KFC Zwolle mikt op Hessenpoort

Foto van auteur

Zwolle – Met het nieuwe Van der Valk hotel, Intratuin en een splinternieuw IKEA in de nabije omgeving zou een vestiging van fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) Zwolle op industrieterrein Hessenpoort de gewenste locatie zijn. Dat laat de woordvoerder van KFC dinsdag aan Weblog Zwolle weten.

kfc_sg_rgb_400.jpg

Het bekende fastfood kiprestaurant zou in 2014 wel een Drive Thru vestiging aan de rand van Zwolle willen openen, maar krijgt nog niet de gewenste medewerking van de gemeente Zwolle en de projectontwikkelaar. De grondprijs en het bestemmingplan zijn de hete hangijzers van gesprek. De betreffende contactpersoon van de gemeente was niet voor commentaar beschikbaar. Met een beoogd aantal van 60 part timers is KFC een stabiele werkgever die van ongeveer 40 vestigingen naar 100 filialen in Nederland wil. Zwolle mag volgens KFC daarbij niet ontbreken. Als het aan KFC ligt komt er naast een Drive Thru ook een filiaal in het centrum van Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

98 gedachten over “KFC Zwolle mikt op Hessenpoort”

 1. Nadat de gemeente Zwolle niet ver genoeg wilde gaan om Legoworld voor Zwolle te behouden (ja, dat was het breekpunt!), en andere bedenkelijke acties, nu dit weer. Wees hartstikke blij dat dergelijke bedrijven in Zwolle willen opereren en voor werkgelegenheid zorgen.

 2. @zwolleeder. Deze parttimers zijn vooral studenten met een bijbaan denk ik.
  @FCZZ. Burgerking lijkt mij een goed idee. 1mac Donalds er voor inleveren.:P

 3. Zwolle is net een dorp.. wil wel met de grote steden mee doen, maar doet altijd moeilijk als er bekende ketens/winkels willen komen :'(

 4. Zet er maar gelijk een Burger King naast dan. Dat geeft wat tegengas aan het imperium en ‘monopoly’ van Feenstra met zijn McDonalds.

 5. Nee de Mc Donalds met hun monopolypositie houd alles (weer eens)tegen. Dit was in het verleden ook al eens een probleem. Heb je contact gehad met Burger King Nederland over een vestiging in Zwolle, weten ze te vertellen dat het volgens het Zwolse beleid niet mogelijk is om een concurrerend fastfoodbedrijf binnen een bepaalde afstand te openen. Een maand na dat antwoord staat er groot in de krant dat Mc Donalds overweegt om een derde restaurant in Zwolle te realiseren. En voilà, Mc Donalds Zwolle zuid is geboren.

  Allemaal vriendjespolitiek!>:(

  Meerdere jaren daarna is het de Burger King gelukt om in Zwolle een (mini) vestiging te realiseren op het station, zetten ze daar een stel lanterfanters in die hun eigen glazen ingooien door de slechte service en bediening.

  Ik hoop dat er op korte termijn toch een KFC en graag ook een (goede) Burger King naar Zwolle komen 8)>:(>:(

 6. Wat je ook van fastfood vindt, meer van hetzelfde zorgt voor concurrentie en zal misschien de kwaliteit (service) verbeteren. Laat bedrijven lekker zelf bepalen wat ze verkopen jij hoeft er niet naat toe.

 7. Wij gaan ook vaak naar Kfc in apeldoorn en gaan daar ook gelijk winkelen. Alles is beter dan saaie binnenstad van zwolle waar niks zit. In heel zwolle zit mcdonals en daar moeten wij het mee doen. Dooie bende hier in zwolle met hun belachelijke hoge parkeer tarieven. Had zo leuk kunnen zijn in een hoofdstad maar staphorst schijnt het nog moderner te zijn >:(

 8. Laat maar komen die KFC en natuurlijk ook de burgerking.. graag een grotere variant inplaats van bij t station..

  laten ze de mac bij centuurbaan maar opdoeken voor een KFC of Burger king.. we hebben inmiddels genoeg van die dingen hier.. ik stel voor 2 mac donalds weg.. daarin een kfc en een burger king erin zetten dan is iedereen blij 😀

 9. Zeker KfC is een verrijkijng voor Zwolle.Mischien eerst maar eens beginnen in Hotenbroek en op het station/Daar heb je veel klanten voor KFC.

 10. Ik snap eigenlijk niet zo goed wat het probleem is, hier in Zwolle of in Nederland….waarom kan er niet McDonalds én Burger King én KFC en nog andere fastfoodketens bij elkaar in één stad? Als je in Amerika kijkt, daar zitten ze gewoon allemaal aan 1 straat, naast elkaar en dan kun je tenminste ook eens afwisselen en hoef je niet de hele stad door te crossen……..idd, Wendy’s Arby’s, de PizzaHut, de Mac, Burger King KFC, Kenny’s Chickenfingers, Subway en weet ik allemaal wat ze daar hebben. Hoe burgerlijk kan men hier in dit kleine k*tlandje nu eigenlijk zijn???????

 11. @Zwolleeder
  Taco Bell zou niet verkeerd zijn, die Borritos zijn echt super. Ik neem die daar vaak als ontbijt, anders zit je steeds weer vast aan geroosterd brood en ei. (Gebakken, roerei, gekookt etc.)

 12. Was Zwolle de afgelopen jaren niet op het “Duurzame en milieubewuste” pad. Nou daar past de KFC erg mooi bij………………

  In het rijtje fastfoodketens staat de KFC toch wel het meest bekend als “voor een kwartje op de 1e rij”. Mishandelde stukjes plofkip tegen rotprijzen, is wat ze verkopen. Daar doe ik niet aan mee. Ik betaal liever wat meer voor een eerlijk stukje vlees.

 13. Dat wil ik ook wel elke dag eerlijk vlees,maar hoe zie ik dat, en betaal ik dit in deze crisistijd?Stukje vlees bij de echte slager is niet meer te betalen.

 14. Bericht door Karola, op 19 februari 2013 om 23:00
  Ik snap eigenlijk niet zo goed wat het probleem is, hier in Zwolle of in Nederland….waarom kan er niet McDonalds én Burger King én KFC en nog andere fastfoodketens bij elkaar in één stad? Als je in Amerika kijkt, daar zitten ze gewoon allemaal aan 1 straat, naast elkaar en dan kun je tenminste ook eens afwisselen en hoef je niet de hele stad door te crossen……..idd, Wendy’s Arby’s, de PizzaHut, de Mac, Burger King KFC, Kenny’s Chickenfingers, Subway en weet ik allemaal wat ze daar hebben. Hoe burgerlijk kan men hier in dit kleine k*tlandje nu eigenlijk zijn???????

  Zefls in de kleinste gehuchtjes in Australie hebben ze een pizzahut, red rooster, bk of mac.

 15. @Edwin en in Nederland hebben de kleinste gehuchtjes gewoon een snackbar met oer-Nederlandse kroketten en frikandellen. Net zo ongezond, veel goedkoper 😀

 16. Grappig dat de gemeente moet voldoen aan de eisen van een franchise keten.. En dat Zwolle daar ook nog naar luistert.
  Als je hier als zelfstandig ondernemer iets wil starten heb je niks te eisen en zeker geen bijkomende voordelen.
  Het zegt genoeg dat hamburgerboer Feenstra hier wordt gezien als succesvol ondernemer. Laat meneer de franchiser al dat zwerfafval van zijn vreetschuur maar eens opruimen.

 17. tuurlijk een bedrijf met 60 arbeidsplaatsen weigeren in zwolle.
  maar een opvanghuis voor zware criminelen in een dichtbevolkte wijk toelaten,goed bezig gemeente zwolle8)

 18. Haal er maar weer van alles bij S. Je bent de Rodetorenbrug nog vergeten. En het Oog op de Fundatie, wachtgeld voor een ex-wethouder, etc, etc.

 19. Wat maken wij ons hier weer druk over zichzelf restaurant noemende cafetaria’s met een beperkt assortiment veelal voorzien van kleffe broodjes en vette sausen.

 20. Ik heb in mijn leven een keer bij mc Donald frites met een broodje hamburger gegeten .Ik vraag mij wel eens af wat die mensen mankeert die er weg van zijn ik vind het niet te vreten .Dat brood is niks de hamburger zit geen smaak dat moet de saus doen en de kaas is rommel niet te vreten .Bij Burger king is het wat beter maar loop er niet mee weg zelf maken is fijner en beter van smaak .Verder zie ik mij niet helemaal vanaf Zwollezuid naar de hessenpoort rijden om bij KFC wat te gaan eten

 21. Bericht door _japser, op 20 februari 2013 om 08:31
  @Edwin en in Nederland hebben de kleinste gehuchtjes gewoon een snackbar met oer-Nederlandse kroketten en frikandellen. Net zo ongezond, veel goedkoper

  Ja, en?
  Er mag best wel wat meer concurrentie komen in de fastfood restaurants.

 22. Bericht door Pieters, op 20 februari 2013 om 11:04
  Ik heb in mijn leven een keer bij mc Donald frites met een broodje hamburger gegeten .Ik vraag mij wel eens af wat die mensen mankeert die er weg van zijn ik vind het niet te vreten

  Waarom zou jij je dat afvragen? Lekker belangrijk of anderen het wel of niet lekker vinden, het gaat erom dat het werkgelegenheid meebrengt.

 23. @Pieters ; eens wat betreft namaakvoer McDonalds. KFC lijkt me bedoeld voor A28-gebruikers en straks IKEA-bezoekers.

  Niets zo lekker als gekruide kippenpoten, thuis in de pan. Beetje aanbraden en dan 1,5 uur sudderen;)

 24. Pompe kent nog wel een ex-wethouder die gratis wil komen werken en kip wil bakken. De inwoners van Zwolle betalen zijn salaris namelijk al. Misschien wat reiskosten en hup een parttimer er gratis bij.

 25. “past niet in het bestemmingsplan”

  ^^Nee, die patatwagen die al 2 jaar elke dag op de Hessenpoort staat past er zeker wel in…(is nog een goor ding ook)

  Met de komst van Ikea wordt het een gebied wat massaal bezocht wordt, daar kan een KFC heel goed bij..

 26. @Karola het kan wel. Als je in Amsterdam de Nieuwendijk oploopt vanaf de Dam heb je een Febo, Mac en BK naast elkaar zitten. Met uitwedstrijden van PEC ben ik wel eens onderweg wezen eten bij Roermond en daar zitten een BK en KFC tegen over elkaar.

  Die hamburgerboer Feenstra is gewoon bang dat hij klanten kwijt raakt bij de Mac Noord. Hij mag er geen grote paal hebben en ook geen reclame langs de snelweg. Wat er nu staat zou namelijk tijdelijk zijn.

 27. Lijkt me logisch dat de Mac, bang is klanten kwijt te raken aan welke andere fastfood keten dan ook.
  Wanneer jij franciseondernemer zou zijn, was je dat toch ook.

 28. @Kwint, blijkbaar niet, zij hebben bepaald hoeveel fastfood bedrijven er in een bepaalde straal (weet niet zo goed hoe ik het anders moet zeggen) van elkaar mogen zitten.

  Misschien is de termijn van deze afspraken nu vervallen (verjaard)

  Misschien dat één van de mee lees raadsleden daar iets over kan zeggen.

 29. Als de gemeente echt zo graag op de groene toer wil moeten ze dit soort bedrijven niet toelaten. Maar dit kan natuurlijk niet zomaar, wat maar weer aangeeft dat de gemeente wel van alles kan zeggen, maar dat dit voornamelijk gezwets in de ruimte is. De gemeente heeft helemaal niet de macht om de kapitalistische grootmachten een stroobreed in de weg te liggen.
  Als we dit soort bedrijven niet willen moeten we er massaal wegblijven, maar dan blijkt dat ze toch bestaansrecht hebben omdat er hordes idioten zichzelf daar willen vervetten en vergiftigen. Dat hun gedrag niet alleen ten koste gaat van hun eigen gezondheid, maar dat voor al die kip en hun voer hele oerwouden zijn gekapt, tonnen gif zijn gespoten, enorme hoeveelheden water zijn gebruikt, miljoenen jonge haantjes door versnipperaars zijn gedraaid, maakt ze allemaal niks uit. Het is toch een bedrijf die netjes aan de wet voldoet??

 30. maar dat voor al die kip en hun voer hele oerwouden zijn gekapt, tonnen gif zijn gespoten, enorme hoeveelheden water zijn gebruikt, miljoenen jonge haantjes door versnipperaars zijn gedraaid, maakt ze allemaal niks uit. Het is toch een bedrijf die netjes aan de wet voldoet??

  @bart1
  Heb jij weleens een zoekopdracht gedaan via google of ander?

  Zo ja, dan kun je kfc niets verwijten.

 31. Ik heb het gegoogled. Heb niks kunnen vinden waardoor mijn mening verandert.
  Als je een miljoenen kippen wilt fokken om te verkopen heb je nou eenmaal heel veel voer en heel veel water nodig. Een kip eet ongeveer 150 gram per dag. Reken dan maar eens uit hoeveel voer je nodig hebt om 1 miljoen kippen ee jaar lang van voer te voorzien (of korter, want kippen worden al na 9 maanden geslacht). Voor de teelt van dit voer is enorm veel landbouwgrond nodig.
  De helft van de eieren die uitgebroed worden komt een jonge haan uit, die wordt versnipperd, want daar heb je verder niks aan.
  Ze kunnen wel zeggen dat ze aan alle regels voldoen, dat klopt ook, want bovengenoemde praktijken zijn volgens de regels. Maar dat maakt het nog niet ethisch verantwoord en zeker niet milieuvriendelijk.

 32. @ heb je die links standaard in je favorieten staan of snel even gegoogled? 8)

  Al die fastfood ketens doen me niet viel, maar prima als er iets meer keuze is. Je weet maar nooit of ik een keer binnen stap.

  Alles prima, zolang Tosti world maar blijft bestaan:)

 33. Google is steeds meer bezig om hun servers greener te maken, en daarnaast neemt ze steeds meer stroom af van vernieuwbare bronnen.

  Daarbij is zoeken op het internet tegenwoordig niet meer te omzeilen, dat geldt wel voor een plofkip.

 34. Wat ik heel bijzonder vind is dat wanneer er iemand is die de rest hier probeert te wijzen op het feit dat oa zoon KFC wellicht niet zo ethisch en duurzaam is, zijn/haar mening gelijk gebagitaliseerd word. Wat Bart1 in zijn prive doet aan duurzaamheid doet niks af aan de het feit dat er genoeg niet ethische punten kleven aan die fastfood ketens zoals KFC…

 35. Vanmiddag nog even langs Apeldoorn geweest, het was weer lekker. Je moet het natuurlijk niet te vaak doen, maar eens in de 2 maanden vind ik niet veel. Alles met mate.
  Mensen die deze zaak niet willen bezoeken moeten gewoon niet gaan, ik koop zelf bijvoorbeeld geen vette patat bij Labamba of zo,n loempia buiten bij een bouwmarkt. Vette oliebollen met oud en nieuw laat ik ook aan me voorbijgaan, maar als iemand anders dat eet is toch prima. Laat iedereen lekker in zijn waarde 😉

 36. Bericht door bigge, op 21 februari 2013 om 15:27
  @ heb je die links standaard in je favorieten staan of snel even gegoogled?

  Uiteraard in favo staan.
  😉

 37. Wat ik heel bijzonder vind is dat wanneer er iemand is die de rest hier probeert te wijzen op het feit dat oa zoon KFC wellicht niet zo ethisch en duurzaam is, zijn/haar mening gelijk gebagitaliseerd word. Wat Bart1 in zijn prive doet aan duurzaamheid doet niks af aan de het feit dat er genoeg niet ethische punten kleven aan die fastfood ketens zoals KFC…

  Klopt.

  Ik wilde alleen laten zien dat er meer is dan alleen KFC.

  Stop met het veroordelen van anderen, duurzaamheid begint bij jezelf.

 38. Bericht door _japser, op 21 februari 2013 om 15:36
  Google is steeds meer bezig om hun servers greener te maken, en daarnaast neemt ze steeds meer stroom af van vernieuwbare bronnen.

  Daarbij is zoeken op het internet tegenwoordig niet meer te omzeilen, dat geldt wel voor een plofkip.

  Maar het is niet alleen google, ook twitter, facebook, cloud, steam, etc. zorgen voor een toename van co2.

 39. Hey Edwin, volgens mij begrijp je me niet goed. Met mn comment doelde ik oa op jouw hoor. Bart1 geeft aan dat KCF nou niet bepaald een duurzaam bedrijf en en jij (onder andere) bagitaliseerd direct zijn verhaal om te beginnen met 3 comments met ”hoeveel energie een youtube filmpje kijken” welniet kost enzo. Wat Bart1 in zijn leven doet mbt duurzaamheid, doet niet af aan het wat hij zegt over KFC. Tevens vergelijk je appels met peren, maar goed.
  Dus Edwin, doe je oogkleppen af en besef dat ook JIJ moet stoppen met het veroordelen van anderen en mensen in hun waarde moet laten!!!

 40. Ik ben erg blij om te horen dat KFC naar Zwolle komt, maar ik heb ze gemaild, en ze mailden terug dat het ook wel 2015 kan worden dat KFC in ons mooie Zwolle komt. Ik heb een goed idee: we zetten een KFC bij Hessenpoort, eentje bij die McDonald’s aan de Ceintuurbaan (waar tegenover een woonboulevard zit waar ook nog een kaal stukje land naast ligt waar prima een KFC kan komen), en we vervangen de McDonald’s in Zwolle-Zuid voor een Burger King! Want het is zeer oneerlijk; drie McDonald’s-restaurants en helemaal geen KFC of Burger King in het prachtige Zwolle!

 41. Met die Burger King in Zwolle Zuid ben ik het helemaal eens. Wat mij betreft sluiten we dan ter compensatie alle Mc Donalds vestigingen. 🙂

 42. Iemand nog dat filmpje gezien hoe een “hamburger” van MC Donald bereid wordt? inclusief chloorbad en zo?? nee zeker, eet smakelijk!!

 43. Veel mensen weten niet beter dan de ‘bapao hamburgers van de Mc’ totdat ze de Burger King hebben geproefd. Schandalig dat de gemeente Zwolle en de McDonald ooit een alleenrecht overeengekomen zijn. Volgens mijn kan en mag dat helemaal niet. Wie weet dat?

 44. Mariane, burgerking? Ik krijg ze wel weg hoor, net als de mac en kfc. Niet te vaak eten, dat niet, al was het alleen maar vanwege de wijze waarop de organisaties omgaan met hun omgeving.
  Oh ja, de beste, versere en gezondere burger bak je toch echt zelf;)

  Oh ja, die uit de kwalitaria in stadshagen zijn meestal ook zeer in orde!

 45. @Mul in augustus op het festival Mañana Mañana een burger met Gelders weiderundvlees gehad. Ik heb het thuis geprobeerd na te maken, maar kom maar heel moeilijk er bij in de buurt 😉

  Overigens, voor een goede burger buiten de deur, ga je in Zwolle naar Ingeburgerd op de Nieuwe Markt 🙂

 46. Overal waar je ’te’ voor kunt zetten is niet goed, 3 hamburgertjes in een half jaar lijkt me geen probleem. Het grootste probleem bij overgewicht is dat mensen te weinig bewegen, we kunnen ons dus beter richten op het liggen voor de televisie met een zakje chips en een glas cola of elke avond een koekje bij de koffie, dat hakt er in. Nog een calorieën bom: even iets ophalen bij de chinees.

 47. Japser, nooit van gehoord, maar als ik er eens voorbij loop met een lege maag, dan ga ik je advies opvolgen.

  En inderdaad, er zijn natuurlijk mensen die de burgers beter bakken dan ikzelf;)? Maarik vergelijking met junkfoodketens kom ik er toch redelijk vanaf. Even gekeken op dat manana manana festival, eveneens nooit van gehoord, maar lijkt wel gaaf.

Reacties zijn gesloten.