Windesheim houdt Wereldfeest

Foto van auteur

Op woensdag 20 juni – Wereldvluchtelingendag – wordt op het voorplein van Windesheim het Windesheim Wereldfeest gehouden. De aftrap van deze dag gebeurt om 12.00 uur door Eddy van Hijum – Tweede-Kamerlid CDA uit Zwolle, Martin van der Randen – UAF (stichting vluchtelingstudenten) en Hein Dijkstra – lid CvB VU-Windesheim. Belangstellenden uit de hele regio zijn van harte welkom om kennis te maken met de vluchtelingstudenten van Windesheim (en de organisaties die hen ondersteunen).

Van 12.00 – 16.00 uur wordt onder het motto ‘Feest met de wereld’ een interculturele markt gehouden met gratis hapjes, live muziek, workshops en stands. Deze dag wordt georganiseerd door de Windesheim studentendecanen i.s.m. de werkgroep vluchtelingstudenten en het UAF. Windesheim bestaat 20 jaar en viert in collegejaar 2006-2007 het vierde lustrum. De hogeschool organiseert activiteiten met het motto ‘Voor en door regio Zwolle’. Hiermee accentueert Windesheim zijn maatschappelijke rol en verbondenheid met de omgeving.

20 juni: Wereldvluchtelingendag

Ieder jaar op 20 juni is er wereldwijd aandacht voor de kracht, moed en veerkracht van vluchtelingen. Duizenden organisaties in meer dan honderd landen organiseren activiteiten om op deze dag niet alleen stil te staan bij vluchtelingen en de gevolgen van het vertrek uit hun vaderland maar ook bij hun vastberadenheid en bereidheid om hun bijdrage te leveren in hun gastland of nieuwe thuisland. 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)