Zwolle – Op dinsdag 18 september is het scholenprogramma van dance4life in Nederland van start gegaan. Ruim 15.000 leerlingen van 25 scholen ontvangen vanaf dat moment een bezoek van het dance4life tourteam en komen in actie voor een wereld zonder hiv en aids. Het scholenprogramma sluit af op 1 december (Wereld Aids Dag) met een evenement in Ahoy Rotterdam. Op 18 oktober komt het tourteam langs op ROC Landstede, Dokterspad 2 te Zwolle.
Het dance4life tourteam geeft op de school een voorstelling met dans, muziek, beeld, onverwachte wendingen en aangrijpende verhalen van jongeren uit binnen- en buitenland, voor wie hiv en aids deel uitmaakt van hun dagelijks leven. Na het tourbezoek verdiepen de leerlingen zich tijdens de les en via uiteenlopende media in het thema van dance4life en zetten ze geldinzamelingsacties op. De opbrengst van de scholierenacties gaat naar een jongerenproject van STOP AIDS NOW! in Nigeria. STOP AIDS NOW! is partner van dance4life. dance4life op Landstede
Landstede zet zich in voor dance4life door verschillende acties te voeren, zoals bijvoorbeeld snoepverkoop, entertainment, etc. Hiermee willen we geld inzamelen voor dance4life om hiv en aids te bestrijden. We hebben een organisatie team opgestart van 8 personen die alle acties in goede banen begeleiden en deze ook zelf uitvoeren. Ons doel: HIV en Aids bespreekbaar maken en een bijdrage te leveren om voorlichting te geven.
dance4life event 2012
Op 1 december, Wereld Aids Dag, sluit dance4life het scholenprogramma 2012 af met het dance4life event. Elke scholier in Nederland die actief is geweest voor dance4life en ten minste 50 euro heeft ingezameld, krijgt exclusief toegang tot het event in Ahoy Rotterdam.
Over dance4life
Wereldwijd leven 5 miljoen jonge mensen met hiv en nog steeds raken elke dag 3.000 jongeren geïnfecteerd. Slechts één op de drie jongeren heeft de juiste informatie over seks, hiv en aids. dance4life inspireert jongeren om de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. dance4life geeft jongeren de juiste informatie over seks, hiv en aids en leert hen vaardigheden, zodat zij weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in bijna 30 landen verspreid over 5 continenten.