Arne Slot matchwinner voor Jong PEC Zwolle

|   Laatste wijziging

Zwolle – Routinier Arne Slot scoort uit een penalty het winnende doelpunt en kroont zich maandagavond tot matchwinner van Jong PEC Zwolle. Met de tandem Slot en Olijve negentig minuten op het middenveld, weet Jong PEC Zwolle de tweede zege op rij te boeken. Ditmaal zijn de Blauwvingers te sterk voor Jong AZ: 1-0. Daarmee revancheren de Zwollenaren zich voor de eerdere nederlaag dit seizoen. Medio september ging de ploeg in Alkmaar nog met 7-1 onderuit.

In een koud IJsseldelta stadion beginnen beide ploegen gretig aan de wedstrijd. De bal wordt in een hoog tempo rondgespeeld. Binnen tien minuten resulteert dit in enkele goede mogelijkheden. Zo weet Ricardo Malaihollo met een prachtige steekbal vanaf de middenlijn Giovanni Hiwat voor de keeper te zetten. Vanuit een moeilijke hoek schiet de vleugelaanvaller de bal goed in maar doelman Verhulst reageert attent en keert de inzet. Na twintig minuten spelen zakt het spelniveau en daarmee het tempo in de wedstrijd. Totdat Mimoun Eloisghiri het op zijn heupen krijgt. Met een prachtige solo passeert hij drie AZ-spelers alsof ze er niet staan. Echter ook zijn schot belandt in de handen van de goed keepende Hobie Verhulst.

Vlak voor de thee krijgt Eloisghiri nog tweemaal de mogelijkheid de score te openen. Na een scrimmage voor het doel hakt Ricardo Talu de bal voor de voeten van de aanvaller, Eloisghiri prikt de bal net naast. Nog geen minuut later staat Eloisghiri aan het einde van een goede aanval maar schiet hij de bal in het zijnet. Van Jong AZ heeft Jong PEC Zwolle tot dan toe weinig te duchten. Ondanks dat de Noord-Hollanders spelen met een aanval die niet zou misstaan in de Eredivisie, weten ze weinig tot geen kansen te creëren. Dat de rust met een brilstand wordt bereikt, ligt dan ook puur aan het feit dat het vizier de eerste 45 minuten bij Jong PEC Zwolle niet op scherp stond.

Na rust is het spelbeeld hetzelfde. De meeste dreiging blijft afkomstig van Jong PEC Zwolle, dat inzetten van Frank Olijve en wederom Mimoun Eloisghiri net naast ziet vliegen. Na een uur spelen lepelt Eloisghiri de bal perfect op maat naar de op snelheid zijnde Hiwat. De rappe aanvaller wordt onhandig door doelman Verhulst tegen de vlakte gewerkt. Een strafschop is het gevolg en de keeper mag blij zijn niet met rood van het veld te worden gestuurd. Routinier Arne Slot weet deze buitenkans feilloos te benutten: 1-0.

Na dit doelpunt kruipt Jong AZ wat meer uit de schulp. Vooral invaller Terell Ondaan is op de linkerflank een constante bedreiging voor de Zwolse achterhoede. Tot grote kansen komen de Alkmaarders echter niet. Het zijn vooral een paar schoten vanaf de rand van de zestien die voor wat gevaar zorgen. Tien minuten voor tijd krijgt Jong PEC Zwolle de mogelijkheid het duel op slot te gooien. Een perfect uitgevoerde counter belandt via Ibrahim Ikililou voor de voeten van Djeremy Zandvliet. Deze omspeelt de laatste verdediger maar schiet vervolgens met rechts hoog over, terwijl de bal perfect voor zijn linkervoet lag. Een bijna fatale misser want twee minuten later krijgt Jong AZ een dot van een kans. Attent keeperswerk van Danny Wintjens, die zijn doel goed kleiner maakt, zorgt ervoor dat de drie punten in Zwolle blijven.

Met deze overwinning heeft Jong PEC Zwolle goede zaken gedaan. Het stijgt van de zevende naar de vierde plaats. De achterstand op koploper Jong Sparta Rotterdam bedraagt nog slechts drie punten. Volgende week komen de mannen van Jaap Stam weer in actie. Tegenstander is Jong FC Den Bosch, waar op dinsdag 18 december om 18.30 uur wordt afgetrapt in Stadion De Vliert.

Wedstrijdstatistieken:

Jong PEC Zwolle: Wintjens, Koenders, Talu, Nieveld, IJzerman, Malaihollo, Olijve, Slot, Zandvliet, Eloisghiri en Hiwat (72. Ikililou).

Jong AZ: Verhulst, Hoek, Haps, Lam, Ket, Gamarra, Van Overeem, Messaoud, Berghuis (45. Ondaan), Boymans (45. Luckassen) en Rosheuvel.

Scoreverloop: 59. Slot 1-0 (pen.)

Gele kaarten: Talu (Jong PEC Zwolle) en Verhulst (Jong AZ).

Bron: peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)