Buurt positief over nieuwe rechtbank

Foto van auteur

De buurtbewoners van de rechtbank aan de Schuurmansstraat waren woensdagavond in de rechtbank uitgenodigd om kennis te nemen van het nieuwe ontwerp voor de rechtbank. De 60 aanwezigen waren overwegend enthousiast over het ontwerp, dat op de plaats van het oude politiebureau gaat komen.

Na een inleiding door Bert Maan, president van de rechtbank Zwolle-Lelystad en Marnix Meijer, projectleider van de gemeente Zwolle, was het woord aan architect Rob Hootsmans. Hootsmans was van 1997 tot 2004 in dienst van zijn huidige opdrachtgever. Hij ontwierp bijvoorbeeld het hoofdkantoor van Rijkswaterstaat in Den Haag, maakte een plan voor het gebied rond de Bijlmerbajes en creëerde de nieuwe ministersvleugel in Den Haag. Onder de aanwezigen waren bewoners uit Assendorp en de Vrienden van de Stadskern. De meesten waren vooral te spreken over de hoogte van de nieuwe aanbouw, zo’n 24 meter en met vijf verdiepingen. Dat is een stuk lager dan een eerder ontwerp de ‘Doos van Daan’ van Gunnar Daan, dat 42 meter hoog was. Daar was indertijd veel protest tegen. Het nieuwe geheel krijgt een gekartelde vorm, waardoor er een samenhang met het bestaande rechtbankgebouw plaatsvindt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Buurt positief over nieuwe rechtbank”

  1. Kijk – dit nieuwe bouwplannetje om de Zwolse-rechtbank aan aanzienlijk meer werkruimte te helpen -ziet er h?©?©l wat buurtvriendelijker uit – dan het eerder bijna door de strot gedrukte bouwplan met de beruchte naam “DE DOOS VAN DAAN”
    En z?³ zien we maar weer dat als er maar genoeg wakkere burgers zijn die zich luid en hard tegen onzalige plannetjes weten te roeren – onze bestuurders daar soms best wel naar willen luisteren.

  2. mooi ontwerp, maar teleurstellende hoogte. Het achmea kantoor wordt dubbel zo hoog op een plek die veel meer in het oog springt vanuit het centrum. Tsja ik wordt hier niet echt enthousiast van.

  3. ja ok hij hoeft niet perse hoger, maar al dat gezeur terwijl aan de andere kant van het centrum zonder problemen een gebouw van 40 meter meter wordt neergezet. Dat gebouw blokkeert straks dus (gedeeltelijk) het zicht op de peperbus vanuit holtenbroek en vanaf de a-28 terwijl de rechtbank hooguit het zicht op de (bijna 40 meter hoge) isala klinieken ontneemt. Kortom, lekker dubbelzinnig allemaal dus weer. En kijk es naar dat plaatje, allemaal oude mensen. Sorry hoor, maar stadsvernieuwing en groei is toch veel belangrijker voor de jeugd en de toekomst van de stad? En al die ouderen wonen zelf ook in flats aan het water daar. Ach ja, sommige dingen zullen hier nooit veranderen denk ik.

Reacties zijn gesloten.