Cursus Metselen en Timmeren bij Groene Welle en Deltion

Foto van auteur

Zwolle – De Groene Welle en het Deltion College uit Zwolle bieden vanaf heden gezamenlijk de cursussen Metselen en Timmeren voor hoveniersbedrijven en particulieren aan. Met dit initiatief willen de partijen inspelen op de veranderende vraag in de hoveniersbranche.

Hoveniers krijgen door de behoefte aan o.a. moderne tuinen steeds meer te maken met metsel- en timmerwerkzaamheden. Van het metselen van een muurtje tot het bouwen van een pergola, de hovenier moet tegenwoordig van alle markten thuis zijn. Deze veranderende vraag vraagt om een verbreding van de kennis en vaardigheden van hoveniers. Om in deze behoefte te voorzien bieden De Groene Welle, gespecialiseerd in groene opleidingen en het Deltion College, gespecialiseerd in technische opleidingen vanaf heden de cursussen Timmeren en Metselen aan. Harry Rouwenhorst opleidingsmanager bij het Deltion College: “Het is mooi om te zien dat je door gebruik te maken van elkaars expertise de markt optimaal kunt bedienen.” Beide cursussen zijn tevens geschikt voor particulieren en zelfstandigen die zich de basisvaardigheden van het timmeren en metselen eigen willen maken.

Bert Muskee, teamleider Cursusonderwijs en Contractactiviteiten van De Groene Welle: ‘’Een groot voordeel is dat hoveniers en particulieren meer werkzaamheden zelf kunnen uitvoeren. De inhuur van derden wordt beperkt, wat kostenbesparend werkt en doordat ze bij de uitvoering niet afhankelijk zijn van derden, zijn klussen ook eenvoudiger en flexibeler te plannen.’’

Cursus Timmeren
De cursus Timmeren duurt twee dagen, tijdens deze dagen staat het maken van vlonders, verbindingen en eenvoudige houtconstructies centraal. Daarnaast maken de deelnemers kennis met diverse houtsoorten en hun eigenschappen.

Cursus Metselen
De cursus Metselen duurt vier dagen. Tijdens deze dagen leren de deelnemers funderingen maken, de basistechnieken van het metselen en een terras aanleggen. Complementair aan deze cursus kunnen de deelnemers deelnemen aan de 1-daagse cursus stucwerk. Beide cursussen starten bij voldoende deelname en worden van 8.00 tot 16.00 uur gegeven op de campus van het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle. Meer informatie staat op www.deltion.nl/volwassenen of www.groenewelle.nl/cursussen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Cursus Metselen en Timmeren bij Groene Welle en Deltion”

  1. Heel handig die twee links… behalve dan dat ze niet werken en op de desbetreffende pagina’s (via wat knip- en plakwerk, en deleten) niet zo 1-2-3 die informatie te vinden is.

    ==========

    Gerepareerd ­čśë

Reacties zijn gesloten.