Zomerworkshops ‘Lekker in je Lijf!’

Foto van auteur

Meisjes van 13 tot 17 die veel met hun uiterlijk en hun gewicht bezig zijn, zich daar onzeker over voelen en graag meer zelfvertrouwen willen ontwikkelen, kunnen in de zomermaanden terecht bij de zomerworkshops ‘Lekker in je lijf’.

Elke workshop heeft een eigen thema: Positief Denken (donderdag 12 juli), Zelfvertrouwen (donderdag 26 juli) en Lichaamsbeeld (donderdag 2 augustus). De workshops beginnen om 10.00  en zijn om 15.00 uur afgelopen. Locatie: Burgemeester Roelenweg 9 in Zwolle. Aan deelname zijn geen kosten verbonden en men mag aan 1, 2 of alle 3 de workshops deelnemen. Sommige meiden dreigen vast te lopen in hun onzekerheid. Ze zijn constant met hun uiterlijk en hun gewicht bezig en voelen zich nooit ‘lekker in hun lijf’. Het denken hieraan is voor hen bijna een dagtaak. Daardoor kunnen eetproblemen (te weinig of teveel), overmatig lijnen,  faalangst, sombere buien of slaapproblemen ontstaan. Ze vinden vaak dat ze ‘er niet uitzien’, ze voelen zich eenzaam en hebben het idee dat niemand ze begrijpt.

De bijeenkomsten

Door in de workshop met anderen te praten over eigen ervaringen, kunnen de deelnemers makkelijker herkennen wat er aan de hand is. Zo leren ze op een positieve manier naar zichzelf te kijken. Samen bezig zijn, geeft meer zelfvertrouwen. Een realistisch lichaamsbeeld helpt om je ‘lekkerder in je lijf’ te voelen. In elke workshop worden informatie en tips geboden en is er alle gelegenheid om te oefenen. Verschillende onderwerpen komen aan bod: eten en lijnen, vriendschappen, zelfvertrouwen, zelfbeeld (hoe kijk je tegen jezelf aan), gevoelens, voor jezelf opkomen, grenzen aangeven en de toekomst.

Kijk op www.riaggzwolle.nl of www.waaromhebikdat.nl of neem contact op met Wilma de Iongh, cursuscentrum Preventie RIAGG Zwolle, via 038-426 9 522 of via preventie@riaggzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)