WVF en DOS Kampen in evenwicht

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdagmiddag stond voor WVF alweer de 3e IJsselderby op het programma. Na eerdere ontmoetingen in Westenholte tegen Go Ahead en KHC moest er ditmaal in Kampen tegen DOSK op een nieuw  kunstgrasveld worden aangetreden. En of het nu juist aan dit kunstgras lag of aan het mistroostige weer,de neutrale toeschouwers hebben vandaag geen al te beste wedstrijd gezien al bleef het tot het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Ter Brake spannend.

DOSK speelde opportunistisch en misschien daarom wel dat WVF geen moment in de wedstrijd zat en haar eigen spel kon spelen. Het begin was dan ook zeker voor DOSK en kreeg het al de nodige kansjes. Mede door slordig verdedigen aan WVF zijde. Toch kwam WVF op voorsprong, Hans Kamping  gaf een lange pass op Richard Bouwmeester en diens voorzet werd beheerst met de binnenkant van de voet binnengetikt door Rob Meijerink, 0-1. Wie dacht dat WVF hierdoor rustiger zou gaan voetballen kwam echter bedrogen uit.

Eerst werd een slordigheidje van Robbert Jan Stals nog niet afgestraft en schoot frank Post voor DOSK nog voorlangs het doel van WVF. Twee minuten later was het wel raak en kwam DOSK al op 1-1. Na knullig uitverdedigen, Dion Reijnen liet zich de bal simpel in de eigen zestien ontnemen, waar hij beter de bal had kunnen wegtrappen, door van Warven en zorgde simpel voor de gelijkmaker. WVF bleef hierna slordig spelen en dat was ook trainer Jan Jaap Kooistra niet ontgaan en kwam al in de 33e minuut met zijn eerste wissel. Dion Reijnen werd vervangen door Jesse Betaze. Bij WVF kwam er hierdoor wat meer rust in het spel en kreeg het zelfs een overwicht wat enkele goede kansen tot gevolg had.

Na een goede schietkans van Timon wist de goede keepende Wilco de Vries van DOSK deze tot hoekschop te verwerken. Deze hoekschop werd vanaf rechts door Richard Bouwmeester in de doelmond gebracht en doelman de Vries de bal naar de buitenkant bokste, precies die plaats waar Richard nog stond en verwoestend uithaalde en zorgde voor de 1-2 voorsprong. DOSK was hierdoor toch wel enigszins van slag en WVF kreeg voor rust nog enkele goede kansen om deze voorsprong verder uit breiden maar wist niet meer te scoren en gaf zelfs in de laatste minuut onnodig de voorsprong weg. Na weer niet attent genoeg reageren van de verdediging op een lange bal van DOSK, was het Frank Post die ongehinderd door de verdediging van WVF kon lopen en Wibo van Dijk met een simpele schuiver het nakijken gaf en voor de 2-2 ruststand zorgde.

Na rust kreeg WVF al snel een hoekschop nadat 2 spelers van DOSK elkaar in de weg liepen. Deze corner werd door doelman de Vries voor het hoofd van Marthijn ter Steege weggeplukt. Direct hierop kwam WVF met zijn 2e wissel. Hessel Berends verving Timon Beimers. Helaas kwam dit het spel van WVF niet ten goede, al lag dat zeker niet aan Hessel. DOSK rook dat er meer te halen viel tegen WVF dan een gelijkspel en ging meer en meer op de aanval spelen. WVF kwam maar moeizaam onder die druk vandaan en was het eenmaal in balbezit dan was het zeer slordig in de passing. Zelfs een pass over een meter of 5 kwam niet aan en leidde steeds tot onnodig balverlies.

Het middenveld werd uit handen gegeven en DOSK leverde steeds meer strijd. Het wachten was dan ook eigenlijk op het moment dat DOSK zou toeslaan. Maar gelukkig voor WVF waren de spitsen van DOSK niet scherp voor het en was het aan goed keeperswerk van Wibo van Dijk te danken dat WVF een nederlaag bespaard bleef. Anne Nijland had, na een mooie steekpass van Richard Bouwmeester, nog een grote kans maar in plaats van deze zelf af te maken koos hij voor een balletje breed welke door verdediger DOSK werd onderschept. In de slotfase werd nog een vlammend schot van Rob Meijerink, na goed aangeven van Hessel Berends, tot hoekschop verwerkt door doelman de Vries. Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel de juiste uitslag. Helaas was het spel met name in de tweede helft niet om aan te zien en is er voor beide ploegen nog een hoop werk aan de winkel. Deze wedstrijd maar snel vergeten en hopelijk zien we volgende week een beter voetballend WVF tegen AZSV uit Aalten.

Dick Noordman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)