Aanleg ondergrondse boomconstructies Melkmarkt

Foto van auteur

Op de Melkmarkt wordt hard gewerkt aan de aanleg van de ondergrondse boomconstructies. Door de werkzaamheden is parkeren op de Melkmarkt vanaf eind oktober niet meer mogelijk. De werkzaamheden, die onderdeel uitmaken van de herinrichting van de Melkmarkt, duren nog tot voorjaar 2007.

Eerder dit jaar zijn alle bomen gekapt tussen de Steenstraat en het Rodetorenplein. In de winter komen hier nieuwe elzen voor terug met een speciale ondergrondse beschermingsconstructie met bomengrond voor extra voeding, een bewateringssysteem en pilaren die de druk van het verkeer opvangen. Op de website www.binnenstad.zwolle.nl kunt u een beeldverslag bekijken van de aanleg van de ondergrondse boomconstructies.

Het planten van de nieuwe bomen op de Melkmarkt is onderdeel van het Binnenstadsprogramma. Hiermee wil de gemeente Zwolle het stadshart tot aan 2015 opknappen en verfraaien. De Melkmarkt wordt een autoluw voetgangersgebied, net als de Grote Markt. Er ontstaat meer ruimte voor terrassen, (waren)markt en evenementen. De herinrichting verloopt in fasen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)