Bram Donkers naar Windesheim Zwolle

Foto van auteur

De PvdA-wethouder en loco-burgemeester van Borne, drs. A. Donkers (1947), wordt na ruim negen jaar politiek bestuur per 15 september directeur bij de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle. Donkers krijgt bij Windesheim de verantwoordelijkheid voor de opleidingen: ‘Sport en bewegen’, de eerstegraads ‘Lerarenopleiding lichamelijke oefening’, de opleiding ‘Bewegingsagogie en psychomotorische therapie’ en de masteropleiding Psychomotorische therapie’. Deze opleidingen tellen samen ruim 1200 studenten en 110 docenten en zijn georganiseerd binnen één van de tien Schools van Windesheim.

Windesheim en zijn fusiepartner VU zijn geen onbekenden voor Donkers. Hij studeerde zelf aan een van de rechtsvoorgangers van Windesheim, de CALO in Arnhem, en sloot zijn opleiding af met de studie Bewegingswetenschappen aan de VU. Donkers werkte als gymnastiekleraar in het voortgezet onderwijs en in het hbo (lerarenopleiding basisonderwijs). Vervolgens was hij twaalf jaar hoofd primair onderwijs en opleidingen bij de Stichting Leerplanontwikkeling (SLO). Kortom: Windesheim haalt een ervaringsdeskundige in huis! Of Donkers, die als lijsttrekker voor de PvdA bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen een historische overwinning behaalde, terugkeert in de gemeenteraad van Borne, is nog niet bekend.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Bram Donkers naar Windesheim Zwolle”

  1. Hoeveel directeuren heeft Windesheim dan wel niet als hij alleen over het gedeelte sport directeur wordt? Of betekent directeur net zoiets als ‘locatieleider’ in dit geval en heeft hij nog wat ‘boven zich zitten’? (behalve dan natuurlijk het bestuur)

Reacties zijn gesloten.