Opening speelvelden HTC

Foto van auteur

Tijdens de Open Dag zaterdag van voetbalvereniging HTC op sportpark De Pelikaan werden voor het eerst de vier nieuwe speelvelden, waaronder een kunstgrasveld,  in gebruik genomen. Dit gebeurde bij de competitiewedstrijd en derby tussen HTC en CSV ’28.

Gerrit Teunis, raadslid bij de PvdA en voorzitter van de Raadscommissie Welzijn, verrichtte de aftrap. Beide teams doen bovenin mee in de competitie, en daarom stond er bij deze stadsderby naast de eer ook de positie op de ranglijst  op het spel. Na een spannende wedstrijd was het CSV ’28 dat met 0-1 won bij HTC.

Een echte derby

CSV met de 0-1

 

 

Voor de vereniging HTC een historische dag, waarbij de geheel vernieuwde speelvelden in gebruik werden genomen en HTC1 haar eerste competitiewedstrijd speelde op het allernieuwste kunstgras in de stadsderby tegen CSV’28.

Beide ploegen begonnen wat aftastend aan de wedstrijd maar na ongeveer 10 minuten was het CSV dat meer een stempel begon te drukken. Zij hadden iets meer balbezit dan HTC, zonder dat dit echter resulteerde in echte kansen, meer in halve mogelijkheden. Ook aan de kant van HTC wist men zich niet echt veel kansen te creëren, De eerste echt kans ontstond in de 38e minuut toen Coen Dunnink een steekpass van Silly Diluru niet achter keeper Luuc Jonker wist te krijgen. 
 
In de rust werd er door HTC trainer Marco Onderberg een wissel toegepast, waarbij Silly Diluru werd vervangen door Gerben de Jong. Door een aantal omzettingen en een meer opportunistische strijdwijze was HTC gedurende de gehele tweede helft de bovenliggende partij, waarbij er veel meer druk werd gezet op de verdediging van de gasten. In de 55e minuut was er voor HTC een uitstekende mogelijkheid om de score te openen. Linkerspits Pieter Blom was bij vlagen een plaag voor de CSV verdedigers en leverde ditmaal een prima voorzet af op Mark de Boer. Zijn kopbal verdween nét naast het doel van keeper Jonker. 
 
CSV bleef loeren op de counter en liet HTC het spel maken. Dit leverde de ploeg van trainer Bouke Pot in de 78e minuut de voorsprong op. Een moment van onachtzaamheid in de HTC defensie stelde Yvos Ozdemir in staat de 0-1 aan te tekenen. Hoewel HTC in de 82e minuut een kopbal van Coen Dunnink uit een corner opnieuw net langs het doel zag verdwijnen, gaven de blauwwitten het niet op. Tot de laatste minuut werd er gestreden voor iedere meter, uiteindelijk was het CSV die aan de goede kant van de score belande, hiermee meer krijgend dan verdiend, daarover was iedereen het wel eens.

Kijk voor meer relevant nieuws en wedstrijdverslagen op www.klasse3c.nl.

Bron: www.svhtc.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)