G-hockey: niemand buitenspel

Foto van auteur

Zaterdagmorgen verzorgde Ares uit Apeldoorn een demonstratie G-hockey op het veld van ZMHC op sportpark de Pelikaan. G-hockey is bedoeld voor mensen/jongeren, niet rolstoelafhankelijk, waarbij de verstandelijke beperking van dien aard is, dat zij niet mee kunnen komen met leeftijdgenootjes binnen het reguliere hockeyteam.

De KNHB wil ook mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking het plezier van het hockey laten beleven. Daarbij wil de bond een bijdrage leveren aan de integratie van gehandicapte sporters binnen de reguliere sportverenigingen.

Verenigingen zijn op diverse manieren actief. De G- en LG-hockeyers spelen volgens de regels van het zestal-hockey. Een aantal regels zijn aangepast cq toegevoegd om het  hockey voor iedereen plezierig, uitnodigend en veilig moet zijn.
De activiteiten die op gebied van G- en LG-hockey aangeboden worden zijn: trainingen, wedstrijdjes, uitwisselingen (trainingen en wedstrijdjes) tussen diverse clubs met een G of LG team, wedstrijdjes tegen een regulier jeugdteam en hockeylessen op het speciaal onderwijs. Daarnaast proberende verenigingen de G- en LG-leden zoveel mogelijk te betrekken bij sociale activiteiten die georganiseerd worden voor haar (jeugd)leden als: Sinterklaas, Playback shows, Kerstdiners e.d.

 Het bestuur onderzoekt of op de Pelikaan G-hockey kan worden aangeboden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “G-hockey: niemand buitenspel”

  1. Hallo, ik hoop dat jullie nu ook gehandicapten hockey krijgen, hebben we nog meer teams om tegen te spelen. Ik vond het heel leuk om een demo bij jullie te geven.

Reacties zijn gesloten.