Inval bij woonwagenkampen in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Woensdagmorgen vroeg, rond 06.30 uur, zijn op verschillende woonwagenkampen in Zwolle invallen gedaan door de politie. Het ging om diverse locaties en met name de Cascadestraat (Frankhuis) in Zwolle.

woonwagenkamp_stadshagen.jpg
Foto via Twitter @LeonSiebert

Bij de zoekactie werden 10 politieeenheden ingezet en werden er voertuigen van energiebedrijf Enexis gezien. Ook werd er een speurhond ingezet. Er zijn een aantal personen aangehouden. Er werden later auto’s en een snorscooter meegenomen. De toegangswegen naar het woonwagenkamp waren afgzet. De politie kan woensdag nog geen mededelingen doen over de aanleiding voor het onderzoek.

woonwagenkamp_stadshagen_4.jpg
Foto via Twitter @LeonSiebert

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

108 gedachten over “Inval bij woonwagenkampen in Zwolle”

 1. Ik denk gezien het feit dat er auto’s van het energie bedrijf waren, dat het om het kweken van zachte verdovende roesmiddelen gaat, waarvan bekend is dat dit nogal veel energie vergt! 🙂

 2. Ondanks de politiemacht die hiervoor op de been is, wist een andere agent me nog wel een boete te geven voor rijden door rood, wat absoluut niet het geval was.
  Ze moesten zeker direct het budget aanvullen voor deze operatie..

 3. Wie gun je iets niet?

  Gun je de kampers hun wietplantages niet? Daarmee weten ze tonnen euro’s te krijgen (dat heet niet verdienen) over de ruggen van verslaafde jongeren. Daarbij stelen ze stroom en betalen ze jou en mij geen belastinggeld.
  Het is tegen de wet en dus strafbaar! Heel simpel eigenlijk.

  Of gun je het de politie niet om zo’n goed georganiseerde inval mee te maken?

 4. ten eerste cissie heten wij geen kampers maar reizigers,maar dat begrijpt een particulier niet!
  ten tweede zijn het niet alleen de ‘kampers’ die tonnen?(heb je er verstand van)verdienen.maar zijn de burgers vaak het ergst,alleen komt de politie daar niet zo vaak,rara vaak hebben die zelf ook wat op zolder!
  ten derde,de belastingdienst zijn de grootste oplichters die er bestaan,die neppen jou ook!
  ten vierde,ik weet nog net niet of ze wel zo goed zijn georganiseerd;)

  ribo, wie houdt zich tegenwoordig nog aan de wet??waarom zit 90% van de nederlanders met zelfs een goede baan in de schulden?

 5. Ik zal toch niet de enige zijn die zich afvraagt hoe het toch mogelijk is dat er vaak een serie veel te mooie auto’s bij die kampjes staan? Dat geldt overigens ook voor de allochtonen met die petjes op, die in te dure auto’s de bink uithangen.
  De politie is jarenlang te bang geweest om dit cordaat te controleren.
  Deze criminaliteit moet beter en harder aangepakt worden.

 6. Deze aanpak is natuurlijk volkomen terecht. Zoals de reacties hier van sommige van deze “reizigers” laat zien is dat ze denken dat ze boven de wet staan. Dat is natuurlijk niet zo.

 7. Ik vind het een beetje jammer dat iedereen een mening heeft voordat er ook maar iets definitiefs gezegd is door b.v. een politie woordvoerder. Het is nu alleen maar sensatie en giswerk.
  Als 10 of zeg zelfs 100 kampers/reizigers wiet hebben geldt dat volgens vdbeg, Cissie en Ribo voor allen? Over één kam schreren kunnen we allemaal, burgers en reizigers.
  Kort door de bocht; alle burgers (niet kampers) uit huisjes bij ons in de wijk zijn pedofielen?? Aangezien we die schattige mannetjes uit huisjes zo vaak op het nieuws zien. Moet ik oppassen bij wie ik mijn kinderen laat spelen.

 8. Wat een tyfus jaloezie, alleen maar slecht praten over het ‘kampvolk’ zelf hoor ik liever Reizigers.
  Wij ploegen ons kapot en krijgen bijna geen rust!
  Hebben jullie enig idee wat voor werk wij dagelijks moeten doen?
  Jullie met je 9 tot 5 baantjes.
  Ik hoop niet dat jullie moeten doorstaan wat wij dagelijks mee maken.
  Jullie weten niet wat het is!
  En dan ook nog slecht praten over de dingen waar wij ons zelf mee belonen?
  Als wij een dikke bak kopen doen we dat omdat we er hard voor moeten werken.
  En echt niet alleen de reizigers hebben verkeerder dingen, maar het is altijd wel lekker makkelijk de bevolking te schaden die toch al negatief in de media staan.. belachelijk hoor….

  Typisch het Nederlandse volk! Stelletje jaloerse flikkers!!!!

 9. Moet wel een beetje giechelen om de term ‘reizigers’ trouwens. De meeste wagens staan in Zwolle al jaaaaaaaaaaaaaaaaaren op dezelfde plek.

 10. @Joppuh ,

  Ga jij eens ’s ochtends 04:00 uur de deur uit, Proberen je aanhanger/vrachtauto vol te venten met oud ijzer.
  HELE dagen zwaar tillen! Wij hebben geen lichte kantoor banen en kunnen niet een beetje achter de computer hangen.
  Hard werken weinig verdienen, vele uren draaien.
  En er komen praatjes wanneer wij er een mooie auto van rijden/kopen?
  Het is dat wij dit van kinds af aan doen, en normaal persoon zou dit niet volhouden.
  Dus ga a.u.b. niet iedereen over 1 kam scheren.
  Wanneer er een plantage wordt opgerold komt het uiteraard in de media als het om een woonwagen gaat, ik raad je aan om eens P2000.nl in de gaten te houden.
  Daar zie je dagelijks hoeveel plantages op worden gerold

 11. Ach, je hoeft alleen maar de reacties van de kampers hier te lezen, dan weet je toch ook al genoeg. Hard werken, weinig verdienen en toch een nieuwe S-klasse rijden, goh.

 12. @Hermantje88 oud ijzer inzamelen is niet voorbehouden aan mensen van het kamp evenmin dat computerwerk niet gedaan kan worden door mensen van het kamp. Je argument zegt niks over de levensstijl van zogenoemde Reizigers in het algemeen.

 13. Je zou er ook voor kunnen kiezen een vak te leren.

  Dan hoef je niet meer hele dagen zwaar te tillen, vroeg uit bed en te venten.
  Je kan van 9 -5 op kantoor achter een pc hangen en als je een dikke bak rijdt is er niemand die je dat misgunt.

  Wellicht kun je een avondstudie gaan doen bij de Groene Welle. Daar kun je vast vrijstelling krijgen met je ‘groene vingers’

 14. japser -edited–,wie zegt dat ik me niet aan de wet houdt?
  hermantje88,veel van deze mensen hebben een kantoorbaan van 9 tot 5 en die verdienen elke maand hetzelfde,koen net rond of zitten in de schulden,kunnen hun huis amper (af)betalen..dus als wij woonwagenbewoners in het nieuws komen door hennep,hebben ze gelijk weer een reden om hun jaloerzie te tonen.ipv zich te verdiepen in ons cultuur en harde werken is het lekker makkelijk iedereen over 1 kam te scheren….–edited–

 15. Ga jij eens ’s ochtends 04:00 uur de deur uit, Proberen je aanhanger/vrachtauto vol te venten met oud ijzer.
  HELE dagen zwaar tillen! Wij hebben geen lichte kantoor banen en kunnen niet een beetje achter de computer hangen.
  Hard werken weinig verdienen, vele uren draaien.

  Ik wil je best geloven. En ik scheer niet alle kampers over een kam. Zelf sta ik dagelijks om half 7 op en een keer om half zes. Ik rijd 1200 km per week. Ik heb wel een kantoorbaan ja, maar daar is toch niks mis mee?

 16. Ik lees hier weer veel jaloezie.
  Cissie, over de ruggen van verslaafden? Je hoeft het niet te nemen, het mag hier.
  Als ze geen drugs nemen nemen ze drank of patat…

 17. @suze weed mag je roken, je mag het kopen in een coffeeshop, coffeeshops mogen het verkopen. De rest is gewoon verboden. Dus ook het telen en verkopen (mits geen coffeeshop of in grote portie’s).

  Een gedeelte ‘mag’, het overgrote gedeelte niet.

 18. paoltie,
  kwal dat je er bent.
  die dikke bak wat je rijd met een 9 van 5 kantoorbaan is niet van jezelf,maar lease! en als je ook zou willen dat zo’n bak van jezelf is,ga zelf dan op avond cursus bij de groene welle,dan heb je er waarschijnlijk snel 1. want hoe je het wend of keert,het is gewoon vies jaloerzie…ga jij maar lekker met het vingertje wijzen na reizigers,krijg je een dikke duim voor grote jongen.

 19. Ja vind je de term reiziger lachwekkend Jasper?
  Je hebt liever de term: kamp. Net als in oorlogstijden zeg maar!
  De term reiziger is gegeven door de gemeente, die in de tijd van de woonwagenwet verplicht stelde dat er wielen onder een wagen zitten -> dan kan je er mee reizen (dat was vroeger zo).

  Ik hoor ook vaak veel van de burger bevolking klagen over reizigers die in vila’s wonen. Nou, die grote woonwagens zijn gewoon van hout en zijn over 20 jaar niks meer waard t.o.v. stenen woningen. En als wij op die manier willen wonen, laat ons. wij leven vandaag en niet in de toekomst. Maar ook wat dat betreft zien ze ons liever in barakken wonen.

  En meneer Paoltie: ik heb geen gebrek aan kennis van de Nederlandse taal….toch?

 20. Veel verdienen, weinig verdienen, wel kamper/reiziger, geen kamper/reiziger; de hele bovenstaande discussie zal mij een biet zijn.
  Wat ik interessanter vind is waarom die auto’s meegenomen zijn. Dit zal vast niet zijn omdat iemand zich zo netjes aan de regels heeft gehouden maar toch wel serieus een verdachte is lijkt me.

  En of het nou een kamper, een rijtjeswoner of voor mijn part een dozenbewoner is, weinig interessant waar/hoe iemand woont, dat volgens mij los van eventuele wetovertredingen.

 21. @Hermantje88,

  Betaal je ook belasting over je zo hard verdiende geld of trek je er nog wel een uitkering bij…ik weet eigenlijk het antwoord al…

  Inbrekers zijn ook vaak ’s nachts op en tillen ook nog wel eens vaak zwaar…moeten we die ook eren omdat ze geen 09.00 tot 17.00 baan hebben ??

 22. Is er al in het nieuws geweest hoe het zit met de wietplanntage van de politieagent die de ex en haar vriend ,en toen zichzelf van het leven heeft berooft..?…niets meer van gehoord..

 23. @h, waarom is dat belangrijk dan of dat (nog) in het nieuws is geweest, onder elke geledingen van de bevolking zitten mensen die niet deugen. En ook bij reizigers.

 24. Zwolle – Bij een gezamenlijke actie van de politie, het openbaar ministerie en defensie tegen georganiseerde hennephandel zijn op woensdag 14 november acht personen aangehouden.

  Zie update,op de hoofdpagina.

 25. bij de ene bevolkingsgroep word er meer aandacht aangegeven dan bij de ander…zoals je zelf zegt zitten overal mensen bij die (niet deugen is een groot woord) verkeerde beslissingen nemen.

  Als de verdachte van een zaak overleden is word er normaal wel uitgebreid onderzoek gedaan,als het op een woonwagencentrum was gebeurt was het 3 weken nieuws geweest.

  ik vind je toch wel erg raar/naar in je voorhoordeel…..paoltie

 26. de boeren hebben hier toch ook goed aan .. Want kampen worden graag verkeerd aan gekeken maar ze moeten maar is meer in huizen gaan zoeken.
  en boeren profiteren er toch ook wel van en de politie agenten.. die halen de troep de ook wel weg.
  En die vieze pedofielen oppakken want dat zie je niet op een kamp
  mogen de boeren wel is een voorbeeld voor aan nemen
  en dat de kinderen verwend worden en alles krijgen.

 27. Waarom denkt iedereen dat we geen belasting betalen ? Naar die mensen , jullie zijn allemaal heel erg dom .. En deuren open maken met kenningzagen, dan ben je wel erg bang dat je er niet in komt .. Er wonen ook kindertjes , stumpers dat jullie er rondlopen.

  – Editted en banned –

 28. Illegale handel mag en kan niet,maar zoek dat niet alleen in een hoek,verneder niet onnodig een hele groep mensen .In heel Nederland ligt er wel een bult vuil als het om geld gaat.

  Laat iedereen de bijklussen aan de belasting opgeven die na de werkuurtjes in de bus van de baas worden gedaan,waar 80% van de rest van Nederland van op vakantie gaat.Is dat niet zo illegaal of verkeerd..of komt dat sommige mensen beter uit.

  van je zwart verdiende geld een gebruikte S rijden of een nieuwe astra is toch even verkeerd…(volgens mij kost de nieuwe astra meer in aanschaf)

  Wie beslist wie de eerste steen gooien mag…..

 29. Als er keer op keer invallen bij kampjes worden gedaan en er wordt het nodige gevonden, dan krijg je een bepaald beeld. Het klopt dat dit niet voor alle ‘reizigers’ geldt. Maar maak dan je medereizigers, die het voor jou verpesten, erop attent dat hennepteelt niet mag. Of hoor je dat binnen je cultuur niet te doen? Of vraag hoe een reiziger aan een wapen en munitie komt, of is dat ‘not done’ binnen de bestaande cultuur? Reis anders door naar Rusland, daar kan heel veel nog wel 😉

 30. De oogst is niet misselijk: 16 locaties, 7 plantages, bijna 2000 planten (stekken meegeteld) en 8 verdachten. Even googelen laat zien dat er in het afgelopen jaar plantages zijn opgerold in Berkum (12 planten), Domela Nieuwenhuizeware (263), Palestrinalaan (1050), Papenstraat (2000) en Pieter Steijnstraat (1124). Een behoorlijke verspreiding over de stad, dus. Goed dat de politie alert is en ingrijpt, want het is niet alleen verboden, maar ook gevaarlijk (brand).
  Ik vind een aantal reacties erg generaliserend tegenover reizigers. Er zijn 8 verdachten, maar dat zegt niets over de overige bewoners. Enkele weken terug wer hier gecollecteerd door de Stichting woonwagenzending voor zigeuners die in erbarmelijke omstadigheden in Roemenië leven. Een lovenswaardig doel, opgezet en uitgevoerd door reizigers. Pak aan wie de wet overtreedt, maar scheer niet iedereen over één kam.

 31. Wie heeft er aan zijn buurman gevraagt of die al zijn bijklussen wel heeft opgegeven,zwart is zwart…… en ook dat mag in Rusland niet.

  De Italianen hebben in dit soort gevallen geen goede naam,daar kun je terecht met je bijklussen kijk wel uit de belasting gaat daar ook op vakantie.

 32. Wat een vooroordeel staat er soms te lezen op het internet.
  Ik ben het mee eens dat eerst duidelijk moet zijn wat er speelt. Maar dan nog moet je zo niet praten.
  Ik baal er val. als je een een woonwagen woon en iets doet gelijk veroordeeld wordt en de witte boord crimineel het heel makkelijk afgaat. Jammer, kijk eerst naar je zelf of je eerlijk ben met de IB of anders.
  Ook in huizen villa’s wonen personen die de wet niet na leven.
  Ook als je harder rij op de weg wat toe gestaan is, klop het niet.
  Het maak niet uit waar je woon, als je de wet over treed ben je fout en ongeacht kleur afkomst en vul maar in moet je gestraft worden, niet door de burger maar door de overheid.
  Ik heb contacten met personen die ook in een woonwachten wonen, hele aardige personen die meer recept voor je hebben dan andere in dure huizen.

 33. Sommige mensen plaatsen hier wel ernstig ondoordachte en generaliserende berichten over woonwagenbewoners.
  Wiet kweken gebeurt in alle geledingen van de maatschappij, van hoog tot laag.

  Zomaar een bericht van twee maanden geleden:
  ‘Zaak Kekerdom ingeslagen als een bom’

  In twee huizen van twee verschillende agenten, waaronder een leidinggevend rechercheur die eerst twee anderen vermoordde en daarna de hand aan zichzelf sloeg, zijn hennepkwekerijen gevonden.
  Ook recentelijk zijn er bij andere politieagenten thuis kwekerijen ontdekt.
  Conclusie: Alle agenten zijn daarmee slecht en corrupt…!
  Nee toch? Net zo min als dat alle reizigers dat nu dan ook zouden zijn.

  Zo lang er in Nederland een halfslachtig beleid wordt gevoerd omtrent softdrugs zullen de winsten hiervan torenhoog zijn.
  Nederland is helaas zijn functie als progressief gidsland in deze kwijt en allang voorbijgestreefd door andere landen waar men de drugs gedecriminaliseerd heeft en de bijbehorende problematiek heeft weten op te lossen.
  Haal het uit de criminaliteit en de negatieve gevolgen zullen spoedig ook verdwijnen.
  Daarmee komt er ontzettend veel capaciteit bij de politie vrij om zich te kunnen richten op de echte schandalige criminaliteit zoals mensenhandel en kindermisbruik.

 34. @JJR

  Ik ben meerder keren op een woonwagenkamp geweest…dat ze allemaal wiet kweken zeg ik niet, maar dat de enige reis die het overgrote deel van deze “reizigers” maakt naar de UWV is, durf ik wel te zeggen. (met allerlei handeltjes ernaast)

 35. Woonwagenkampbewoners beschouwde ik altijd als aardige zeer beleefde mensen maar nu ik dit hoor en lees dat is dan anders dan wat ik erover dacht
  dE slechteriken moeten zeker ervoor boeten!

 36. Mijn vriend werkt bij Enexis en wat interesant is dat er in geen enkel persbericht en/of op weblog Zwolle niet genoemd wordt dat er bij deze zelfde inval in drie woonwijken/huizen in Zwolle ook is ingevallen door de politie.
  Misschien niet zo sensationeel voor sommige mensen> bij deze.

 37. Feit blijft dat reizigers over het algemeen een bijstandsuitkering genieten, geen opleiding volgen en vervolgens bijvoorbeeld gaan bijverdienen door oud ijzer bij elkaar te sprokkelen of er een agrarische zolder op na te houden. Deze inkomsten worden uiteraard niet opgegeven aan de sociale dienst of de belastingdienst,
  waardoor wij simpele kantoorzielen die netjes een opleinding hebben gevolgd en onze eigen centen verdienen, flink moeten betalen om in het onderhoud van de reizigers te voorzien.
  Met een beetje pech jatten ze ook nog je fietsje (voor de handel ofhet oud ijzer) waarop je dagelijks naar je werk gaat..

  Kortom: die reizigers moeten in elk geval ophouden met zaniken dat ze het zo zwaar hebben, dat doen jullie helemaal zelf, ga een opleiding volgen en houd je aan de regels.

 38. o en uiteraard worden er ook wietplantages in woonhuizen gevonden, aangezien er nog maar weinig plek is voor de reizigers op de kampen wonen er tegenwoordig ook veel in ‘gewone’ huizen.
  Kijk maar naar de van der laenstraat bijvoorbeeld..

 39. Pfft, wat een onzinnige discussie. Lekker belangrijk in wat voor een auto iemand rijdt en hoe hij dat bekostigd heeft.

  Waarom denkt iedereen dat het gras groener is in een woonwagenkamp? Jaloezie of het onbekende?

 40. Jullie als boeren zitten niet bij UWV of niet daar lopen meer boeren dan reizegers maar dat maak ook niks uit want wij zijn niet afgunstig je heb goeie boeren maar ook hele slechte en dat is bij alles zo jullie praten over ons maar jullie kunnen helemaal niet over ons praten want jullie kunnen ons helemaal niet ja van de buiten kant maar niet van de binnen kant

 41. Weet je waar ik nou van baal. Werk keihard voor mijn gezin, betaal netjes mijn belasting werk netjes mee aan de intrigatie van mijn van mijn bevolkingsgroep. En nog steeds wordt ik er persoonlijk op aan gekeken door de “tolerante” samenleving voor de dingen die een paar mensen doen. Kom mensen we zijn niet allemaal criminelen.

 42. Lillitje durft wel je begint aardig vijandig te worden en persoonlijk je bent wel een triest persoon.. Zech je mening en laat ONS verder met rust of je moet het maar recht in me gezicht zechen en niet zo dat iedereen het leest en je verbergen achter een naam lilitje erg laf

 43. Oke Wimpie jij kijkt mij er niet op aan.
  Maar ik krijg het gevoel dat 80% van de maatschapij er anders over denkt (zie enkele bovenstaande berichten). En door deze vooroordelen valt een hele generatie woonwagenbewoners buiten de boot en hoeft het voor hen niet meer,en heerst de gedachte waarom moet ik respect hebben voor iets wat geen respect voor mij heeft. Oke de wetovertreders moeten gestraft worden, helemaal mee eens maar niet de rest. Als er bij ons een inval is heeft blijkbaar iedereen het gedaan,(zie de kop van de stentor woonwagen kamp wordt leeg geschud) dit soort reacties lees ik toch ook niet als het bijvoorbeeld om de kamperpoort gaat of zwolle-zuid. En voor de woonwagen bewoners met hun achterlijke reacties wil zeggen kom op joh je leeft niet meer in de middeleeuwen.

 44. Bericht door ik ben niet zo, op 15 november 2012 om 16:57
  Oke Wimpie jij kijkt mij er niet op aan.
  Maar ik krijg het gevoel dat 80% van de maatschapij er anders over denkt (zie enkele bovenstaande berichten). En door deze vooroordelen valt een hele generatie woonwagenbewoners buiten de boot en hoeft het niet meer

  Ik ken ook een generatie burgers (om in u taal te spreken) daar zeik ik toch ook niet over, of zijn jullie zo uniek!

 45. Nee wij zijn niet uniek, maar er wordt alleen gedaan dat we uniek zijn als er wat negatiefs over woonwagenbewoners te vermelden is. En dat is geen gezeik.

 46. Eens Wimpie en ook eens met ‘ik ben niet zo’ dat je niet een hele groep kunt aanspreken of aankijken op het gedrag van een paar mensen uit die groep.

 47. ik vind het zielig, ik ken alle mensen van het kamp in frankhuis waar ook in ingevallen, heel erg goed ! het zijn super aardige mensen , dus je hoeft echt geen voor oordeel over ze te hebben, niet iedereen doet dit, en ook al doe je dit wel ! dan alsnog hoef je niet slecht te zijn tegenover andere mensen, en dat zijn ze ook echt niet ! jammer dit ..

 48. Zielig?! hahaha die is goed.;D

  “niet iedereen doet dit, en ook al doe je dit wel ! dan alsnog hoef je niet slecht te zijn tegenover andere mensen”

  Deze mensen benadelen de rest van de samenleving met allerlei illegale en oplichterspraktijken (Stroomtap, wapens, harddrugs etc.) en zijn in mijn ogen dus slecht tegenover anderen!
  Leuk dat ze “hard werken” maar toch heb ik hier een probleem mee.
  En gelukkig ben ik niet de enige.8)

 49. Weetje wat het aller leukste is van ’t hele verhaal, iedereen veroordeelt en dat moeten jullie allemaal zelf weten. Maar ik woon toevallig op ’t kamp op de frankhuize. En aangezien van de mooie verhalen van de politie denken jullie dat ze hier goed zaten, jammer genoeg voor hun is hier niks gevonden wat ze hadden willen vinden. Maar dat zettten ze er niet bij. Maar mensen wie een hekel aan ons hebben moeten dat lekker doen en goed blijven werken want hun belastinggeld gaat nu naar ’t maken van onze deuren etc. Fijne avond!

 50. Geniale discussie! 😀

  Wat ik wel raar vind is deze tegenstrijdige reacties:

  Bericht door anoniem, op 15 november 2012 om 22:00
  ik vind het zielig, ik ken alle mensen van het kamp in frankhuis waar ook in ingevallen, heel erg goed ! het zijn super aardige mensen , dus je hoeft echt geen voor oordeel over ze te hebben, niet iedereen doet dit, en ook al doe je dit wel ! dan alsnog hoef je niet slecht te zijn tegenover andere mensen, en dat zijn ze ook echt niet ! jammer dit ..

  Daaruit begrijp ik, dat een aantal mensen zijn aangehouden en inderdaad de wet overtreden hebben. Maar verder zijn het geen slechte mensen en zijn het in ieder geval mensen die andere mensen geen kwaad doen.

  Bericht door woonwagenbewoner, op 15 november 2012 om 23:30
  Weetje wat het aller leukste is van ’t hele verhaal, iedereen veroordeelt en dat moeten jullie allemaal zelf weten. Maar ik woon toevallig op ’t kamp op de frankhuize. En aangezien van de mooie verhalen van de politie denken jullie dat ze hier goed zaten, jammer genoeg voor hun is hier niks gevonden wat ze hadden willen vinden.

  Hieruit begrijp ik, dat er juist helemaal niets gevonden is, dat niemand de wet overtreden heeft en dat de hele inval onterecht was.

  Misschien moeten “anoniem” en “woonwagenbewoner” even overleggen? 😉 Jullie geven beide aan erg dicht bij de mensen te staan waar de inval gedaan is, maar het eindresultaat spreekt elkaar tegen.

  Verder begrijp ik, dat er door de hele stad heen in woonhuizen en woonwagens invallen gedaan zijn en dat er boeven opgepakt zijn: goede zaak van de politie! En ik mag hopen, dat velen die vinden, dat de politie boeven moet gaan vangen nu ook weer een beetje gerust gesteld is 🙂

 51. jammer genoeg voor hun is hier niks gevonden wat ze hadden willen vinden. Maar dat zettten ze er niet bij.

  En wat hadden ze dan wel willen vinden volgens jou?!

  Nee, geintje. Het doet er helemaal niet toe wat wat ze zouden willen vinden.
  Ze hebben al zat dingen gevonden die niet in de haak zijn, toch?!;)
  Of maakt dat allemaal niet uit soms?

  Laat ook maar, ik weet het antwoord al….
  Ik denk niet dat je “jullie imago” verbeterd met dit soort reacties.
  Blijf vooral bezig jezelf in een slachtofferrol te plaatsen en je afvragen waar al die vooroordelen toch wegkomen joh!
  Voorlopig is iedereen blij met deze acties.

 52. Beste SPECKY,

  Ik ben woonachtig aan de cascadestraat. En wil mij zelf niet in een slachtetofferrol plaatsen maar het is wel belachelijk dat op 16 gezinnnen 8 arrestatiesteams wordt geplaats. minderjarige kinderen onder schot worden door de wetsdienaars. Mijn kinderen die in paniek raken door een een overweldigende politiemacht. Ik en mijn vrouw die onder schot worden gehouden,tewijl we we overal buiten staan. Nee joh we zijn geen slachtoffers. Dit is gewoon de manier de manier om met woonwagenbewoners om te gaan.

  Gefeliciteerd NEDERLAND dit is de nieuw manier om met mensen om te gaan.
  ( ja wij zijn echt wel mensen )

 53. Sorry ik was vergeten te vermelden dat ik nog steeds geen imago probleem heb. Want de mensen die ons werkelijk kennen weten dat wij geen beesten zijn.

  mvg.
  Een trotse woonwagenbewoner

 54. Wat een gezeur toch weer, ja laten we weer eens een eindeloze discussie beginnen!
  Slechte mensen heb je overal, dus waarom iedereen over een kam scheren
  als we al dat zwart geld niet hadden gehad was nederland allang failliet, laat iedereen toch lekker in ze.eigen waarde, reiziger, boer turk of marokkaan, laten we toch eerst na onszelf kijken, voor we de vinger na een ander wijzen! Vergeet niet dat er altijd 3 terug wijzen.

 55. In de regel gebeurt dat niet. Als dat wel het geval is geweest zullen de betreffende reacties of volledig off topic of echt te ver zijn gegaan.

  Ik snap trouwens ook niet helemaal waarom woonwagenbewoners “reizigers” genoemd moeten worden en waarom het wel ok is om huisbewoners “boeren” te noemen. Kan zeer wel aan mij liggen… Maar ik zag de vraag al eerder voorbij komen en die is nog steeds onbeantwoord gebleven.

 56. Hallo mensen, ik lees zoveel reacties van jullie maar misschien willen jullie dit verhaaltje wel eens lezen uit eerste hand. Ik wou jullie even melden dat na alles wat in de kranten heeft gestaan of op ’t nieuws is geweest, dat dat persvrijheid is wat de journalisten schrijven. Het enige wat hier is aangetroffen is 1 hennepkwekerij. Er zijn hier geen vuurwapens en ook geen hard drugs gevonden. Aangezien er zoveel arrestatieteams zijn geweest, voor 5 woonwagens is er maar 1 persoon hier van de cascadestraat gearresteerd. Het AT heeft motorkettingzagen gebruikt terwijl de bewoners de deuren zelf wouden openen, kinderen en vrouwen zijn onder schot genomen en der is geweld gebruikt tegen de vrouwen en minderjarige kinderen door het AT! Wij hebben toestemming om een klacht tegen het AT in te dienen, alle schade wat ze hebben aangericht (dat is nog al niet wat) krijgen wij allemaal vergoed. Zo nu weten jullie precies wat zich hier heeft afgespeeld, reageer hier dan maar eens op. Want wij zijn als beesten behandeld!!

 57. Ps ; de helft van het kamp zijn oudere mensen, en de meeste mensen die hier staan hebben banen of eigen bedrijven. We werken hard voor ons eigen geld en betalen allemaal netjes belasting.

 58. Dat is lastig reageren woonwagenbewoner, omdat we de feiten alleen kennen van de pers en van wat jij (en anderen) vertellen. Het enige dat ik ervan kan zeggen, is dat het me voor de onschuldige mensen van het kamp een heel nare en vernederende ervaring lijkt. Goed om jullie visie te laten horen, om een klacht in te dienen en schadevergoeding te eisen. Ik neem aan dat een rechter, die de feiten en interpretties van beide zijden onder ogen krijgt, erover zal oordelen. Voor nu wens ik je sterkte, want de schrik al er wel goed in zitten.

 59. Een aanhouding en een hennepkwekerij, waar iedereen alles van iedereen weet, in zo’n klein kampje is nogal wat. Wees er maar trosts op 😮
  Verder zijn de genoende artikelen en b.v. wapens het resultaat van alle invallen die dag, als ik het goed gelezen heb.

 60. Cissie ;
  Als je het zo goed hebt gelezen, heb je dan toevallig ook gelezen dat er wapens op de cascadestraat zijn aangetroffen. Want er zijn namelijk ook invallen geweest buiten zwolle, maar hier is in iedergeval geen vuurwapens aangetroffen! Ik weet niet welke kranten jij leest?!?

 61. Dame ;
  Bedankt voor je lieve reactie, de rechter hoef hier niet eens over te oorderlen. De schadevergoeding en psygische hulp is ons al toegezegt want mensen zeg eerlijk is het normaal dat een moeder met een kindje van 3 jaar op schoot een AT’er voor zich heeft met een mp4 geweer onder schot word gehouden?!
  Ik kan je zelfs al mededelen dat de hoofdcommesaris van de zwolsche politie ons bijstaat om klachten in te dienen tegen het AT, nou dat wil toch al wel wat zeggen. + het hele politiekorps wat hier aanwezig was die dag spreekt er zelfs schande van.

 62. Cissie ;
  Precies! Zoals ik al zei geen wapens, misschien moet je het voor alle duidelijkheid zelf nog even doorlezen. Want er staat 16 locaties en toevallig in de link wat je me stuurt is geen 1 keer het woord wapens op de cascadestraat aangetroffen beschreven. Maar wil nog 1 ding kwijt, als je zo’n krante lief hebber bent hou hem dan goed in de gaten want 1 deze dagen komt er een stuk van ons zelf in de krant met hulp van politie wat we krijgen en dan zul je wel lezen dat er hier geen wapens zijn aangetroffen en ook geen 7 hennepkwekerijen! Als je dat allemaal hebt gelezen hoop ik op een reactie van je weer!

 63. @ bewoner cascadestraat

  Ik weet echt wel wat je dwars zit, ik ben een voetbalsupporter en weet ook wel hoe de politie omgaat met dingen die in de belangstelling staan.
  Maar je moet je wel beseffen dat je dus onderdeel uitmaakt van een groepering die in de belangstelling is en ook nog eens makkelijk herkenbaar.
  En zowel binnen de voetbal als binnen een kamp zijn er mensen die te ver gaan en hiermee dus de rest in de problemen brengen.
  Gebeurt er iets binnen de groep dan ben je allemaal aan de beurt.
  Zo is het toch echt jammergenoeg.
  Kun je hier niet mee leven dan zul je afstand moeten nemen van die mensen of ze een schop onder de kont geven.

 64. Ik heb eerder gepost dat ik het goed vond. Inmiddels heb ik daar spijt als haren op mijn hoofd van en wil graag mijn excuses aanbieden aan mensen zoals ‘bewoner Casdadestraat’

  Want ik heb inderdaad gezien dat de politie weer eens het boekje te buiten is gegaan, voor de zoveelste keer voelen ze de samenleving niet aan. Wederom is het imago van de politie van ‘naar, arrogant, pedant met verve onderstreept.

  Ik vind het terecht dat er een inval is geweest op de kampjes, daar gebeurden dingen waar de honden geen brood van lusten. Daar moeten de mensen voor gestraft worden die daarvoor verantwoordelijk zijn.

  Maar zoals sPECKy het aandraagt is natuurlijk belachelijk. Zo is het toch jammer genoeg? NEE, zo is het niet jammer genoeg…

  De politie kan hier ook de keuze maken om niet mensen (waaronder kleine kinderen) onder schot te houden zolang ze zich gedragen? En daarnaast, waar is het respect gebleven om respectvol met de spullen van een ander om te gaan?

  Politie IJsselland, wederom: ZWAK ZWAK ZWAK

 65. Laat ieder naar zijn eigen kijken . En ieder zijn ding doen gaat het fout heb je pech. Maar weet wel dat meer burgers ergere dingen doen dan de reizigers. Alleen ziet men dit niet .

 66. Nou, ik zie wel een aantal luxe auto’s op een vrachtwagen staan, en een scooter die meegenomen wordt. Beelden liegen niet. Verder is hier toegegeven dat er een hennepplantage was en dat er één perspoon aangehouden is.
  Ik ben het ermee eens dat genoemd bruut geweld met kettingzagen niet normaal is.
  Ik kijk nu uit naar de innige verontschuldigingen van de politie over deze zoekactie. Dat kondigt ‘bewoner van ’t woonw’ aan. Maar ik heb tot dusver nog niets daarvan gezien. Ik verwacht dat ook niet eerlijk gezegd!

 67. @suze gelezen, ik snap nog steeds niet waarom mensen in een gewoon huis ‘boer’ heten. Binnen de gemeente heb je ws. nog minder boeren dan reizigers…

 68. Beelden liegen niet maar wat ze terug krijgen zien jullie niet .Want niet alles is geoorloofd afgepakt of in beslag genomen . Maak je liever druk om de pedofielen wie soms gewoon naast je woont en zijn gang kan gaan met je kind . Dan is dit lang niet zo erg. Let daar eens op dan hier op lijkt me toch iets belangrijker

 69. @roycella, wanneer men ergens in grijpt omdat men het vermoeden heeft dat er dingen gebeuren die niet legaal zijn heeft de politie het recht om een inval te doen.
  Het is erg makkelijk om dan te zeggen, dit slaat nergens op wat de politie doet. Want niet alles is terecht in beslag genomen, en er is toch een hennepkwekerij gevonden, er zal dus ook wel illegaal stroom zijn afgetapt.
  En dan zeggen dat er vele pedofielen zijn, waarvan één misschien wel je buurman is. Dat is ook erg, maar doen we verder niets mee alleen pedofielen zoeken/oppakken enz.
  Lijkt mij de omgekeerde wereld.
  Volgens jou en nog enkelen is de politie onnodig agressief geweest, en is er een klacht ingediend. Dat is prima, ben benieuwd naar de afloop.

Reacties zijn gesloten.