Afstudeeronderzoek master SEN-studenten

Foto van auteur

Zwolle – Professionals in het (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar en hoger beroepsonderwijs kunnen zich op 7 november 2012 laten inspireren tijdens de Vlootschouw, het jaarlijks terugkerende symposium van de Opleidingen Speciale Onderwijszorg (OSO) van Windesheim. Tijdens dit symposium presenteert een select gezelschap van afgestudeerden hun praktijkgerichte onderzoek. Zij hebben in 2012 de master Special Educational Needs (SEN) afgerond.

De onderzoeken van de afgestudeerden leveren een bruikbare, actuele of originele bijdrage aan verbeteringen en opvattingen in hun school of praktijk. De Vlootschouw laat bovendien zien wat praktijkgericht onderzoek inhoudt en hoe gevarieerd en weerbarstig de praktijk is. Een greep uit de onderzoeksonderwerpen dit jaar: zeer moeilijk lerende kinderen leren lezen, passend onderwijs aan plusleerlingen, schrijven in het voortgezet onderwijs, doordacht groeperen in de klas, didactisch partnerschap met ouders en de zin van het verwijderen van leerlingen uit de klas. Programma

De Vlootschouw start met drie hoofdpresentaties van studenten. Daarna kunnen bezoekers workshops naar keuze volgen die worden geleid door alumni van de master SEN. Bovendien is er bij de posterpresentaties gelegenheid om in gesprek te gaan met onderzoekers. Net als voorgaande jaren worden de drie beste onderzoeken beloond met een juryprijs. De jury bestaat uit vertegenwoordigers uit het werkveld, de wetenschap en opleiding. De workshops en posterpresentaties staan onder andere in het teken van leesmotivatie in de logopediepraktijk, hoogbegaafdheid en dyslexie, school video interactie begeleiding en effectieve instructie tijdens de rekenles, Franse grammatica in de elektronische leeromgeving, leerlingbesprekingen in het mbo en theaterlezen.

Aanmelden

De Vlootschouw is op 7 november van 14.00 tot 17.20 uur in het auditorium van Windesheim, Campus 2-6 in Zwolle. Aanmelden kan via www.windesheim.nl/agenda. Deelname is gratis.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)