde gebeurt
    je moet doen met hele eltal op naar de vogende
    westrijd dan naar rotterdam toe

  24. Vond het niet best van de scheids. Eerste rode kaart natuurlijk terecht, de tweede we’ll grote twijfels.

    Bijvoorbeeld Sno heeft in de eerste helft veel opzichter commentaar gehad op de leiding. Hij pakte daarbij zelfs de bal op. Als hij geel wil geven voor commentaar had hij dat daar zeker moeten doen. Zo we’ll meer momenten gezien

  25. @marjo
    We moeten de keeper niet de schuld geven zeg je? Nou ik had liever gezien dat hij de bal door had laten gaan uiteindelijk was het toch wel 2-0 geworden….. Ik denk dat Boer dat wel had gedaan.

  26. Wat een verschrikkelijke blamage zeg!:o

    Serieus, oerwoudgeluiden?!?!
    Wat moeten onze getinte jongens nu wel niet denken?!
    Stom volk ga je schamen!>:(
    Wel mooi dat ondanks de wanvertoning het grootste deel van het publiek zich wel zo positief mogelijk opstelde.

    Positief vind ik ook dat zowel vd Berg als ter Wielen er in Rotterdam niet bij zijn.
    Ter wielen heeft nu wel vaak genoeg bewezen dat hij er niet klaar voor is en vd Berg, tja…

    Hoe haal je het in je hoofd als veldspeler om naar die bal te grijpen/slaan?!
    Totaal onbegrijpelijk, je zit alleen aan die bal bij een inworp of als je de bal stillegt bij een vrije trap, dit leer je als klein kind op straat al.:'(
    Om dan later zo dreigend tegen de scheids te lopen en vermoedelijk ook verbaal je boekje te buiten te gaan is een schande.

    Je kan best gefrustreerd zijn over je huidige plek op het veld en niet lekker in je vel zitten, maar hij heeft heel Zwolle zwaar telleurgesteld gisteren.
    Ik hoop dan ook Joey nooit meer op deze positie te zien.
    Ga maar even afkoelen vrind, je bent betaald voetballer!

    NEC stelde eigenlijk niks voor en dat bewezen ze duidelijk na de tweede rode kaart.
    Niet in staat om iets te laten zien tegen NEGEN man.
    Dit was gelukkig ook te danken aan het harde werk van de rest van de selectie.
    Ook best een goeie invalbeurt van Wintjens, dat was positief.:)
    Nu heeft Zwolle vier tegenstanders gehad waar meer tegen te halen viel en wederom hebben ze het zelf verprutst.

    Volgende wedstrijd Feyenoord….
    Tís maar goed dat het daar ook nog niet best gaat.
    Maar ik vrees wel voor een grote uitslag in ons nadeel.
    Laten we hopen op een flinke ommezwaai als het om mazzel gaat de komende periode.

    Kom op Zwolluh, kom op Zwolluuuh!!:D

  27. Van den Bergh is een speler die altijd hard zal werken. Maar helaas is het ook een speler die niet van fouten leert, daarom zal hij eens in de zoveel wedstrijden zulke domme dingen doen zoals hij die gister avond deed. ter Wielen kan inderdaad het niveau niet aan. Wintjens moet tweede keeper worden achter Boer. Feyenoord uit is een nederlaag van 3 of 4-0, de wedstrijd daarna tegen Willem Ii moet absoluut gewonnen worden, dat is de wedstrijd die voorlopig uitmaakt wie de grootste degradatiekandidaat is.

  28. Nooit meer de aanvoerdersband laten dragen die chagerijn met dat korte lontje en het liefst meteen terug sturen naar de amateurs met zijn amateuristische klotegedrag.

  29. Nah, Feyenoord verliest vandaag op het nippertje dus die zullen over twee weken willen vlammen:(

    Het word er niet beter op zo!
    Sta je ondanks een beter begin als iedereen verwachte toch bij die laatste vier met min zoveel doelpunten.
    Inderdaad, tegen Willem II MOETEN ze winnen!!

  30. Mensen, ga nu niet verbaasd doen dat we ergens onderaan staan, dat was toch te verwachten? Doelstelling is: overleven in de Eredivisie. Zorgen dat er 3 onder ons staan op de laatste dag. En het vertoonde spel in de eerste 3 wedstrijden geeft aan dat dit mogelijk moet zijn. Deze laatste wedstrijd telt niet mee, als Feijenoord met 9 man moet spelen tegen NEC redden ze het ook niet. Volgende keer in De Kuip kun je ook van 0 punten uitgaan, dus achteraf niet verbaasd reageren als dit zo is. De punten moeten we daarna proberen te pakken tegen Groningen.

  31. Die doelstelling is laf, je doet mee om zo hoog mogenlijk te eindigen anders moet je gewoon lekker niet meedoen!;)

    En niemand is verbaasd dat we hier nu staan volgens mij…
    Deze nul punten waren wederom niet nodig, en worden weer veroorzaakt door dezelfde fouten/mensen, dat is het probleem!

  32. Bericht door Zwolle bovenaan, op 1 september 2012 om 22:56

    Noord gehele wedstrijd twee a drie maal gehoord met een lullig Zwolluuh of ga staan als je voor Zwolluuh bent. Nec bijna gehele wedstrijd er bovenuit gehoord. Zwolle supporters zijn er nog lang niet en met die oerwoud geluiden maken ze zich echt belachelijk.

    Vanaf vak 19 was Noord luid en duidelijk te horen. Tuurlijk hoorden we NEC wel, maar die zitten dan ook op 10 meter afstand. Ik vond het lovenswaardig dat Noord bleef zingen, ook bij de 0-4

  33. Bericht door Chubby, op 1 september 2012 om 22:52

    Langeler kun je niks verwijten!

    Langeler is een tactisch onbenul, vdb is GEEN verdediger, maakt elke wedstrijd 3 tot 4 fouten en is vaak betrokken bij de tegen goals. vdb is het beste als verdedigende middenvelder of als buitenspeler. Broerse speelde verstoppertje, Pluim was op zoek naar een klavertje vier en Benson was zoek. 3 spelers die Langeler heeft gehaald laten het (weer) afweten. Het liefje van Langeler speelt altijd. Nieveld is gehaald voor de bank.
    Art valt genoeg te verwijten, vooral het calimero/olympische gedrag. Hij moet witheet zijn. vdb aanvoerdersband afnemen en een boete geven.

    Elke wedstrijd is een finale en zo zal er ook gespeeld moeten worden, mes tussen de tanden en knokken.

  34. Nee, vd Berg is geen ere-divisie speler. Niet de juiste mentaliteit en zeker niet professioneel genoeg. Gewoon op de bank of anders verhuren..
    Dit is zeker de 2e wedstrijd waarbij hij door zijn capriolen zijn zeer negatieve stempel op de wedstrijd zet. Dat hij aanvoerder is is eigenlijk een belediging voor spelers als van Polen etc.

  35. Nou het is een ieder geval al een pluspunt dat hij tegen Feyenoord een ieder geval niet mee zal doen. Nieveld moet naast Lachman gaan spelen, Joey naast Achenteh op het middenveld, maar dan wel een Joey Van den Bergh die zich volwassen gedraagt. Anders maar Broerse op die plek. En Aefjes zou ik er als trainer nooit inzetten.

  36. @ trotse zwollenaar!

    Weet niet of jij op de hoogte bent van de regels van de knvb maar als je een rode kaart krijgt ben je voor minimaal 1 wedstrijd geschorst mits de knvb een hogere sanctie oplegt!

  37. Bericht door Trotse Zwollenaar, op 2 september 2012 om 21:29
    Nou het is een ieder geval al een pluspunt dat hij tegen Feyenoord een ieder geval niet mee zal doen.

    Wel ff alles lezen he Chubby…

  38. Oeps! Gemist! Mag lullig klinken maar ben idd blij dat hij niet mee doet! Als hij zich zo laat gaan mag je wat mij betreft wel 2 wedstrijden aan de broek krijgen! Op dit niveau moet je tocht discipline vertonnen! Ik weet dat het een drift kikkertje is! Heb al eerder een soort gelijke reactie geplaatst! Als joey zich enigszins had ingehouden, was het een totaal andere wedstrijd geweest! Hij ging de vorige wedstrijd wat mij betreft ook al niet vrijuit met zn terug speelbal! Laat hem lekker op het middenveld spelen en laat hem de aanvoerders band weer afdragen aan van polen, slot of boer als ze er weer bij zijn!

  39. Bericht door Zwolluh, op 2 september 2012 om 20:44
    Dus Van den Berg terug naar het middenveld (Aafjes terug), en als Langeler dat niet inziet beiden op non-actief

    Nieveld op de plek van vdb. Tenslotte een verdediger met de meeste eredivisie ervaring.
    vdb een cursus zelfbeheersing laten doen, en dan op 6 zetten zodat Broerse lekker op de bank kan zitten. Saymak een nieuw contract voor 5 jaar geven en elke wedstrijd in de basis op nr 10.
    Benson en Narsingh op de vleugels, Avdic in de spits.

  40. Bericht door Chubby, op 2 september 2012 om 23:08
    @ trotse zwollenaar!
    Weet niet of jij op de hoogte bent van de regels van de knvb maar als je een
    rode kaart krijgt ben je voor minimaal 1 wedstrijd geschorst mits de knvb een
    hogere sanctie oplegt!

    Ik zeg ook dat hij tegen Feyenoord een ieder geval niet zal meedoen. Denk trouwens dat hij wel een wedstrijd of 3 krijgt. ter Wielen moet 1 wedstrijd krijgen en niet meer.

Reacties zijn gesloten.