Zwolle – Ben jij de nieuwe Pluk van de Petteflet? Of ken je er één? Doe dan mee met de Overijsselse voorronde voor de Pluk van de Petteflet Natuur- en landschapsprijs van Natuur en Milieu Overijssel. Iedereen met een idee of project om natuur en landschap in zijn omgeving vooruit te helpen kan meedoen.
De provinciale winnaar ontvangt van Natuur en Milieu Overijssel € 500,= en een beeldje van Pluk van de Petteflet. Bovendien nomineert de provincie de Overijsselse winnaar voor de landelijke Plukprijs, die bestaat uit een bedrag van € 3.000,= om het idee of project uit te voeren en een set unieke litho’s van Fiep Westendorp die de tekeningen van Pluk maakte. Uitgeverij Querido stelt enkele exemplaren van ‘Pluk van de Petteflet’ beschikbaar om te verloten onder de inzenders. Pluk van de Petteflet, de bekende creatie van Annie M.G. Schmidt, zet zich in voor natuur en milieu in zijn achtertuin. Hij doet dat op een bijzonder slimme en creatieve manier. Met onorthodoxe middelen lukt het Pluk om de dieren en planten in zijn omgeving te redden.
Vroege Vogels
De prijs is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties en het radioprogramma Vroege Vogels.
In maart 2013 zal een landelijke jury met onder andere Flip van Duijn, zoon van Annie M.G. Schmidt, drie tot vijf provinciale genomineerden selecteren, waarop het publiek via internet kan stemmen. Vroege Vogels zal in april de winnaar bekendmaken.
2011: Jochem Kühnen
In 2011 riep de Gelderse Natuur en Milieufederatie de Pluk van de Petteflet Natuurprijs in het leven.
Jochem Kühnen uit Nijmegen won de prijs dankzij zijn inspanningen om de nestgelegenheid voor stadsvogels te verbeteren.
Op www.natuurenmilieuoverijssel.nlvindt u meer informatie over de Pluk van de Petteflet Natuurprijs.
U kunt in Overijssel tot 25 februari uw plan/idee voor natuur en landschap mailen naar adema@natuurenmilieuoverijssel.nl.
Natuurlijke tegenstelling
Pluk van de Petteflat Natuur- en Landschapsrijs
Bouwen in de natuur
is bouwen aan de natuur
Help de natuur
voor- of achteruit
of moett het
gewoon een stimulans zijn
een zetje in de rug?
Als het maar
de goede kant op is
Desnoods hogerop
…er is dan immers
minder natuur
verloren gegaan