PEC Zwolle aanvoerder Joey van den Berg vertrekt

Foto van auteur

Zwolle – Aanvoerder Joey van den Berg (26) zal zijn aflopende contract bij PEC Zwolle niet gaan verlengen. De multifunctionele middenvelder kon bijtekenen, maar kiest ervoor zijn loopbaan te vervolgen bij een andere club. Dat schrijft het weekblad Voetbal International woensdag.

joey_v.d._berg_3.jpg

‘Daar is hij aan toe’, zegt zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel. ‘We hebben dat Zwolle laten weten en nu gaan we verder kijken. Joey wil graag een paar jaar spelen bij een stabiele club in de Eredivisie en ik denk dat hij onder de top voor iedere club van waarde kan zijn.’ Van den Berg geldt al jaren als een groot talent. Hij debuteerde ooit voor SC Heerenveen, maar wist er nooit door te breken. Daarna kwam hij uit voor FC Omniworld, Go Ahead Eagles, waarna hij terugkeerde naar de amateurs.

PEC Zwolle gaf hem in de zomer van 2010 een nieuwe kans, waarna Van den Berg uitgroeide tot een onbetwiste basisspeler in de ploeg van trainer Art Langeler. Afgelopen weekend tijdens het duel met Heerenveen deed Van den Berg van zich spreken, toen hij duidelijk zichtbaar een bal met de hand uit het doelgebied sloeg. Een penalty (en rode kaart) bleef uit, omdat de arbitrage niets had waargenomen.

‘Joey heeft een onrustige carrière gehad, maar is de laatste jaren echt volwassen geworden en heeft laten zien op meerdere posities uit de voeten te kunnen. Hij vindt het nu tijd voor een stap hogerop’, aldus Van Ginkel.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

25 gedachten over “PEC Zwolle aanvoerder Joey van den Berg vertrekt”

 1. Van Joey is bekend dat hij heel graag op het middenveld wil spelen. Dat heeft hij bij Langeler laten weten, maar die doet er nietts op uit. Tja, dan is ie weg!

 2. Joey van den Berg is ontegenzeggelijk voetbaltechnisch een geschikte versterking voor veel Eredivisieclubs, echter mentaal en disciplinair komt hij veel tekort.

  De speler grossiert in kaarten als gevolg van onprofessioneel gedrag en waar de zaakwaarnemer een stijgende lijn ziet, zie ik veel eerder een vlakke lijn met uitschieters naar beneden.

  De club doet er goed aan hem in de winterstop te verkopen en de transferopbrengst en vrijkomende salarispost te besteden aan een speler die volwassener is en mee wil werken om van PEC Zwolle een stabiele Eredivisieclub te maken.

 3. Duidelijk verhaal. Ben wel erg benieuwd of zich een stabiele club zich zal melden. Henk Timer is erg gecharmeerd van hem. De tijd zal het leren. Wens hem veel succes.

 4. Geeft mij een slecht gevoel dat hij van PEC Zwolle wil afkomen zonder dat Zwolle echt goed voor hem kan beuren. Zwolle is immers de club die hem een nieuwe kans heeft gegeven in het betaalde voetbal en daar mag je dan wel iets voor terug doen!

 5. Ik kan het wel begrijpen en gun het hem ook wel. Hoop dat hij nog ver kan komen al heb ik dezelfde twijfels als elRey. Aan Zwolle heeft hij genoeg ingeleverd voor de kans die hem gegeven is.

 6. PEC geeft hem een laatste kans door hem uit de goot te halen waar hij in zat, vervolgens doet hij het goed bij Zwolle en nu wil meneer verder kijken omdat “hij daar aan toe is” volgens vGinkel, laat hem het eerst maar elke week bij PEC laten zien..
  Stank voor dank noemen ze dat toch?

 7. Speelt degelijke wedstrijden, alleen niet op constant niveau, verliest af en toe zijn geduld, pakt (te veel) onnodige kaarten.

  Ik heb me altijd wel verbaast waarom hij nog aanvoerder was, terwijl andere spelers wel als een leider optreden. Zie liever Diederik Boer als aanvoerder.

 8. Boer heeft ook wel rare dingen gedaan in het verleden. Van mij mag Bram van Poolen aanvoerder worden. Hij speelt opmerkelijk goed!

 9. Daag! Ik voel mij eigen te goed voor zwolle..
  Ben erg vol van mij zelf en vind dat ik wel bij een betere club terecht kan.
  Ik heb dit door mijn tomeloze inzet wel laten zien!
  Mijn zaakwaarnemer laat in mijn contract opnemen dat ik direct een basis plaats krijg en dit ook behoud.
  Zou heb ik mijn eigen ook goed ingedekt!

 10. Deze keuze is begrijpelijk. De spelers hebben de macht tegenwoordig, niet de clubs en zeker PEC Zwolle niet.

  De beste afdeling van PEC is de PR afdeling. Als ze nu eens net zoveel talenten de aankomende 8 jaar afleveren als dat ze PR artikelen produceren, dan komt het goed?

  Wie heeft het artikel in De Stentor nog gelezen over de jeugdopleiding?

 11. PEC haalt hem uit de goot, en v Ginkel ruikt weer brood (lees geld) Strik erom en in de etalage, ben benieuwd wie erin stuitert! ( ADO denk ik … Of NAC). Veel plezier met deze kaartvangende keepe !

 12. Bij dit soort verhalen vraag ik me altijd af wat hier de rol van de zaakwaarnemer in is. Volgens mij is het enige waar de zaakwaarnemers naar kijken hun eigen bankrekening en dan ook nog gefixeert op korte termijn beleid. Dat kan nooit goed zijn voor een speler!

  Van den Berg een groot talent noemen is wel hilarisch trouwens, hij heeft zeker naar andere wedstrijden zitten kijken dan ik de afgelopen tijd…

 13. Van Ginkel heeft zijn voorraad schotse whiskey op dus moet er weer geld op de plank komen,ik zou zeggen een mooi kerstkado,krijgen we minder eigendoelpunten tegen en minder pengels ,wat verbeeeld zo,n knaap zich wel HOGEROP???

 14. Wat is er mis met een speler met een beetje ambitie? We moeten niet denken dat PEC nu het maximale is wat een voetballer kan bereiken. Gun die jongen zijn carriere toch.

 15. Voordeel is dan wel dat we weer een van Ginkel speler minder hebben, verder denk ik niet dat Joey van waarde zal zijn in de middenmoot. Het is een leuke voetballer voor PEC, VVV, Willem II of de top van de Jupiler maar bij bij Heerenveen, Groningen of Utrecht zie ik hem toch echt niet in de basis staan.

 16. Jullie schatten mij te laat in jongens!
  Ik heb mij namelijk bij het niveau van zwolle aangepast, maar ik heb veel meer in mijn mars hoor!

 17. Bericht door ElRey, op 7 november 2012 om 16:01
  Joey van den Berg is ontegenzeggelijk voetbaltechnisch een geschikte versterking voor veel Eredivisieclubs, echter mentaal en disciplinair komt hij veel tekort.

  De speler grossiert in kaarten als gevolg van onprofessioneel gedrag en waar de zaakwaarnemer een stijgende lijn ziet, zie ik veel eerder een vlakke lijn met uitschieters naar beneden.

  De club doet er goed aan hem in de winterstop te verkopen en de transferopbrengst en vrijkomende salarispost te besteden aan een speler die volwassener is en mee wil werken om van PEC Zwolle een stabiele Eredivisieclub te maken.

  Ik denk dat we niet zo snel een gelijkwaardige of betere kunnen halen voor Joey. Als hij op de juiste plaats staat (verdedigende middenvelder) kan hij nog heel ver komen. Het zou echter beter zijn om minstens nog een jaar bij PEC te voetballen op die positie.

  Als Art hem dan ook normaal behandelt en wisselt wanneer hij kl*te speelt. Ipv te pas en te onpas roepen dat Joey de belangrijkste man van het elftal is en als eerste op het wedstrijdformulier staat. Dan kan hij ook zomaar bij een top ploeg uitkomen.

Reacties zijn gesloten.