Motorrijder verongelukt in Hattem

Foto van auteur

Een motorrijder uit Zwolle is gisteravond in Hattem verongelukt.

De man kreeg geen voorrang van een 92-jarige automobilist. De hoogbejaarde automobilist had de motorrijder niet zien aankomen en stak de voorrangsweg over, waarna een botsing onvermijdelijk was.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Motorrijder verongelukt in Hattem”

 1. Met alle respect voor de oudere mens – maar wat mij betreft houdt het wat autorijden betreft bij 80 jaar op. Je bent dan immers op de weg niet alleen een gevaar voor je z?©lf – maar ?³?³k (en dat vind ik v?©?©l erger) een gevaar voor de mede weggebruikers.

 2. Met alle respect voor de oudere mens – maar wat mij betreft houdt het wat autorijden betreft bij 80 jaar op.

  Da’s fijn dat jij er dan mee op houdt. Maar ik vind het flauwe kul om iedereen maar af te keuren. Ik ken zat mensen die prima bij de tijd zijn en door hun auto nog dusdanig mobiel zijn dat hun leven een stuk groter is dan het appartement van de bejaardenflat.

  Een frequentere keuring van ouderen zou misschien een betere oplossing zijn. Nu kun je met 1 keuring volgens mij de papieren heel wat jaartjes houden, terwijl er tussentijds natuurlijk wel enige verslechtering kan optreden in zicht, reactie, ed.

 3. @Wilbert
  Een keuring zegt vaak ?³?³k niet alles. Geef alle ouderen boven de 80 een volledig GRATIS openbaarvervoerkaart – inclusief de treintaxi.
  Misschien dat jij er anders over gaat denken – als jij zelf – of ?©?©n van jouw dierbare dodelijk omver word gereden door zo’n hoogbejaarde automobilist.

 4. Nou had ik laatst bijna een politie wagen bijna vast in de kofferbak van mijn auto.
  Dus die gasten moeten dan ook maar hun rijbewys inleveren?
  Ik remde nl keurig netjes en rustig af voor een stel kinderen die op een zebra overstaken.

 5. Nogmaals Leendert, het over het hoofd zien van andere weggebruikers is vaak genoeg ook het geval bij mensen van jongere leeftijd. Wel zijn de ouderen een leeftijdsgroep met meer risico, waar extra aandacht voor moet zijn. Dat er dan dus, zoals ook Wilbert opteert, een zeer regelmatige keuring plaatsvindt (jaarlijks wellicht) zal het risico bij deze groep al behoorlijk doen afnemen. En die keuringen kunnen echt wel zorgvuldig!

  Wel is ook jouw idee van promotie van het OV een mooi alternatief voor de auto. Maar dan moet er zeker nog veel gebeuren met het OV, want zeker de door jou beoogde doelgroep heeft belang bij vervoer van deur tot deur. En niet overal rijdt een treintaxi.

 6. Ik heb de opmerkingen over ouderen achter het stuur zelf ook regelmatig gehoord van mensen uit mijn omgeving. Deze mensen zeiden 25 jaar geleden precies hetzelfde, “nou, als ik 75 ben kruip ik niet meer achter het stuur”. Nou, geloof me. Hoe dichter ze zelf tegen deze leeftijd aankwamen, hoe minder ik ze hier over hoorde praten. En ze rijden nu nog rustig allemaal in de auto rond hoor, en zo zal het met iedereen gaan hoor. Er zijn maar weinig mensen die vrijwillig hun rijbewijs inleveren, want iedereen op deze leeftijd zegt natuurlijk van zichzelf dat hij nog als de beste rijdt.
  Geloof me mensen, als jullie 80 mogen worden rijden jullie nog allemaal rond en zitten dan te zieken over de jeugd van tegenwoordig. ;D

 7. Een jaarlijkse keuring is niet verkeers boven een bepaalde leeftijd. Als ik hier in de straat een oudere buurman in zijn auto zie stappen dan heb ik mijn twijfels over zijn reactievermogen als er een noodstop gemaakt moet worden. Hij schuifelt met zijn rollator naar de auto, klapt dat ding in, duurt een eeuwigheid voordat hij van zijn kofferbak bij de bestuurdersdeur is, en dan duurt het nog een eeuwigheid voor hij daadwerkelijk kan wegrijden…. Je kind zal maar net daar fietsen en ten val komen. Voor dat hij kans heeft gezien om zijn voet op de rem te zetten, is je kind al naar de eeuwigheid. Dus jaarlijk keuren, ik ben voor!

Reacties zijn gesloten.